Így futnak neki az elődöntőknek a résztvevők

2023. április 03.

Óriási izgalmakra van kilátás a MOL Magyar Kupa elődöntőiben, hiszen egyik párharcot sem könnyű megtippelni - holott az egyikben még osztálykülönbség is van a résztvevők között. A ZTE-Puskás Akadémia kiegyenlített, jó meccset hozhat, a másik párban pedig döntő fontosságú lesz, melyik csapat szerzi az első gólt. Rövid formatérkép az elődöntők előtt. 

Hirdetés

Egyébként is elég nehéz tippelni egy kupameccsre, a MOL Magyar Kupa 2022/23-as elődöntőire azonban szinte lehetetlen, és nemcsak azért, mert a bajnoki szereplésből nem igazán lehet megmondani, mire számíthatunk a csapatoktól a kupában.

Ha azt mondjuk, nehéz kiigazodni a Puskás Akadémián és a Zalaegerszegen, még semmit nem mondtunk. Az utóbbi hetekben a Zete legyőzte ugyan a címvédő és listavezető Ferencvárost, de két kiesőjelölttől is kikapott, a felcsútiak pedig szintén legyőzték a Fradit (ráadásul idegenben), ám előtte kikaptak a kiesőhelyen álló Honvédtól, és nem bírtak a Kisvárdával sem.

Kiválasztott cikk: Batik: A kupameccseken mindenki éles

Nagyjából ezt tükrözik a Szerencsejáték Zrt oddszai is: a Tippmixprón az első elődöntő döntetlenje 3,5-szeres pénzt hoz, míg a Zalaegerszeg győzelmét 2,90-es, a felcsútiakét 2,50-es oddszal lehet fogadni. Tegyük gyorsan hozzá, hogy a fogadási oldal által kínált fogadási oddszok maximum támpontot jelentenek, mert az előző körben egyik esélyesebbnek vélt csapat sem tudott továbbjutni.

Kiválasztott cikk: A kupa dicsőség, nemcsak egy kapu Európába

A hazai pálya jelent némi előnyt a ZTE-nek, hiszen legutóbbi négy meccsén nem kapott ki (2 győzelem, 2 döntetlen), miközben a Puskás Akadémia legutóbbi öt idegenbeli meccséből csak egyet nyert meg - igaz, azt pont a Ferencváros otthonában.

A csodatevő tovább írná meséjét

Nem ritkaság, hogy egy másodosztályú klub egészen az elődöntőig meneteljen a kupasorozatban, ám a fináléba már csak egészen kivételes pillanatokban jutnak be ezek a harcos kiscsapatok. Idén erre nagyon komoly esélye van a Budafoknak, amely az osztálykülönbség okán favoritnak ugyan nem mondható, de semmiképpen nem esélytelen a történelmi bravúrra.

Kiválasztott cikk: A Vasas kapusának nem lehet megtörni a hitét

A Vasas egész évben rendkívül nehéz helyzetben volt, és a hosszú szünet sem hozott változást, 2023-ban is súlyos gondokkal küzd az angyalföldi csapat, amely november óta csak a MOL Magyar Kupában tudott meccset nyerni. A Vasas kiesése, bár még elég sok van hátra, szinte biztosra vehető, hiszen már kilenc pontra van a bennmaradást jelentő 10. helytől, ám ez a Magyar Kupára nézve nem sokat jelent.

A legutóbbi fordulóban a Vasas azt a Paksot ejtette ki idegenben, amely azóta már a dobogón áll, egy fordulóval korábban pedig a Honvédot győzte le. Tekintve, hogy egy másodosztályú csapat otthonában harcolhatja ki a döntőbe jutást, az angyalföldi esélyek egyáltalán nem rosszak. Ez olvasható ki a győzelmükért járó 1,86-os oddszból is.

Kiválasztott cikk: A Vasasnak is nekiront a budafoki sztárcsatár

A Budafok folytatta a stabil szereplését az előző forduló óta, bár egy vereség becsúszott, a csapat így is egyre távolabb kerül a kiesőzónától, és már a tabella első feléhez tartozik. Bár az osztálykülönbség miatt a hazaiak továbbjutását 4,35-ös oddszal adja a Tippmixpro, nem tűnik kidobott pénznek Mátyus János csapatára fogadni, hiszen az előző fordulóban a Vasasnál klasszisokkal jobb Kisvárdát ejtette ki abszolút megérdemelten. 

Hirdetés