Bajnokok és csalódottak elődöntői jönnek

2024. április 22.

Elérkeztünk a MOL Magyar Kupa végjátékába, április 23-án és 24-én már a sorozat elődöntőit rendezik. Az egyik ágon összecsap az NB I biztos, illetve az NB II igencsak valószínű bajnokcsapata, a másik ágon pedig az a furcsa helyzet állt elő, hogy a remek szezont futó, de pocsék formába kerülő Paks fogadja a pocsék szezont futó, de remek formába kerülő Kisvárdát. 

Hirdetés

Két boldog, illetve két szomorú csapat találkozik a MOL Magyar Kupa idei elődöntőiben. A felső ágon az NB I-es bajnoki címét a hétvégén bebiztosító Ferencváros találkozik azzal a Nyíregyháza Spartacusszal, amely ugyan matematikailag még nem biztosította be NB II-es bajnoki címét, de a kupaforduló előtti játéknapon magabiztosan győzte le a második helyen álló Vasast. Könnyen lehet, hogy két bajnokcsapat találkozik a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Kiválasztott cikk: Elődöntők: Újból keletre utazik a Fradi

A másik ágon már nincs akkora vigadalom, sőt inkább a siratóasszonyok kórusa hallatszik Paks és Kisvárda irányából. A Ferencváros pont a Kisvárda ellen biztosította be bajnoki címét, és bár a várdaiak pontot raboltak az Üllői úton, ez is kevés lehet, hiszen szinte behozhatatlan a hátrányuk, gyakorlatilag kiesőnek tekinthetők. Náluk sokkal jobban áll a Paks, ám az egész szezonban kiválóan teljesítő zöld-fehérek soha nem látott mélypontra érkeztek a szezon végére, és zsinórban öt bajnoki vereséggel a hátuk mögött fogadják a Kisvárdát.

Nyíregyháza Spartacus FC

Bár szemben a Fradival a Nyíregyháza Spartacus bajnoki címe még nincs kőbe vésve, a hétvégi rangadó után már csoda kellene ahhoz, hogy bárki elragadja a Szparitól az első helyet. Gera Zoltán második helyre fellépő Vasas FC-je négy nappal a MOL Magyar Kupa elődöntője előtt vizitált a nyíregyiek átmeneti stadionjában, Balmazújvárosban, és a Szpari nem hagyott kétséget afelől, hogy melyik a jobb csapat: a 3-1-es hazai győzelem azt jelenti, hogy öt fordulóval a vége előtt tíz ponttal vezet.

Kiválasztott cikk: Nagy Dominik: Fradi-szívvel a Fradi ellen

A Nyíregyházának március elején volt egy megtorpanása - amibe belefért a szezon második vereség is Budafokon -, de Mosonmagyaróváron lezárta a rossz sorozatot, többek között a Guinness-rekordnak tűnő, középkezdésből elért Nagy Dominik-gólnak köszönhetően. Azóta csak nyer és nyer a Szpari, és a Vasas elleni rangadóval, valamint a Kecskemét elleni győztes kupapárharccal egyre biztosabbá teszi, hogy történelmi szezonról beszélhessünk.

Nyíregyházán minden egy történelmi szezon irányába mutat 

Kredit: Nyíregyháza Spartacus FC

A kupasorsolás nem volt kegyes a Szparival, hiszen a bajnok Ferencvárossal találkozik a csapat, ráadásul alig pár héttel a nyíregyházi stadion átadása előtt, tehát még albérletben, Balmazújvárosban fogadja a zöld-fehéreket. Az első- és a másodosztály bajnoka első blikkre elég egyértelmű csata, és a bukik szerint is az: a Szpari győzelmét az elődöntőben hétszeres oddsszal lehet fogadni, a kupagyőzelméért pedig húszszoros pénz jár.

Ferencváros

Érdemes elolvasni Botka Endivel készült interjúnkat, amiben a játékos elmondja, annyira erős idén a Fradi kerete, hogy nemhogy visszaesés nincs tavasszal, de most tűnik a legerősebbnek a csapat. Az ősz végén még igencsak billegő bajnoki esélyesek alaposan kiegyenesedtek a tavasz végére, és bár ebben van szerepe a paksiak összeomlásának, azért az sem véletlen, hogy a Ferencváros veretlen tavasszal, és utcahosszal nyerte meg a bajnoki címet.

