Az eset, amikor a hazai fizet jobban

2024. március 27.

A négy negyeddöntős párharc felén osztálykülönbség lesz a csapatok között, de ha jobban megnézzük a párharcokat, egyiknél sem tudjuk kijelenti, hogy bombafavorit lenne az egyik csapat. A Szerencsejáték Zrt. oddsmestereink fogadási ajánlatai egyrészt segítenek eligazodni az esélyek között, másrészt kimondottan barátságos oddszokat kínálnak a párharcokra.  

Hirdetés

Elkészítették a MOL Magyar Kupa negyeddöntőire vonatkozó fogadási ajánlataikat a Szerencsejáték Zrt. oddsmesterei, és bár egy kupameccsel kapcsolatban szinte lehetetlen biztos tippekről beszélni, az azért leszögezhető, hogy - ahogy az ajánlatokból is látszik - minden párharcnak megvan az esélyese, még ha nem is tudjuk egyiket sem bombafavoritnak nevezni. 

A legszorosabb párharc az oddszok alapján a Kisvárda-MTK összecsapás lesz, itt elég kicsik a különbségek a csapatok között, viszont pont a nehezen megtippelhető volta miatt kimondottan combos fogadási ajánlatokat kínál a Tippmixpro. A hazai győzelem 2,6-szoros, a vendég 2,4-szeres pént hoz, ha pedig hosszabbításba torkollik a meccs (ez nem ritka fejlemény az idei sorozatban), akkor 3,25-szörös pénzt kaszírozhat a döntetlenre ráérző sportfogadó. Külön érdekesség, hogy másfél héttel a kupameccs előtt a bajnokságban is találkoztak, azt a meccset (igaz, Budapesten) az MTK nyerte 2-1-re. 

A bajnokit az MTK nyerte 

Kredit: MTK Budapest/Facebook 

A többi párharcban egyértelműbbnek látják az esélyeket a Tippmixpro bukijai, és ez abból a szempontból nem is meglepő, hogy két negyeddöntős összecsapáson is osztálykülönbség lesz a felek között: a Vasas a Paksot, a Nyíregyháza a Kecskemétet fogadja hazai pályán. Ha viszont kicsit közelebbről megnézzük a párharcokat, már nem lehetünk biztosak benne, hogy a tutira érdemes fogadni. 

Itt van mindjárt a szinte NB I-esnek tekinthető Nyíregyháza Spartacus FC összecsapása a Kecskeméti TE-vel, ahol a hazai - mondjuk úgy, kvázi hazai, hiszen a Szpari Balmazújvárosban rendezi a hazai meccseit - csapat győzelméért 3-szoros, a vendégsikerért 2,05-szörös pénzt fizet a Tippmixpro. A másodosztályt meggyőző fölénnyel vezető szabolcsiak nemcsak az eredmények, hanem a játékuk alapján is inkább első osztályúnak tűnnek, és nagyon is jó esélyeik vannak saját szurkolóik előtt, hiszen a KTE az egész NB I legrosszabb idegenbeli mutatójával rendelkezik. A lilák persze a MOL Magyar Kupában ezt cáfolják, hiszen eddig mindig idegenben léptek pályára, igaz, mindig alacsonyabb osztályú csapat ellen. Így lesz ez most is, de a végkimenetel igencsak kérdéses. 

A Szpari nem lebecsülendő ellenfél még egy NBI-es csapatnak sem, az biztos! 

Kredit: Nyíregyháza Spartacus FC/Facebook

A Vasas, amely nemrég edzőváltáson esett át, Gera Zoltán vezetésével kiváló formába lendült, és pontszámban beérte a már feljutó helyen álló ETO FC-t is, azaz a Szparihoz hasonlóan igen közel áll ahhoz, hogy NB I-es csapattá avanzsáljon. Igen ám, csakhogy az ellenfele a káprázatos őszt produkáló Paksi FC lesz, amely ugyan kicsit megremegett az utóbbi hetekben (ezzel átadta a tabella első helyét a Ferencvárosnak), de így is egyértelmű favoritnak számít. Erről árulkodnak az oddszok is: a paksiak győzelme 1,75-szörös pénzt ígér, míg a Vasas sikerét 3,90-szeres oddszon lehet fogadni. 

A negyeddöntők legnagyobb rangadóját Diósgyőrben rendezik, ahol a DVTK a Ferencvárost fogadja. Azzal, hogy ez a párosítás létrejött, már az is biztossá vált, hogy a Fradi nem a szerencse kegyeltje idén, hiszen zsinórban kénytelen rangadókat játszani a MOL Magyar Kupában - ráadásul újra idegenben lép pályára. A zöld-fehérek a negyedik fordulóban a Puskás Akadémit ejtették ki hosszabbításban, majd az ötödikben Debrecenben jutottak tovább büntetőkkel. 

Debrecen után Diósgyőrbe látogat a MOL Magyar Kupa legnagyobb favoritjának számító Ferencváros

Kredit: molkupa.hu 

Az oddszok alapján természetesen a Ferencváros számít a legnagyobb esélyesnek, a hazaik győzelme 3,90-szeres pénzt fizetne, míg a vendégek sikerére csak 1,75-öt, a döntetlent pedig 3,55-szörös téten lehet fogadni. Ezt nemcsak a két csapat közti tudáskülönbség indokolja, hanem az idén lejátszott meccsük is, igaz, már jó régen (október végén) történt, hogy a Fradi 2-1-re nyerni tudott Diósgyőrben. A két csapat egyébként egy héttel a kupameccs után összecsap a bajnokságban is, akkor már a Ferencváros pályaválasztásával. 

Nem szoktunk fogadási tanácsokat adni, most is inkább csak megérzéseinket osztjuk meg az olvasókkal: a Kisvárda-MTK döntetlenje mellé feltennénk a Szpari meglepetésszerű győzelmét, és hozzácsapnánk a Ferencváros sikerét a rendes játékidőben, a hármas kötéssel már bőven hozzá lehet tenni egy nullát a feltett összeghez, amennyiben mindhárom meccs jól alakul. 

Hirdetés