Epikus csata után kupadöntős a ZTE

2023. április 04.

Hatalmas csatát hozott a MOL Magyar Kupa első elődöntője, a zalaiak végig veszélyesebben játszottak, de szabályos gólt nem sikerült szerezniük. A rendes játékidő után úgy nézett ki, a hosszabbítás sem hoz gólt, ám a 119. percben egy öngól meghozta a hazaiak megérdemelt győzelmét. A ZTE története során másodszor jutott be a Magyar Kupa döntőjébe. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, elődöntő: 
Zalaegerszegi TE-Puskás Akadémia 1–0 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2081 néző. Vezette: Vad II. István (Tóth II. Vencel, Garai Péter)
Gólszerző: Bartolec (119. – öngól)

ZTE: Demjén – Huszti A. (Lesjak, 110.), Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. (Grezda, 117.) – Szendrei N., Szalay Sz. (Kovács B., 102.),Tajti M. – Ubochioma, Ikoba (Németh D., 117.), Gergényi. Vezetőedző: Ricardo Moniz
PAFC: Markek – Golla, Spandler, Bartolec – Corbu (van Nieff, 64.), Levi (Baluta, 89.), Favorov, Plsek (Slagveer, a szünetben), Ormonde-Ottewill – Colley (Zahedi, a szünetben), Gruber Zs. (Komáromi, 71.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

OTT LESZÜNK A DÖNTŐBEN❕❕❕🏆 EZ EGERSZEG❕🔵⚪️ #szépvoltsrácok

Posted by ZTE FC Zalaegerszeg on Tuesday, April 4, 2023

A gól nélküli első félidőben mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, a hazaiak egy lesgólt is szereztek, amely szabályosnak tűnt, a kupában azonban nincs VAR-technológia. A fordulást követően egyértelmű fölénybe került a ZTE, bár igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. A Puskás Akadémia a rendes játékidőben mind az öt cseréjét elhasználta, de a játéka nem újult meg.

A hosszabb kispadjának köszönhetően a hosszabbításban már a vendégek irányították a mérkőzést, az egyre fáradtabb egerszegiek azonban szervezettek maradtak, és még ellentámadásokra is futotta az erejükből. Egy ilyen végén született meg az egészen elképesztő győztes gól. 

Ezzel az öngóllal ejtette ki a Puskás Akadémiát a ZTE. 🤯👇

Posted by M4 Sport on Tuesday, April 4, 2023

A hosszabbítás utolsó előtti percében Ubochioma futotta le védőjét a jobb szélen, középre adását Bartolec kirúghatta volna a gólvonal előtt, a labda azonban felpattant, így a védő gyakorlatilag sípcsonttal a hálóba továbbított, eldöntve ezzel az összecsapást.

Címlapkép: ZTE FC

Szerdán játsszák:
Budafoki MTE (II.)-Vasas FC 20.00
A finálét május 3-án rendezik a Puskás Arénában.

Hirdetés