Így fut neki a 4. fordulónak a MK mezőnye

2021. október 26.

Eljött a MOL Magyar Kupa negyedik fordulója is, október 27-től egészen november 3-ig rendeznek mérkőzéseket a legjobb 16 közé jutásért. Az NBI-es kontingens egyelőre teljes, ám ez biztosan változik az előttünk álló fordulóban, hiszen két első osztályú párharcot is rendeznek, és nemcsak harmadosztályú, de megyei csapatoknak is van esélyük a legjobb 16 közé kerülni. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában már a 16 közé jutás a tét, és ez több alacsonyabb osztályú csapatnak is reális cél lehet. Az NBI-es csapatok nyilván esélyesek, bár két első osztályú párharcot is rendeznek, de több NBIII-as, sőt megyei osztályú csapatnak is van esélye rá, hogy a nyolcaddöntőbe jusson. Szokásos felvezetőnkben azt nézzük meg, melyik csapat milyen formában várja a negyedik fordulót. Tesszük mindezt annak tudatában, hogy mi is tudjuk, a bajnoki forma nem sokat számít egy kupapárharcban, ahogy ezt legutóbb az Újpest is bizonyította.

1. játéknap, október 27., szerda


13.30: Jászberényi FC (III.)–Vasas FC (II.)
Bár idegenben is bombafavoritnak számít a Vasas, a jászberényiek is összekapták magukat a legutóbbi forduló óta, és a kupapárharcba is két győzelemből érkeznek. A Vasas viszont olyan szép sorozatot épített fel, amivel átvette a vezetést a másodosztályban, ám a legutóbbi fordulóban lejátszott szegedi döntetlen az első helyükbe került.

Kiválasztott cikk: Nem számít örömjátékra a Vasas Jászberényben

13.30: ESMTK (III.)–Békéscsaba Előre (II.)
Erzsébeten nem szeretik, ha valami túl könnyen megy, így a legutóbbi kupafordulókban is alaposan megszenvedtek, és ez borítékolhatóan így lesz a másodosztályú Békéscsaba ellen is. Az ESMTK zsinórban két vereségből érkezik a kupameccsbe, de az NBII utolsó előtti helyén álló Békéscsaba sincs jó formában: három meccse nyeretlen, és idén mindössze egyszer tudott nyerni a bajnokságban.

Kiválasztott cikk: A nehéz feladatokra gerjednek az ESMTK-nál

13.30: FC Nagykanizsa (III.)–Tatabányai SC (III.)
Ahogy korábban is írtuk, minden szempontból a tatabányaiak az esélyesek, hiszen a bajnokságban idegenben is könnyedén győzték le a Nagykanizsát, amely edzőt is váltott a kupameccs előtt: Gombos Zsolt vezeti harcba a kanizsaiakat. A Tatabánya formája is hullámzik, három meccse nyeretlen a Bányász, de így is megelőzik a tabellán a Nagykanizsát az NBIII. nyugati csoportjában.

Kiválasztott cikk: A gólrekorder már az 5. fordulóval szemez

13.30: Szegedi VSE (megyei I.)–Ceglédi VSE (III.)
A legnagyobb óriásölő idén még nem veszített meccset, a Csongrád megyei I. osztályban is veretlenül áll, és a MOL Magyar Kupában sem talált legyőzőre. A már biztos Amatőr Kupa-résztvevő szegediek azzal a Cegléddel játszanak, amely egy osztállyal felettük, de az NBIII alsóházában szerepel, és a legutóbbi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Kiválasztott cikk: Tragédiák sem állítják meg a szegedi expresszt

13.30: Tököl (megyei I.)–Ferencváros (I.) (Tv: M4 Sport)
Ezen a mérkőzésen felesleges esélyekről beszélni, hiszen a megyei osztályú tököliek az ország legjobb csapatát, a Ferencvárost fogadják. A futballünnep garantált, és talán az is megfordul a tököliek fejében, hogy ilyen rossz formában talán évek óta nem volt a zöld-fehér csapat. 

Kiválasztott cikk: Idén a Tököl a futballistenek kedvenc csapata


17.00: Kisvárda (I.)–MTK Budapest (I.)
Már a 32 között lesz NBI-es párharc, méghozzá a pikáns fajtából: a Kisvárda az egyik legjobb formában lévő magyar csapat, jelenleg még úgy is vezeti a tabellát, hogy három meccse nem nyert. Az MTK a Magyar Kupa egyik legeredményesebb klubja, tavaly még másodosztályúként játszott elődöntőt, de most nincs jó formában a csapat, legutóbbi öt meccséből hármat is elveszített, és legyezgeti a kieső helyek szele is.

17.00: ETO FC Győr (II.)–Puskás Akadémia (I.)
Nehéz kiigazodni a Győrön, amely a rendkívül kiegyenlített Merkantil Bank Liga középmezőnyében áll, és már többször bizonyította, hogy képes legyőzni az élcsapatokat, és kikapni a kiesőjelöltektől. A győriek nincsenek nagy formában, legutóbbi négy meccsükből hármat is elveszítettek, miközben a felcsútiak nagyszerű menetelésbe kezdtek, zsinórban aratott három győzelmükkel pontszmban befogták a Ferencvárost a tabellán.

