Senkitől nem fél a gólesőt hozó Kazincbarcelona

2021. október 20.

A harmadosztályban játszó, összesen hatvan csapat közül senki nem kapott kevesebb, és senki nem rúgott több gólt, mint a Kazincbarcika, amely a MOL Magyar Kupában eddig végigzongorázta a teljes magyar futballpalettát: játszott megyei, harmad- és másodosztályú csapattal is, most pedig egy igazi BAZ megyei rangadóra készül a Diósgyőr ellen. A csapat vezetőedzőjével, Varga Attilával beszélgettünk. 

Hirdetés

“Az azonnali visszajutás a célunk” - mondta habozás nélkül Varga Attila, a Kolorcity Kazinbarcika SC vezetőedzője, amikor a molkupa.hu stábja nekiszegezte a kérdést, hogy meddig futhat a szekér a szezont brutális meneteléssel indító csapatának.

A Barcika, vagy ahogy a szurkolói hívják, KazincBarca, a három NBIII-as csoport egyik veretlen csapata, amely a BKV Előre társaságában október közepére utcahossznyi előnyt tett közé a mezőnnyel szemben. A borsodiak a második helyen állnak, egy döntetlenjük miatt két ponttal a budapestiek mögött nyomulnak, de ahogy Varga is elmondta, “a három NBIII-as csoport hatvan csapata közül mi rúgtuk a legtöbb gólt, és mi kaptuk a legkevesebbet.”

Senkit nem lepett meg a csapat menetelése

“Amikor leültünk tárgyalni a klubvezetőkkel, igazából csak egyetlen célt fogalmaztunk meg: az azonnali visszajutást. Egyetértettünk a vezetőséggel abban, hogy ennek kell lennie a prioritásnak, és szerencsére jól is alakulnak a dolgok. Úgy gondolom, Koszta Péter sportigazgatóval nemcsak szakmailag, hanem emberileg is kiváló keretet raktunk össze, és mivel a felkészülésünk is remekül sikerült, nem meglepő, hogy ilyen jól megy a csapatnak” - mondta Varga, aki korábban a Soroksár és a Cegléd edzőjeként is mutatott már be hasonló menetelést.

Tizenkét forduló alatt negyvenegy gólt lőtt a Barcika

Kredit: Kolorcity Kazincbarcika SC/Pálinkó Gábor 

A Barcika öt kapott gólja is kiváló eredmény, de nem annyira kiemelkedő, hiszen a három NBIII-as csoportban vannak még csapatok, akik 5-6 kapott góllal állnak. Ami viszont brutális, az a csapat negyvenhárom találata, tekintve, hogy a mezőny többi tagja közül harminc fölé is csak ketten jutottak (a DEAC és a BKV).

“Az eredmények önmagukért beszélnek, és ezért a játékosokat illeti dicséret. A hatékony taktika csak egy dolog, önmagában nem sokat ér, de a fiúk olyan küzdőszellemet tesznek hozzá, amivel az ellenfeleink sokszor nem tudnak mit kezdeni. Az új játékosok és a stáb között kiválóan működik a kémia, és mostanra a kellő önbizalom is megvan az eredményeknek hála” - magyarázta Varga.

“Debrecenben hat hét után kaptunk gólt a legutóbbi fordulóban, de így is 4-1-re nyertünk. Az öltözőben senki, még a góltalansági rekordot építő kapusunk sem foglalkozott a kapott góllal, csak örültünk neki, hogy tovább tart a sorozatunk.”

Egy bravúron túl, jöhet a következő!

A Kazincbarcika végigzongorázta a magyar futballpalettát a MOL Magyar Kupa idei kiírásában, hiszen a megyei osztályú Csengerrel kezdett (0-2), majd az NBIII-as Hidasnémeti következett (4-0), a harmadik fordulóban pedig a másodosztályban érdekelt Szolnokot ejtette ki (2-1).

“Töviről hegyire feltérképeztük az ellenfelet, és végül kiváló meccset játszottunk a Szolnokkal. Tudtuk, hogy lesznek helyzeteik, és ránk jönnek majd, de a csapat tökéletesen megvalósította a megbeszélteket, és megérdemelten győztük le az egy osztállyal felettünk játszó ellenfelet. Különösen az első félidőben játszottunk jól, a másodikban pedig azt bizonyítottuk be, hogy fizikailag is álljuk a harcot egy NBII-es csapattal.”

A tavalyi stadionavató 

Kredit: Kolorcity Kazinbarcika/Kolorline 

Utóbbira szükség lesz a 4. fordulóban is, hiszen a Diósgyőrt fogadja a Kolorcity Kazincbarcika. Igazi BAZ megyei rangadó következik, szomszédvárak csapnak össze, a két város között ugyanis alig 25 km a távolság. Varga szerint biztos, hogy rengeteg néző látogat majd ki a barcikaiak patika állapotú arénájába, ahol kifogástalan gyepszőnyeg, modern ledvilágítás és 1800 fős lelátó várja majd az NBII-es ellenfelet.

“Rangadó lesz a javából, és bár nem mi vagyunk az esélyesek, talán nem véletlen, hogy az M4 Sport is a mi meccsünket választotta, és élőben közvetítik a DVTK elleni meccsünket. Kemény harcra, nagy csatára számítok, és nem hiszem, hogy a diósgyőriek tartalékolni fognak a bajnoki meccseikre - annál is inkább, mert míg mi a csütörtöki kupameccs után már vasárnap bajnokit játszunk, addig a DVTK csak hétfőn lép pályára.”

“Bravúr lenne a részünkről a továbbjutás, de ez nem azt jelenti, hogy esélytelenek vagyunk. Bízunk magunkban, és olyan régen nem kaptunk már ki, hogy eszünkbe sem jut a vereség. Annyit ígérhetek, hogy ha tovább is jut a DVTK, azért nagyon keményen meg kell majd küzdenie” - zárta a gondolatait a vezetőedző. 

Hirdetés