NB III-as csapat ejtette ki a Vidit

2023. szeptember 16.

Már az első teljes fordulóban kiesett két NBI-es csapat, a Fehérvár FC az ESMTK otthonában kapott ki, a Mezőkövesd pedig Ajkán bukott el, de nemcsak őket verte ki alacsonyabb osztályú csapat: a megyei osztályú Mezőörs az NBIII-as Nagykanizsa ellen nyert. Akadtak gondjaik a magasabb osztályban játszóknak, de a többi párharcban érvényesült a papírforma, továbbjutott a címvédő és volt két hosszabbítás is. 

Hirdetés

A Fehérvár FC lett az első NBI-es kiesője a MOL Magyar Kupa 2023/24-es szezonjában, a fehérváriak a kupasorozatban tavalyi is kiválóan szereplő ESMTK otthonában kaptak ki 1-0-ra. A harmadosztályú erzsébetiek a legutóbbi kiírásban egy hajszálra voltak egy NBI-es ellenfél kiejtésétől, ám a 120. percben a Kisvárda kiejtette őket, ezúttal viszont összejött a bravúr. 

⏱ 90' | Vereség Pesterzsébeten, búcsú a MOL Magyar Kupától. #ESMTKVIDI 1️⃣:0️⃣

Posted by Fehérvár FC on Saturday, September 16, 2023

Az esti meccseken aztán csatlakozott a Vidihez a Mezőkövesd is, bár a matyóföldiek nem harmad-, hanem másodosztályú ellenfél otthonában véreztek el: az Ajka ejtette ki őket. 

A harmadik csapat, amely képes volt magasabb osztályban játszó ellenfelet kiejteni, a megyei osztályú Mezőörs volt, amely az NB III-as Nagykanizsát győzte le 1-0-ra, ezzel nagy lépést tett az Amatőr Kupa-döntő felé, hiszen egyelőre ők az egyetlen megyei csapat a legjobb 32 között (még egy biztosan lesz, hiszen egymással játszik az Unione és a Csepel). Két hosszabbítás is volt a harmadik forduló második játéknapján, az NB III-as Dunaföldvár a megyei osztályú Gödöllő otthánban nyert a ráadásban, a Veszprém pedig harmadosztályú vetélytársát verte 4-2-re.

Nagy nehézségek árán jutott tovább a Siófok (NB II) Budaörsön (NB III), az emberhátrányba kerülő Budafok (NB II) Putnokon (NB III), és csak egy hajrában szerzett góllal jutott tovább, ugyanúgy, ahogy a Debrecen is. A Loki szintén az utolsó tíz percben gyötörte be a győztes gólt a harmadosztályú Eger kapujába. Szűken nyert a Vasas (NB II) a megyei osztályú Dunaharaszti otthonában (0-1), illetve a Kozármisleny is a DEAC pályáján (1-2). 

Magabiztosan jutott tovább a címvédő ZTE, a Baján hét gólt vágó Szeged-Csanád, a BKV Előre pályáján szintén hétig jutó Paks, illetve a Dorogon négy gólt szerző Honvéd. A forduló egyik legjobban várt rangadóján az Újpest két góllal nyert Pécsen. 

MOL Magyar Kupa, 3. forduló: 

ESMTK (NB III.)-Fehérvár (NB I.) 1-0 (0-0)
Cigánd (NB III.)-Zalaegerszeg (NB I.) 0-4 (0-2)
Mosonmagyaróvár (NB II.)-Puskás Akadémia (NB I.) 0-2 (0-1)
BKV Előre (NB III.)-Paks (NB I.) 0-7 (0-3)
Eger (NB III.)-Debrecen (NB I.) 1-2 (1-1)
Budaörs (NB III.)-Siófok (NB II.) 1-2 (0-0)
Dorog (NB III.)-Honvéd (NB II.) 2-4 (0-3)
Baja (Bács-Kiskun, megye I.)-Szeged (NB II.) 0-7 (0-2)
Gödöllő (Pest, megye I.)-Dunaföldvár (NB III.) 1-2 (1-1, 1-1) hosszabbításban
Unione (Budapest, megye I.)-Csepel UFC (Budapest, megye I.) 1-0 (0-0)
Putnok (NB III.)-Budafok (NB II.) 0-1 (0-0)
DEAC (NB III.)-Kozármisleny (NB II.) 1-2 (1-2)
Tatabánya (NB III.)-Haladás VSE (NB III.) 2-1 (0-1)
Mezőörs (Győr-Moson-Sopron, megye I.)-Nagykanizsa (NB III.) 1-0 (1-0)
Dunaharaszti (Pest, megye I.)-Vasas (NB II.) 0-1 (0-0)
Veszprém (NB III.)-Komárom (NB III.) 4-2 (0-0, 2-2) hosszabbításban
Bicske (NB III.)-Tiszakécske (NB II.) 0-3 (0-2)
Békéscsaba (NB III.)-Kazincbarcika (NB II.) 0-2 (0-0)
Ajka (NB II.)-Mezőkövesd (NB I.) 1-0 (1-0) 
Pécs (NB II.)-Újpest (NB I.) 1-3 (1-2)
Csákvár (NB II.)-Haladás (NB II.) 1-3 (1-1)

Címlapkép: Fehérvár FC

Hirdetés