Nem botlottak az NB I-es csapatok

2024. február 28.

Csak megnehezíteni tudta az első osztályú ellenfelek dolgát a harmadosztályú Veszprém, illetve a másodosztályú Kozármisleny: előbbit a Kecskemét, utóbbit az MTK győzte le saját pályáján, a Kisvárda pedig simán nyert a Tiszakécske otthonában. Elmaradtak a meglepetések a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőinek második játéknapján.  

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
HR-Rent Kozármisleny (NB II)-MTK Budapest 0-3 (0-2)
gól: Jurina (9., 35.), Antonov (48.)
Practical Veszprémi SC (NB III)-Kecskeméti TE 0-2 (0-0)
gól: Zsótér (59.), Katona L. (90.)
Tiszakécskei LC (NB II)-Kisvárda Master Good 0-3 (0-0)
gól: Makowski (56., 58.), Ilievski (66.)

A harmadosztályú Veszprém nagy csatára tudta kényszeríteni az NB I-es Kecskemétet, a másodosztályú Kozármisleny azonban simán kikapott a szintén NB I-es MTK-tól a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A veszprémiek egy órán át állták a sarat az Ajkán lejátszott mérkőzésen, ekkor megszerezte a vezetést a Kecskemét, amely a kitámadó NB III-as csapat ellen a lefújás előtt megduplázta az előnyét, és végül magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé. 

A Veszprém méltó ellenfele volt a Kecskemétnek

Kredit: Kecskeméti TE

Az olyan kupameccseken, ahol osztálykülönbség van a felek között, nagyon fontos, hogy mikor születik az első gól, és tudta ezt az MTK is, amely már a 9. percben előnybe került Kozármislenyben, amit még a szünet előtt meg is duplázott. Innentől kezdve nem volt sok esélye a hazai csapatnak, végül a budapestiek harmadszor is betaláltak és könnyedén jutottak a negyeddöntőbe. 

Az NB I-ben kiesőhelyen álló Kisvárda szintén 3-0-ra nyert az NB II-ben a kiesés ellen harcoló Tiszakécske otthonában. A másodosztályú csapat szűk egy órán át tartotta magát, de a második játékrész derekán tíz perc leforgása alatt három gólt is kapott, így reménye sem maradt a továbbjutásra. 

Korábban játszották:

Kiválasztott cikk: A Vasasra is ráhozta a frászt a Mezőörs

Kedden játszották

Kiválasztott cikk: Kiesett a kupa címvédője Diósgyőrben
Hirdetés