Nagy Dominik: Fradi-szívvel a Fradi ellen

2024. április 18.

Talán az egész  magyar futballban nincs még egy magyar játékos, aki annyira elégedett lehet a szezonjával, mint Nagy Dominik. Az egykori Fradi-játékos azért igazolt Nyíregyházára, hogy egy nehéz időszak után felépítse magát, ami olyan jól sikerült, hogy a Szpari történelmi MOL Magyar Kupa-menetelése mellett a csapat szinte feljutónak tekinthető az NB I-be, ráadásul az egész szezonban kiválóan teljesítő Nagy Dominik talán még egy Guinness-rekordot is megdöntött.   

Hirdetés

Önmagában is kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a Nyíregyháza Spartacus és a Ferencváros összecsapása a MOL Magyar Kupa elődöntőjében, de vannak a Szparinál olyanok, akiknek különösen fontos lesz a mérkőzés. A csapat edzője, Tímár Krisztián és a támadó Beke Péter is az FTC neveltje, előbbi a felnőtt csapatban is lehúzott két évet, de még így sem az övé a legerősebb kötődés. Hanem Nagy Dominiké.

Nagy Dominik a Ferencvárosban 

Kredit: Csakfoci.hu

“Közel áll a szívemhez a Ferencváros, ezt nem tagadom, de nemcsak profi játékosként állítom, hogy mindent meg fogok tenni a Szpari győzelméért, hanem szívből is fogok játszani. Nagyon megszerettem Nyíregyházát, az itteni embereket és természetesen a klubot is. Minden vágyam, hogy a szeretetet és támogatást jó játékkal és eredményekkel fizessem vissza a helyieknek” - mondta a molkupa.hu-nak a támadó középpályás, aki 2012 és 2018 között volt a zöld-fehérek játékosa.

Minden fronton nyomul a Nyíregyháza

A MOL Magyar Kupában az elődöntőbe jutó szabolcsiak az NB II-es tabellán is magabiztosan hasítanak, hat fordulóval a vége előtt ha nem is behozhatatlan, de jelentős előnnyel vezetnek. Bár Gera Zoltán Vasasa faragott a hátrányán, azért szinte kijelenthető, hogy jövőre az NB I-ben látjuk a Szparit. De vajon kupadöntőben is látjuk-e őket?

“Már az elődöntő is a Szpari legjobb eredménye a kupában, és ha hozzávesszük az egyre biztosabb feljutást, ez egy egészen kimagasló szezonnak néz ki. Nem dőlhetünk hátra, hiszen matematikailag még nem biztos, hogy jövőre az NB I-ben folytatjuk, de hat meccsel a vége előtt annyit ki lehet jelenteni, hogy szinte csoda kellene, hogy ne a miénk legyen a két feljutó hely egyike.”

“Ez volt idén a legfontosabb célunk, de szerencsére a MOL Magyar Kupában is jól szerepeltünk. Ennek a jutalma, hogy most telt ház előtt, várhatóan nagyon jó hangulatú meccsen mérhetjük le a legjobb magyar csapat ellen, hol tartunk. Az előző fordulóban a Kecskemét ellen annyit már bizonyítottunk, hogy álljuk a versenyt az első osztályú csapatokkal, de a Fradi azért nyilván más minőséget képvisel. Nem mi vagyunk a favoritok.”

Kiválasztott cikk: Elődöntők: Újból keletre utazik a Fradi

A játékos egy kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára a Kecskemét elleni negyeddöntőben, de a lelátóról is abszolút úgy látta, egyenrangú ellenfél a Szpari. “Több szurkoló is mondta, és én is így gondolom: nem látszott, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. Ez nyilván nagy dicséret nekünk, és megerősít abban, amiben egyébként is hiszünk: hogy játéktudásban közelebb vagyunk az NB I-hez, mint az NB II-höz.”

