Ifj. Lisztes törlesztené a Fradi kupaadósságát

2024. február 28.

Nagy menetből érkezik a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe a Ferencváros, amelynek nem is éppen szerencsés a sorsolása, de Ifj. Lisztes Krisztián szerint van olyan bő a zöld-fehérek kerete, hogy ne okozzon gondot az extrém meccsterhelés. A Fradi lábadozó játékosával többek között arról beszélgettünk, mekkora erőt ad az Újpest elleni derbigyőzelem, miért ilyen nehéz kiigazodni a DVSC-n és hogy bizony felgyűlt némi adóssága a csapatnak a kupasorozatban. 

Hirdetés

Egészen elképesztő sorozat végére ér a Ferencváros február végén, amikor a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Debrecen otthonába látogat. A Fradi a bajnoki meccsterhelés mellett még letudott egy oda-vissza párharcot a Konferencia Ligában az Olympiakosz ellen, majd lejátszotta Újpesten a derbit, így utazik a Lokihoz.

Kiválasztott cikk: Sorsolás: A Loki-Fradi az 5. forduló slágere

“Nem foghatunk semmit a sűrű menetrendre, és mivel a Ferencvárosnál mindig háromfrontos harcra készül a vezetőség, szerintem elég erős a csapat kerete ahhoz, hogy ne a fáradtság döntse el a debreceni meccset. Természetesen továbbjutást várok” - szögezte le a molkupa.hu kérdésére Ifj. Lisztes Krisztián.

Két sorozat maradt

Az édesapja nyomdokain haladó ifjú klasszis - aki a szezon végén a Bundesligába szerződik - szerint keserédes volt a debreceni kupameccs felvezetése, hiszen ellenkező előjellel hozta le a Fradi a görögök elleni Konferencia Liga-, illetve az Újpest elleni hazai rangadót.

“Azt nem tudom nyugodt szívvel kijelenteni, hogy jobb csapat nálunk az Olympiakosz, azt viszont nem tagadhatjuk, hogy ezúttal megérdemelten jutott tovább. A pireuszi meccs szerintem rendben volt, ott csak azon múlt a vereség, hogy egészen kiváló játékosokat tudott becserélni a hajrában az ellenfél, a visszavágó azonban nem sikerült jól, ezt be kell vallanunk.”

Ifjabb Lisztes hamarosan visszatér a sérüléséből - talán már a debreceni kupameccsen 

Kredit: Fradi.hu 

“Nem a legjobb hangulatban készültünk az Újpest elleni derbire, de ez egy olyan meccs, amire a halottak is feltámadnak, és szerencsére érvényesíteni is tudtuk a papírformát. Egy újpesti győzelem mindig fantasztikus dolog, és most különösen fontos volt, mert helyre kellett kicsit billenteni a csapat önbizalmát az európai kupakiesés után. Ez maradéktalanul sikerült, ráadásul mert még pihentetni is tudta néhány játékosát Dejan Sztankovics” - mondta vidáman a sérüléssel bajlódó támadó, aki talán a kupameccsen már szerephez juthat a Fradiban.

“Szóval most úgy állunk, hogy két sorozat maradt számunkra, és felesleges is kiemelni, hogy mindkettőben győzni szeretnénk, a bajnokság és a Magyar Kupa is a miénk kell, hogy legyen” - tette hozzá elszántan.

Van adósság a kupasorozatban

Nem mondható szerencsésnek a Ferencváros a MOL Magyar Kupa idei szezonjában, hiszen már a negyedik fordulóban is az egyik legnehezebb ellenfelet kapta a Puskás Akadémia személyében, és csak nagy nehézségek árán sikerült kiharcolnia a továbbjutást. Erre a nyolcaddöntőben - amikor még szerepelt a lehetséges ellenfelek között harmad-, sőt megyei osztályú csapat is - kihúzták a DVSC-t, ráadásul mivel a Puskással otthon játszott a Fradi, Debrecenbe kell utaznia az 5. fordulóban.

“Nem szerencsés a sorsolásunk, az biztos, de fordítsuk meg a dolgot: vajon Debrecenben mennyire örültek neki, hogy a Ferencvárossal kell játszaniuk a nyolc közé jutásért?” - tette fel a költői kérdést széles mosollyal Ifj. Lisztes.

“Én egyébként nem bánom, hogy a Lokival játszunk. Szép stadionban sok szurkoló előtt pályára lépni mindig jó érzés, és egy hosszú időre visszanyúló, igencsak fordulatos párharc a miénk a DVSC-vel. Lélektanilag talán mi vagyunk előnyben, mert nemrég győzni tudtunk Debrecenben, de egy pillanatra sem szabad elhinnünk, hogy ez bármit is jelent a kupameccset illetően, sőt arra kell inkább figyelni, hogy ne vigye el a fejeket az NB I-ben aratott győzelem. Száz százalékos koncentrációra lesz szükség.”

Így néz ki a 100 százalékos koncentráció élőben 

Kredit: Fradi.hu 

“Nem könnyű kiigazodni a Lokin, néha erős csapatokat győznek le, máskor gyengébbektől is kikapnak, szóval az ember sosem tudhatja, mire számíthat tőlük. Nagyon fontos, kinek lesz jobb napja, melyik csapat lesz ott fejben, mert a továbbjutás egy meccsen dől el, nincs javítási lehetőség.”

Felvetettük az ifjabb Lisztesnek, hogy az európai kupakiesés után már csak a két hazai sorozat van a Fradi előtt, és a meccsterhelés normalizálódásával úgy tűnik, ha a Lokin túljutnak a zöld-fehérek, onnantól már nagyon nehéz lesz őket megállítani a kupasorozatban.

“Szerintem mindegy, hányadik fordulóban és kivel játszik a Fradi, mindig a legnagyobb esélyesnek számít. Ami persze nem jelenti azt, hogy meg is nyeri a sorozatot, elég csak a tavalyi kiesésre gondolni, ami miatt még mindig úgy érezzük, komoly adósságunk van a szurkolók felé a MOL Magyar Kupában. Remélem, idén tudunk törleszteni.” 

Hallgattassék meg a másik oldal is, a molkupa.hu pár nappal ezelőtt a debreceni csapatkapitánnyal is készített egy interjút a nyolcaddöntők legnagyobb rangadójával kapcsolatban: 

Kiválasztott cikk: Dzsudzsák Balázs az utolsó hiányzó trófeára hajt
Hirdetés