Rádiós sztárjaink elmondták, ki nyeri a kupát

2023. október 11.

A MOL Kupa TV online sorozatának, az Út a Puskásba műsorának két rádiós szakértője a kupasorozat elkötelezett híve. Suri Imi, a Jazzy Radio ügyvezető igazgatója, illetve Abaházi Csabi, a Retro Rádió műsorvezetője nemcsak azt mondta el nekünk, miért szeretik a MOL Magyar Kupát, de arról is beszéltek, kit várnak végső győztesnek, illetve kik lehetnek a meglepetéscsapatok az idei kupaszezonban.

Hirdetés

"A Magyar Kupa egy lehetőség a kiscsapatoknak, hogy megmutassák, mire képesek. Egy meccsen bármi előfordulhat, és szerencsére meg is történnek a csodák!" - mondta Suri Imi, amikor arra kértük, mondja el, miért jobb a MOL Magyar Kupa, mint más kupasorozatok. A rádiós személyiség természetesen arra utalt, hogy a hazai kupában egy meccsen dől el a továbbjutás és az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, ami nagy segítség a kiscsapatoknak.  

Kiválasztott cikk: Út a Puskásba, 2. évad, 1. rész

"Azt szeretem benne a legjobban, hogy bárki kifoghat egy jó napot, eltűnhetnek az osztálykülönbségek egy-egy meccsre, a kisebb városok, települések számára igazi sportünnep lehet egy magasabban jegyzett csapat látogatása, olyan pályákon is láthatjuk a nagy múltú csapatokat játszani, ahol korábban még sosem jártak" - mondta Abaházi Csabi.

Nagy élmények az utóbbi évekből

A két rádiós személyiségat arra kértük, idézzenek fel egy kedvenc kupasztorit az utóbbi évekből. Nagy meglepetés nem történt, hiszen pontosan tudtuk, hogy a Retró rádió műsorvezetője tavaly a Budafok nagykövete volt, és nem titok az sem, a Jazzy főnöke melyik csapatnak szurkol.

"Az Iváncsa - Budafok meccs volt a kedvencem, mert mindkét csapat részéről bravúrnak számított a sorozatban eljutni a következő fordulóig, és külön izgalmat adott az előző fordulóban aratott iváncsai siker a Fradi ellen, és ekkor még a Budafok a másod osztály végén kullogott. Így aztán az egyetlen olyan meccs volt, ahol nem volt esélyesebb az egyik csapat a másiknál, ugyanolyan esélyekkel  és reményekkel mentek neki a fordulónak. Maga a meccs nagyon jó hangulatú volt, két ellentétes félidővel, és szoros eredménnyel, ami miatt végig nyílt, és izgalmas volt a végkimenetele a mérkőzésnek" - idézte fel a tavalyi szezon nagy sztoriját Abaházi Csabi.

"Rendszeresen járok kupadöntőkre, de azt hiszem, mindenki azt várja és abban reménykedik, hogy egy kiscsapat megverje az esélyesebb riválisát. Nekem komoly emlék és hangulat, hogy az elmúlt tíz évben a csapatom négy alkalommal is bejutott a kupadöntőbe, és háromszor meg is nyerte" - monda a közismert Újpest-szurkoló.

Természetesen azt is megkérdeztük, ki nyeri az idei MOL Magyar Kupát, és Suri Imi válasza hallatán nem kaptunk a szívünkhöz meglepetésünkben: "Több jelöltem is van, de a legkomolyabb az Újpest. Igazi kupaspecialista lett a Vignjevic-éra alatt."

Csabi más húrokon játszott, sőt tulajdonképpen egy komoly meglepetést vár az idei kupaszezontól. "A végső győztest megtippelni szinte lehetetlen, ilyenkor mindenki a kedvenceit szeretné a döntőben látni, tőlük várja a legjobb eredményt. Mivel idén nemzetközi szereplést, Európa Liga-indulást ér a kupagyőzelem, ezért nagy lehetőség ez nemcsak a csapatoknak, hanem akár egyénileg a játékosoknak is, ezért talán egy kicsit nagyobb lehet a motiváció. Abból indulok ki, hogy melyik csapatot és szurkolótábort tudnám nemzetközi mérkőzéseken is elképzelni, a saját stadionjukban tudnák fogadni teltház előtt bármelyik csapatot, ezért a DVTK-t látnám szívesen végső győztesként!

Kik okozzák a legnagyobb meglepetést?

Természetéből fakadóan a meglepetést lehetetlen megjósolni, de a két rádiós személyiség nem bújhatott ki a kérdés alól, hogy szerintük ki lesz a szezon meglepetéscsapata. Abaházi Csabi biztosra ment, hiszen egy csapatról már most biztosan tudjuk, hogy nagyot megy idén: "A Mezőörs, mert megyei csapatként nekik van a legnagyobb esélyük bejutni az 5. fordulóba, ami nagy erőt adhat nekik akár egy nagyobb bravúrhoz is!"

Kiválasztott cikk: Út a Puskásba, 2. évad, 2. rész

Suri Imi szintén nem vállalt nagy kockázatot, hiszen választottja az utóbbi években - másodosztályú létére - folyamatosan ejti ki az NB I-es csapatokat. "Az ETO FC. Komoly ambíciók és erős szakmai munka!"

Az előttünk álló fordulóban három komoly rangadót is rendeznek (Győr-DVSC, Hali-Zete, Fradi-Puskás), ezek igazi háromesélyes meccsek, így kifejezetten gonosz kérés volt a rádiósok felé, hogy tippeljék meg őket. "Bármelyik csapat nyerheti a rangadót. Ha a szívemre hallgatok, akkor Győr, Hali és Puskás! Ha az eszemre akkor pont fordítva!"

Csabi nemcsak tippelt, indoklást is fűzött a tippjeihez. "Győr, nekik még a döntőt is esélyesnek látom! ZTE, kemény meccs lesz, nem számít az osztálykülönbség, de érzésem szerint behúzza a Zete. FTC, kijöttek a gödörből, az új edző minden sorozatban bizonyítani szeretne, a szurkolótábor pedig elvárja, hogy revansot vegyenek az eddigi egyetlen hazai vereségért!"

Hirdetés