A Vasas kapusának nem lehet megtörni a hitét

2023. március 27.

A paksi negyeddöntő angyalföldi hőse nem tagadja, a Vasas elsődleges célja a bennmaradás kiharcolása, ugyanakkor a kupadöntőért is kettőzött erővel fog küzdeni a csapat. Dombó Dávid látta a Budafok negyeddöntőjét a Kisvárda ellen, de nemcsak emiatt számít rendkívül nehéz meccsre a másodosztályú rivális otthonában. 

Hirdetés

Abban, hogy a bajnokság utolsó helyén álló Vasas ott legyen a legjobb négy között a MOL Magyar Kupában, óriási szerepe van az angyalföldiek kapusának, Dombó Dávidnak. A harmincéves hálóőr a Pakson megnyert negyeddöntő hőse volt, elképesztő védésekkel tartotta az angyalföldi előnyt, ami végül kitartott a párharc végéig.

Kiválasztott cikk: Pakson borította a papírformát a Vasas

“A paksi összecsapás volt a legnehezebb meccsünk a kupasorozatban, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült jó teljesítménnyel segítenem a csapatomat” - mondta Dombó a molkupa.hu-nak.

“Próbáltam végig fókuszált maradni, és volt is dolgom bőven. Nem könnyű a helyzet, mert ha a bajnokságban nem védesz, akkor nehezebb egy ilyen éles helyzetben helyt állni. Jó meccset játszottunk Pakson, úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább” - idézte fel az idegenben 3-2-re megnyert negyeddöntőt a kapus.

A bajnokság nem a kupa

A Vasas rendkívül nehéz helyzetben van a bajnokságban, a csapat az utolsó helyen áll, és ahogy fogynak a fordulók, úgy tűnik egyre reménytelenebbnek a bennmaradásért folytatott küzdelem. A MOL Magyar Kupában ugyanakkor egészen más arcát mutatja a csapat, és ez Dombó szerint egyáltalán nem véletlen.

“Ha csak az utóbbi éveket végignézzük, többször is odaért a végjátékra, sőt nyert is olyan csapat, amelynek nem volt éppen kiemelkedő bajnoki szezonja. Ennek részben az is lehet az oka, hogy a kupában sok edző azokat a játékosokat szerepelteti, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnak, és ilyenkor mindenki kettőzött erővel küzd, hogy bizonyítsa, lehet rá számítani.”

“A stáb döntése, ki játszik a meccseken, és elég nehéz feladat élesen tartania magát a cserepadra szorult játékosoknak. Aki fejben rendben van, az megfelelő koncentrációval tud pályára lépni, és ha megérzi a lehetőséget a bizonyításra, akkor tud segíteni a csapatának.”

Dombó óriási védésekkel tartotta meccsben a Vasast

Kredit: Vasasfc.hu

Dombó elmondta, nagyon örül a kupában bemutatott menetelésnek, de nem tagadta, az elsődleges az első osztályban való bennmaradás kiharcolása. Felvetettük a kapusnak, hogy amennyiben a Vasas kiesik, de megnyeri a MOL Magyar Kupát, akkor a magyar labdarúgás történetének első másodosztályú csapata lesz egy UEFA-versenysorozatban, a Konferencia Ligában.

“Hát ez egyszerre hangzik elég jól és nagyon rosszul” 

- mondta nevetve Dombó. “Nyilván az európai kupaszereplés nagyszerű dolog lenne, ugyanakkor meg sem fordul a fejemben a kiesés. Hiába vagyunk nehéz helyzetben, én töretlenül hiszek a bennmaradásban. Maradjunk abban, hogy bent maradunk és úgy nyerjük meg a kupát” - tette hozzá széles mosollyal.

Kemény ellenfél lesz a Budafok

A Vasas az elődöntő sorsolásakor szerencsés volt, mert az egyetlen állva maradt másodosztályú csapatot, a Budafokot kapta. A jó sorsolás nem jellemző idén a Vasasra, hiszen az anyalföldiek kimondottan nehéz úton jutottak el az elődöntőig, de Dombó szerint hiába másodosztályú a Budafok, nagyon veszélyes ellenfél lesz.

A Budafok ellen is lesz dolga a Vasas kapusának 

Kredit: Vasasfc.hu 

“Az igen komoly játékerőt képviselő Kisvárdát úgy ejtették ki, hogy egy pillanatra sem látszott az osztálykülönbség. Szervezett csapat a Budafok, és bár voltak gondjaik idén, mostanra már középcsapatnak számítanak az NBII-ben, és jönnek egyre feljebb. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok” - mondta őszintén a kapus.

“Az sem mellékes, hogy rajtunk lesz a nyomás, hiszen első osztályú csapatként mi vagyunk az esélyesek, így a Budafok teher nélkül játszhat. Ugyanakkor elég csak az idei évet megnézni, hogy lássuk, semmit nem jelent az osztálykülönbség: a Fradit harmad-, a második helyen álló Kecskemétet másodosztályú csapat ejtette ki, mi pedig elődöntőt játszunk az utolsó helyről.”

Nekiszegeztük a kérdést Dombónak, hogy ha sikerülne a Vasasnak beverekednie magát a fináléba, kivel játszana szívesebben. “A Puskás Akadémiával” - mondta a kapus némi hezitálás után. “Nincs különösebb oka, de valamiért úgy érzem, a felcsútiakkal lenne jobb játszani.” 

Hirdetés