A Fradi nyerte az idegek harcát Debrecenben

2024. február 28.

Bár a második félidő legelején emberelőnybe került a Debrecen, csak az egyenlítés jött össze a hazaiaknak, így büntetők döntötték el a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőinek legnagyobb rangadóját. Az egész meccsen kiválóan védő Varga Ádám a második párban megfogott egy debreceni tizenegyest, és ez már elég volt a Fradinak a továbbjutáshoz. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 3-5
gól: Bárány (81.), illetve Pesic (45+1.)
kiállítva: Abena (Ferencváros, 46.)

A bajnoki címvédő FTC az első félidő hajrájában kezezés miatt, a VAR segítségével megítélt 11-esből szerzett vezetést, a második játékrész elején azonban rögtön emberhátrányba került, mert Abena lerántotta a kapu felé meginduló Dominguest. A hajrához közeledve a Debrecen is büntetőhöz jutott, ugyancsak kezezés miatt, Bárány előbb hibázott (vagyis a végig nagyszerűen védő Varga Ádám hárított), de a kipattanót már berúgta. Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője elvesztette a fejét, a játékvezetővel kiabált, visszafogni sem lehetett, ezért piros lapot kapott.

Bárány a büntetőt elhibázta, a kipattanót belőtte a Fradi ellen

Hiába védte a büntetőt Varga Ádám, Bárány Donát belőtte a kipattanót és egyenlített a Debrecen a Ferencváros ellen. 👀🎯

Posted by M4 Sport on Wednesday, February 28, 2024

A rendes játékidőben már nem változott az eredmény, hosszabbítás következett, melyben már kevés érdemi esemény történt. Ez azért meglepő, mert a Ferencváros brutális meccsterhelésből érkezett a nyolcaddöntőbe, de a Debrecen nem próbálta meg bedarálni ellenfelét. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak, voltak is jó lehetőségeik, de hiányzott az átütő erő a támadásokból, pedig nem tűnt jó üzletnek a büntetőkre bízni a továbbjutás kérdését. A tizenegyeseknél egyik ferencvárosi játékos sem hibázott, ugyanakkor Kocsis Dominik lövését a második párban kivédte Varga Ádám, ezzel a Fradi jutott a legjobb nyolc közé.

Második játéknap, délutáni meccs: 

Kiválasztott cikk: A Vasasra is ráhozta a frászt a Mezőörs

Második játéknap, esti meccsek: 

Kiválasztott cikk: Nem botlottak az NB I-es csapatok

Első játéknap: 

Kiválasztott cikk: Kiesett a kupa címvédője Diósgyőrben
Hirdetés