Megint csodát tett, döntőben a Budafok

2023. április 05.

Ahogy az előző fordulóban, úgy ezúttal is teljesen megérdemelten ejtette ki első osztályú ellenfelét az NBII-es Budafok, amely története legnagyobb bravúrját bemutatva legyőzte a Vasast a MOL Magyar Kupa elődöntőjében. Zalaegerszeg-Budafok döntőt rendeznek május 3-án a Puskás Arénában. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Budafoki MTE (NB II)-Vasas FC 3-0 (3-0)
Budafok, 2450 néző, v.: Farkas
gólszerző: Beke (22., 34., 39.)
sárga lap: Soltész (11.), Gundel-Takács (80.), Fótyik (84.), illetve Litauszki (5.)

Budafoki MTE: Gundel-Takács - Fótyik, Jagodics, Nándori (Vaszicsku, 71.) - Bakti (Bíró, 71.), Soltész, Adorján (Tischler, 86.), Kalmár - Csonka, Kovács D. (Németh M., 60.), Beke (Horváth O., 60.)

Vasas FC: Dombó - Ódor (Szalai J., 62.), Litauszki (Iyinbor, 42.), Hegedűs J., Silye (Szivacski, 42.) - Sztojka (Hinora, 42.), Berecz, Urblík - Holender, Zimonyi (Novothny, 56.), Ihrig-Farkas

Mindkét fél óvatosan kezdte a mérkőzést, egyik fél sem vállalt nagy kockázatot, de valamelyest a Vasas volt veszélyesebb. Később azonban a piros-feketék átvették az irányítást, s bár az első kapuját eltaláló lövést Dombó még védte, egy perccel később a második kísérletnél már tehetetlennek bizonyult. Az angyalföldiek ugyan szinte rögtön egyenlíthettek volna, a lehetőségük azonban kimaradt, a Budafok ezt pedig megbüntette, mert Beke újabb két találatával egy félidő alatt mesterhármast ért el a teljesen összezavarodó rivális ellen. A vendégek vezetőedzője, Kondás Elemér a tetemes hátrányban már a szünet előtt hármas cserével próbálta felfrissíteni a csapatát.

Beke Péter holtversenyben az élen áll a góllövőlistán

Kredit: Budafoki MTE

A térfélcserét követően a Budafok a biztos előnye birtokában átengedte a területet a Vasasnak, amely próbálkozott is becsülettel, de ezek többnyire elkerülték a kaput, amikor viszont Gundel-Takácsnak mégis védenie kellett, akkor ezt meg is tette, nem egyszer bravúrral, így az NB II-es együttes magabiztos sikerrel és megérdemelten harcolta ki a döntőbe jutást.

A Budafok története során először jutott döntőbe, ezzel pedig eldőlt, hogy új győztest avatnak a sorozatban, ugyanis a másik finalista, a Zalaegerszeg sem hódította még el a trófeát, igaz, 2010-ben volt már döntős. Legutóbb 11 éve fordult elő, hogy másodosztályú együttes részese volt a kupadöntőnek, akkor az MTK kikapott a Debrecentől. A finálét május 3-án a Puskás Arénában rendezik.

Címlapkép: Budafoki MTE

Kedden játszották:
ZTE FC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után

Kiválasztott cikk: Epikus csata után kupadöntős a ZTE
Hirdetés