Kiválasztott cikk: Botka Endinek többet érne az idei kupagyőzelem

A Fradi itthon december közepén kapott ki utoljára, azóta az európai kupakiesést leszámítva magabiztosan menetel, mindössze két döntetlent játszott, és akadt egy továbbjutást hozó, a rendes játékidő végén szintén döntetlenre álló kupameccse is. Elképesztő menetelésben van Dejan Sztankovics csapata, amely a pályán is bizonyítja, hogy valóban a legjobb magyar csapat.

A Diósgyőr sem tudta megállítani a Fradit a negyeddöntőben

Kredit: molkupa.hu 

Nem véletlen, hogy hasonlóak az oddszai a Fradi döntőbe jutásának, illetve a végső győzelmének. A zöld-fehérek továbbjutása a Nyíregyháza ellen 1,35-ös pénzt ígér, a végső győzelmük pedig 1,4-szeres oddszal fogadható. Kijelenthető: a bukmékerek szerint is bombafavorit a Ferencváros.

Paksi FC

Jártak vidámabb napok is Pakson, mint mostanában, az biztos! Bognár György csapata a bajnokság kétharmadában erősen húzogatta az oroszlán bajszát, hiszen úgy fordultunk rá a tavaszra, hogy a paksiak álltak a tabella első helyén, ám 2024-ben már messze nem volt olyan meggyőző a tolnai zöld-fehér csapat, mint korábban. A Ferencváros végül utcahosszal nyerte meg a bajnoki címet, a Paks pedig még a második helyét is kénytelen volt átengedni a Fehérvár FC-nek.

Kiválasztott cikk: Bognár: A kupában jobb az esély, de nem sokkal

“Elértük a mélypontot” - mondta  Puskás Akadémia otthonában elszenvedett 5-0-s vereség után Bognár, és ha ez igaz, akkor most a fellendülésnek kell következnie. Van is honnan, hiszen a Paks zsinórban hat nyeretlen bajnokin, egymás után öt vereségen van túl, és a kupasorozatban sem volt éppen könnyű az elődöntőig tartó menet.

Pakson az őszi formát keresik

Kredit: Paksi FC/Facebook

A Paks négy lejátszott kupameccséből háromszor is hosszabbításra kényszerült, egyszer még büntetőket is kellett rúgnia. Viszont a Kisvárda elleni elődöntőben először játszhat hazai pályán a MOL Magyar Kupa idei kiírásában, ám nemcsak ezért látják esélyesnek a Tippmixpro bukijai, hanem azért is, mert az ellenfél közben szinte kiesőnek tekinthető. A Paks döntőbe jutását 1,7-es oddszon lehet fogadni, a végső győzelméért pedig 3,5-szeres pénz jár.

Kisvárda FC

Furcsa helyzet ez, hiszen míg elődöntős ellenfele, a Paks a dobogón áll, addig a Kisvárda egyre reménytelenebb helyzetben van az NB I-ben, mégis a szabolcsiak vannak sokkal jobb formában. Feczkó Tamás vezetésével a várdaiak állhatatosan küzdenek, Diósgyőrből és a Fradi otthonából is ponttal távoztak, közvetlen riválisukat, az Újpestet pedig alaposan eltángálták. Kár, hogy későn jött a feltámadás, és már csak matematikai esélye van a Kisvárdának. Nem úgy a MOL Magyar Kupában!

Kiválasztott cikk: Át kellett érezniük, mit jelent a kupasorozat

Pár hete még egy legyintéssel el lehetett volna intézni a mérkőzést, azóta viszont alaposan megfordult a széljárás, a Paks gyenge és a Kisvárda kiváló formája pedig nagy csatát ígér a kupasorozat elődöntőjében. Tegyük hozzá, hogy Feczkóék már az előző körben is megmutatták, hogy remek formában vannak, hiszen a bajnokságban középcsapatnak számító MTK-t ütötték ki a negyeddöntőben.

Feszült volt a hangulat a Kisvárda-MTK negyeddöntőn

Kredit: Kisvárda FC/Facebook

A Kisvárdától persze bravúr lenne a döntőbe jutás, még nagyobb a kupagyőzelem, és ez visszaköszön a fogadási ajánlatokban is. A várdaiak döntőbe jutását 4,1-szeres oddszal lehet megtenni, végső győzelme pedig tízszeres pénzt ígér. 

Hirdetés