Három korábbi döntős párosítás a nyolcaddöntőben

2022. október 20.

Az M4 Sport stúdiójában elkészítették a MOL Magyar Kupa ötödik fordulójának párosításait. A nyolcaddöntőben, amire február 8-9-én kerül sor, több olyan párharc is akad, amelynek a résztvevői már kupadöntőt is vívtak egymás ellen. Lesz alacsonyabb osztályú csapat a legjobb nyolc között. 

Hirdetés

Nem panaszkodhatnak a kupasorozatot a meglepetések miatt kedvelők, hiszen olyan nagyágyúk hiányoztak a nyolcaddöntők sorsolásáról, mint a címvédő Ferencváros, vagy a MOL Fehérvár. Izgalmas párosítások nélkülük is kialakultak, két NBI-es összecsapás lesz (Vasas Honvéd, Puskás Akadémia-Újpest), és összesorsoltak két alacsonyabb osztályú klubot (Iváncsa-Budafok), így biztosan lesz nem első osztályú csapat is a negyeddöntőben. 

Három olyan párosítás is van, amelyek résztvevői korábban kupadöntőben is találkoztak egymással. A Honvéd és a Vasas kétszer (1955-ben és 73-ban is az angyalföldiek nyertek), a Puskás Akadémia és az Újpest, illetve a Győr és a Debrecen egyszer-egyszer játszottak finálét. A felcsútiak 2018-ban kaptak ki az Újpesttől büntetőkkel, a Debrecen pedig 2013-ban verte a Győrt.  

A MOL Magyar Kupa 5. fordulójának (1/8) párosításai:
Monor (NB III.) – Paksi FC (NB I.)
Vasas FC (NB I.) – Budapest Honvéd (NB I.)
Békéscsaba 1912 Előre (NB II.) – ZTE FC (NB I.)
Iváncsa KSE (NB III.) – Budafoki MTE (NB II.)
MTK Budapest (NB II.) – Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.)
ESMTK (NB III.) – Kisvárda Master Good (NB I.)
Puskás Akadémia FC (NB I.) – Újpest FC (NB I.)
ETO FC Győr (NB II.) – Debreceni VSC (NB I.)

Hirdetés