Dzsudzsák Balázs az utolsó hiányzó trófeára hajt

2024. február 22.

Bár nem indult igazán jól a tavasz, Dzsudzsák Balázs abszolút optimista, hogy nagyon is jó szezonja lesz idén a Debreceni VSC-nek. Ehhez nem is kell más, csak ki kell ejteni a Ferencvárost a MOL Magyar Kupából, mert a játékos szerint ezzel egyből a kupasorozat favoritjává is válna a Loki. A debreceniek legendájával az utolsó hiányzó trófea üldözéséről, annak visszavonulásra gyakorolt határásáról és persze a Fradi elleni kuparangadóról beszélgettünk. 

Hirdetés

Dzsudzsák Balázs vitrinje roskadásig van mindenféle trófeákkal, érmekkel és díjakkal Magyarországról, Hollandiából, Oroszországból és az Emírségekből, illetve a magyar válogatottal elért egyéni- és csapatsikerekből. Egy fontos trófea azonban még hiányzik a debreceni legenda dicsőséglistájáról.

“2008-ban a szezon közepén igazoltam el a Debrecentől, így azt a kupagyőzelmet nem vallom a magaménak, 2007-ben pedig ugyan játszottam a fináléban, de a Honvéd büntetőkkel legyőzte a Lokit. Ötödik rúgó lettem volna, de sajnos nem került rám a sor” - idézte fel a Magyar Kupához fűződő emlékeit Dzsudzsák.

A Loki méltó kihívó

Bár a tavaszi rajt nem sikerült a legjobban a debrecenieknek, a csapat ikonikus játékos szerint nem rossz a hangulat az öltözőben, aminek elsősorban az az oka, hogy nem a csapat játékával van a baj, csak a kapuhoz vezető utat nem találja a Loki.

Pedig Dzsudzsi mutatja az utat a kapu felé 

Kredit: Debreceni VSC

“Az eredményeket nézve tényleg nem a legjobban kaptuk el a tavaszi rajtot, de sokkal jobban aggódnék, ha szerencsés pontszerzések mellett döcögne a játékunk. De nem ez történik, hanem jól játszunk, dominálunk a meccseken, csak nincs szerencsénk a kapu előtt” - magyarázta Dzsudzsák.

“Ráadásul tavaly is hasonlóan kezdtünk tavasszal, a végén mégis európai kupahelyen végeztünk, szóval idén sincs okunk keseregni. Menni kell tovább előre, és jönni fognak a gólok, eljön majd az az időszak is, amikor a kapufáról nem kifelé, hanem befelé pattannak a labdák.”

A tavaszi rajtban benne foglaltatik egy Ferencváros elleni mérkőzés is, ráadásul a kupameccshez hasonlóan debreceni pályaválasztással. Ezt ugyan elveszítette a Loki, de szoros, izgalmas meccset vívott a legerősebb magyar csapattal, és Dzsudzsák szerint is sokat épülhet a DVSC az ilyen meccsekből.

“Nagyon jó mérkőzést játszottunk, európai színvonalú és tempójú rangadót veszítettünk el, mert 1-1-nél mi kihagytuk a lehetőségeinket, a komoly európai rutinnal rendelkező Fradi viszont betalált, és ez már elég volt a győzelméhez. Ettől függetlenül mi azt visszük magunkkal a meccsből, hogy képesek vagyunk meccsben lenni a Ferencvárossal, és ettől a tudattól csak erősebbek leszünk.”

Nagy csatára számít a Fradi ellen a kapitány

Kredit: Debreceni VSC 

“Mi nem a túlélésre akarunk játszani a Fradi ellen, hanem méltó kihívói akarunk lenni. Az idei két bajnoki meccsünk alapján versenyre tudunk kelni a Ferencvárossal, és úgy gondolom, ha sikerül a bravúr a MOL Magyar Kupában, azzal a sorozat esélyesévé lépünk elő.”

Favorit is lehet a Lokiból

Felvetettük a debreceni legendának, hogy ha sikerülne kiejteni a Ferencvárost a MOL Magyar Kupából, akkor az egész sorozat legnagyobb esélyesévé is válna a DVSC.

“Egyetértek, de ez kétélű dolog. Az tény, hogy aki a Fradit kiejti, annak nincs kitől tartania onnantól kezdve, ugyanakkor a bravúrral együtt komoly nyomás alá kerülnénk, hiszen ugyanebből az okból kifolyólag szinte már el is várnák tőlünk a szurkolók, hogy megnyerjük a sorozatot. Ez azonban nem így megy, főleg a MOL Magyar Kupában nem, ahol egy meccsen dől el a továbbjutás, és ha nem koncentrál megfelelően egy csapat, akkor gyorsan bajba kerülhet. Akár alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben is!”

Aki a Fradit kiejti, az automatikusan favorittá válik

Kredit: Debreceni VSC 

Dzsudzsák elmondta, február hónap minden szempontból meghatározó jelentőségű a Loki szezonját tekintve. Bár a hónap első fele nem sikerült igazán jól, egyrészt még két nagyon fontos meccs hátra van, másrészt pont egy kupában bemutatott bravúr lehet az, ami nagyot lök a csapat önbizalmán.

“Csupa élcsapattal találkozunk, a Fradi után játszottunk a dobogós Fehérvárral, a kupameccs előtt pedig a Puskás Akadémiát fogadjuk. Tudtuk előre, hogy a februári hónap nagyjából eldönti, milyen célokért fogunk küzdeni, és a célunk nem változott: a dobogóért és a kupadöntőért akarunk harcolni.”

A 109-szeres válogatott játékosnak a szezon végén lejár a szerződése, de egyelőre még nem akart a visszavonulásáról beszélni. Annál is inkább, mert a 36 éves játékos már tavaly is csak egy évet hosszabbított, ám ez nem jelenti azt, hogy az idény végén szögre akasztja a csukát.

“Addig játszom, amíg nem nyerem meg a Magyar Kupát” - mondta nevetve Dzsudzsák, de gyorsan hozzátette, ha összejön idén a kupagyőzelem, az még nem jelenti azt, hogy visszavonul.

“Abban hiszek, hogy ha valamit nagyon akar az ember, akkor azt képes bevonzani, és én nagyon szeretném, ha sikerülne egy újabb országos trófeát nyerni a Lokival. Hihetetlen sokat jelentene ez a klubnak, a szurkolóknak, sőt a városnak is. Arról nem is beszélve, hogy a gyönyörű Puskás Arénában frenetikus élmény lenne egy utolsó nagy meccset játszani, sok szurkoló előtt. Készen állunk rá, hogy valóra váltsuk ezt az álmot!”  

Hirdetés