Mátyus: Esélyt sem adtunk a Vasasnak

2023. április 06.

Egyik fél sem tagadja, hogy az osztálykülönbség ellenére teljesen megérdemelten jutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe a Budafok. Mátyus János rendkívül elégedetten nyilatkozott az elődöntő után, Kondás Elemér viszont élete legrosszabb meccséről beszélt. 

Hirdetés

Újabb káprázatos bravúron van túl a Budafok, amely egymás után másodszor ejtett ki magasabb osztályban játszó csapatot, és ezzel bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe. A budafokiak ráadásul - miként a Kisvárda ellen - teljesen megérdemelten ejtették ki a Vasast, amely gyakorlatilag percekig volt csak meccsben a Promontor utcában.

Kiválasztott cikk: Megint csodát tett, döntőben a Budafok

"Az első perctől kezdve úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy egy ilyen felfokozott hangulatú találkozóhoz kell" - idézi az NSO Mátyus Jánot a meccs utáni sajtótájékoztatón. "Nyugodtan játszottunk, de harcosan, szenvedéllyel és maximális taktikai fegyelemmel. Ebből lett az, hogy rövid időn belül szereztünk kettő gólt, majd jött a harmadik is. 

Gyakorlatilag esélyt sem adva a remek erőkből álló ellenfélnek. Összességében megérdemelten mehettünk előnnyel a pihenőre. Aztán egy fertályóra után a második félidő lecsordogált. Ebben benne voltunk mi is bőven, hiszen mi már annyira nem siettettük a játékot, de ilyenkor ezt kell tenni. Profi módon, egy-két hibától eltekintve nagyszerűen védekezve hoztuk le a meccset, nem túlzás kijelenteni, hogy teljesen megérdemelten kerültünk be a kupadöntőbe."

Érthetően szomorúan reagált a meccs után Kondás Elemér, az NBI utolsó helyén álló Vasas edzője, aki már az első félidő végén hármat cserélt (3-0-s állásnál). Az igen nehéz helyzetben lévő szakvezető elmondta, edzéseken nincs jele annak a gyenge játéknak, amit a tétmeccseken mutat a csapata.

Hiába az osztálykülönbség, esélye sem volt a Vasasnak 

Kredit: Vasasfc.hu 

"Megérdemelten jutott be a Budafok a döntőbe. Nem volt bennünk kellő akarat ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Hétről hétre visszatérnek a gyermeteg hibák. Talán amióta kispadon ülök, ez volt a legrosszabb meccsem, mert még egyik csapatomnál sem éltem át hasonlót, hogy egy ilyen tétre menő mérkőzésen nem teszi oda magát mindenki… Ezt a langyosságot sem megérteni, sem elfogadni nem tudom. Találni kell tíz embert, aki hajlandó tenni a Vasasért! És azért is furcsa ez, mert az edzésen sokszor úgy tűnik, minden rendben van, aztán ezt kapjuk. Nem is tudom, mi ez: alibi, akaratgyengeség? Tulajdonképpen mindegy, mert az eredmény ugyanaz."

Az NSO megszólaltatta a mérkőzés hősét, Beke Pétert is. A budafokiak mesterhármast szerző csatára, aki ezzel holtversenyben feljött a góllövőlist élére, szerényen értékelt, de azt nem tagadta, hogy boldog és elégedett, mert felnőtt szinten is letette a névjegyét.

A Budafok-ZTE döntőt május 3-án rendezik a Puskás Arénában. A Budafok személyében tizenegy év után lesz újra másodosztályú résztvevője a finálénak. Eddig egyetlen NBII-es csapat tudott kupát nyerni, a Siófok 1984-ben. 

Címlapkép: Budafoki MTE

Hirdetés