Kiválasztott cikk: Felcsúton most nem elégednének meg a döntővel

18.00: Szombathelyi Haladás (II.)–Gyirmót FC Győr (I.)
Osztálykülönbség van ugyan a két csapat között, de ha összesített tabellákat nézünk, akkor nagyon kicsi a különbség, hiszen míg a Gyirmót az NBI kiesőhelyén áll, addig a szombathelyiek vezetik a másodosztály mezőnyét. A kisalföldi csapat egymás után két meccset nyert meg az egerszegi vereség előtt, így a formája felfelé ível, és a Haladás is csak egy meccsre engedte maga elé a Vasast (egy meglepő soroksári vereséggel), azóta már újra a szombathelyiekkel kezdődik a Merkantil Bank Liga tabellája.

Kiválasztott cikk: A kupában is lecsapna a vasi catenaccio

18.00: Budafoki MTE (II.)–Újpest FC (I.)
A tavaly még első osztályú budafokiak túl vannak egy edzőváltáson, ami nem is csoda, hiszen a legutóbbi öt meccséből csak egyet tudott megnyerni a XXII. kerületi csapat. A délbudaiak gondjai azonban sehol nincsenek az északpestiekéhez képest, hiszen az Újpest az utolsó helyen áll az NBI-ben, és bár legutóbb bravúros győzelmet aratott, a budafokiak nem tűnnek esélytelennek.

Kiválasztott cikk: A Budafokot nem altatja be a címvédő formája

18.00: Kecskeméti TE (II.)–Debreceni VSC (I.)
Nagyszerű szezont fut a tavaly még harmadosztályú Kecskemét, amely a másodosztály dobogóján várja a Loki elleni rangadót. A 2011-es kupagyőztesre annak ellenére sem vár könnyű feladat, hogy a Debrecen nincs nagy formában, zsinórban négy nyeretlen meccsből érkezik a kupapárharcba.

Kiválasztott cikk: A vágtázó Kecskemétnél megélik a pillanatot

18.00: Szeged-Csanád GA (II.)–Mezőkövesd-Zsóry (I.)
A szegediek egy nagyszerű sorozattal egészen az NBII dobogójáig meneteltek, ám a legutóbbi két meccsük nem sikerült jól, egy meglepő csákvári vereséget egy 0-0-s döntetlen követett. A Mezőkövesd pont ellentétes úton jár, az edzőváltáson átesett csapat zsinórban két győzelemmel melegített be a másodosztályú csapat elleni párharcra. Érdekesség, hogy az új kövesdi edző, Supka Attila korábban vezette a Szegedet is.

18.00: FC Csákvár (II.)–Pécsi MFC (II.)
Csákváron lerázták magukról a nehéz rajtot, a csapat négy meccse veretlen, és ezzel elmozdult a Merkantil Bank Liga kiesőzónájából. A nagy múltú pécsieknek ilyen gondjaik nem voltak egyébként sem, de a formájuk nekik is sokat javult, hiszen hárommeccses győzelmi szériából érkezik a kupapárharcba a csapat.

19.30: Zalaegerszegi TE FC (I.)–Bp. Honvéd (I.) (Tv: M4 Sport)
A másik NBI-es párharc is kiegyenlítettnek ígérkezik, bár a két csapat ellentétes úton jár. A Zalaegerszeg kiváló formába lendült, legyőzte a Ferencvárost az Üllői úton, és zsinórban három meccset nyert, miközben a Honvéd két vereségből próbál feltápászkodni. A forduló első játéknapjának tévés meccsét nagyon nehéz megtippelni.

2. játéknap, október 28., csütörtök


19.30: Kazincbarcika (III.)–Diósgyőri VTK (II.) (Tv: M4 Sport)
Barcikán magasan leng a zászló, a csapat nagyszerű formában van, habár pont a kupameccs előtti fordulóban elveszítette bajnoki veretlenségét. A hazai kiscsapat ennek ellenére harcban van a feljutásért, és ugyanígy van ezzel a Diósgyőr is, csak egy emelettel feljebb. A DVTK két győzelemből érkezik a kupapárharcba, és négy pontra megközelítette az NBI-et érő második helyet a Merkantil Bank Ligában.

Kiválasztott cikk: Senkitől nem fél a gólesőt hozó Kazincbarcelona

3. játéknap, november 3., szerda


12.30: BVSC-Zugló (III.)–Mol Fehérvár FC (I.)
A zuglóiak nagyszerű szezont futnak, vezetik az NBIII. középső csoportját, és mindössze egyszer kaptak ki az egész szezonban. Hasonló jókat nem mondhatunk a tavalyi kupadöntős MOL Fehérvárról, amely kerete erejéhez képest rendkívül gyengén szerepel, csak a 7. az OTP Bank Ligában, és legutóbbi öt meccséből mindössze egyet tudott megnyerni. A két osztálynyni különbség azért ott van.

12.30: III. Kerületi TVE (II.)–Paksi FC (I.)
Továbbra sem könnyű a harmadosztályból épp csak felkerült III. kerületiek sorsa, az óbudaiak kieső helyen állnak a Merkantil Bank Ligában, igaz, a legutóbbi meccsüket megnyerték. A Paks viszont hiába a szezon egyik meglepetéscsapata, és hiába játszik nagyszerű focit Bognár György vezetése alatt, a formájuk nem az igazi, hiszen legutóbbi három meccsükön nem tudtak nyerni, és kétszer is kikaptak.

Kiválasztott cikk: Csak a Fradi lett volna nehezebb ellenfél a Kerületnek
Hirdetés