Ez a szezon már így is parádés

Nagy Dominik mindent megnyert a Ferencvárossal, amit meg lehetett, egy bajnoki cím és egy Szuperkupa-győzelem mellett a MOL Magyar Kupát háromszor is elhódította. Az idei kupasorozatban már a döntőbe jutás is hatalmas bravúr lenne Nagy csapatától. “Ahogy mondtam, szép emlékek kötnek a Ferencvároshoz, örülök, hogy találkozunk a Fradival a kupasorozatban. Csak az bánt egy kicsit, hogy nem egy fordulóval később!” - mondta vidáman.

Kiválasztott cikk: Megcsinálta a Nyíregyháza, elődöntős a Szpari

“Már a Kecskemét elleni meccsel is úgy voltunk, hogy bónusz: ha sikerül, az nagyon szép, ha nem, az sem tragédia, hiszen a fő célunk a szezon elejétől kezdve a feljutás. Végül sikerrel jártunk és a bónusz egy Fradi elleni jutalomjáték lesz. Mondanom sem kell, nagyon motiváltan készülünk, meg akarjuk mutatni, hogy méltó ellenfelei tudunk lenni a legjobb magyar csapatnak.”

A 28 éves játékos egy sérülésektől sújtott, roppant nehéz időszak után érkezett Nyíregyházára. Nem derogált neki egy másodosztályú (sőt, a tagságát tavaly nyáron épphogy megőrző) csapathoz igazolni, mert a legfontosabb célja az volt, hogy újra felépítse magát. Ez végül olyan jól sikerült, hogy a csapat és a játékos egymást húzták egyre feljebb, Nagy Dominik nagyszerű formában játszott egész évben, a Szpari pedig tíz év után juthat vissza az NB I-be.

Egész évben kiválóan játszott a Szpari klasszisa 

Kredit: Nyíregyháza Spartacus FC

“Arra Fekete Tivadar személye volt a garancia, hogy ambíciózus, jó csapatba kerülök, és azt is tudtam, hogy Tímár Krisztián vezetésével olyan focit fogunk játszani, amiben én is komfortosan érzem magam. Azt viszont nem tudhattam, csak reméltem, hogy hosszú idő után végre lesz egy komoly sérülésektől mentes, minden szempontból jó szezonom, amiben végig tudom segíteni a csapatomat.”

“Otthonra találtam Nyíregyházán, a város és a klub is befogadott, és nagyon örülök, hogy ilyen jó szezonnal tudta ezt meghálálni a csapat. Jövőre már a saját stadionunkban fogunk játszani, de Balmazújvárosban, illetve Nyíregyházán járkálva is érzi az ember a helyiek támogatását. Mondják is a régebb óta itt játszó társak, hogy csak várjam ki, milyen lesz a hangulat, amikor a Diósgyőrt fogadjuk. Nem tagadom, tényleg alig várom.”

Ha a feljutás és a történelmi kupaszereplés, vagy a játékos számára egyénileg is kiválóan sikerült szezon nem lenne elég, a futballsors még egy bónuszt tartogatott Nagy Dominik számára. Mosonmagyaróváron a középkezdésből talált be, és előfordulhat, hogy ezzel Guinness-rekordot állított fel.

Középkezdésből szerzett gólt a nyíregyházi Nagy Dominik

KÖZÉPKEZDÉSBŐL született gól az NB II-ben! 🤯🇭🇺 A Nyíregyháza Spartacus korábbi válogatott támadója, Nagy Dominik a középkezdésből szerzett gólt a Mosonmagyaróvár elleni másodosztályú bajnokin. 🎯 Ez lehet minden idők egyik leggyorsabb gólja, 2.4 másodperc telt el a labda elrúgásának pillanata és a gól között. 😮‍💨 SZIGETKÖZ SPORT

Posted by M4 Sport on Saturday, March 30, 2024

“Az MLSZ már megerősítette, hogy a 2,4 másodperc itthon biztosan a leggyorsabb gól, és úgy tudom, profi osztályban nem született ennél gyorsabban találat. Várjuk a megerősítést a Guinnesstől. Nem lenne utolsó dolog bekerülni a rekordok könyvébe, valóban szép kis bónusz lenne ehhez a kiváló szezonhoz” - mondta széles mosollyal a játékos. 

Hirdetés