Idén nem a Mezőörs a megye ura

2024. július 08.

A szín stimmel, de nem a mezőörsi, hanem a vitnyádi zöldeké lett idén a Győr-Moson-Sopron megyei kupa. A gyirmóti finálét emberhátrányban nyerték meg a vitnyádiak, így lett végleges a megye által delegált ötcsapatos mezőny a MOL Magyar Kupa főtábláján. 

Hirdetés

Keglovich László Megyei (Győr-Moson-Sopron) Kupa, döntő
Abda-VVFK Bau–Vitnyéd 2–3 (2–1)
Gyirmót, Alcufer Stadion, ,1240 néző. V.: Krasznai
Gólszerzők: Hécz (27., öngól), Éri (45.), ill. Szalai Attila (26.), Papp R. (47.), Németh M. (89.)
Kiállítva: Pankotai (70.)

Abda: Takács B. – Balogh L., Tóth K., Kovács Á. (SzücS G., 89., Babayigit – Visy, Korsós D. (Vígh N., 77.) – Kerékgyártó (Gál D., 72.), Peczár (Wágenhoffer, 89.), Éri, Majdics (Kovács B., 86.). Edző: Knauz Csaba.
Vitnyéd: Germán M. – Hécz (Nyakas, 46.), Pankotai, Sulyok, Papp R. – Németh M. – Horváth A., Varga G. (Domján D.), Szalai András (Kovács A., 46.) – Szalai Attila (Kleizer, 71.), Tamás A. (Szakács M., 91.) Edző: Kiss Ákos. - via Kisalföld.hu

Ha valaki azt mondja, Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság, automatikusan a Mezőörs ugrik be mindenkinek. Nem is csoda, hiszen az előző kupaszezonban egészen a legjobb 16-ig menetelt a zöld-fehér kiscsapat (és ott is csak büntetőkkel kapott ki a Vasastól), amely természetesen az Amatőr Kupa fináléjába is bejutott. A tavasz azonban már nem sikerült ilyen fényesre, a csapat sem a megyei bajnokságot nem tudta megnyerni, a megyei kupában pedig a döntőbe sem jutott be - sőt, az Amatőr Kupa-finálét is az Unione FC nyerte.

Győr-Moson-Sopron megye hat csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így a negyeddöntők vesztesei között is playoffot rendeztek, hogy kialakuljon az észak-nyugati kontingens. Az elődöntők (Abda SC VVFK-Bau - Mezőörs KSE 2-1, Vitnyéd SE - Koroncó KSSZE 3-2) résztvevői már biztosak lehettek benne, hogy ott lesznek a főtáblán, hozzájuk a Nyúl SE-t legyőző Üstökös FC Bácsa, illetve az FSC Hegykő ellen továbbjutó Győrszentiván SE (2-1) csatlakozott.

A megyei kupa döntőjét a gyirmóti Alcufer stadionban rendezték, és bár a két csapat csak a megyei bajnokság középmezőnyében szerepel, nagyszerű finálét vívott az Abda és a Vitnyéd. A vitnyédiek szereztek vezetést, de a szünetre már az abdaiak vonultak előnnyel, amit aztán a második félidő elején gyorsan kiegyenlített a papíron vendégcsapat. Az Abda a 70. percben emberelőnybe került, de nem tudott élni a lehetőséggel, sőt a rendes játékidő utolsó percében a Vitnyéd büntetőt harcolt ki, amit Németh gólra váltott, és ezzel megnyerte csapatának a Keglovich Lászlóról elnevezett kupát.

Címlapkép: Kisalföld/Nagy Gábor

Korábbi cikkeink a megyei kupákról: 

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Budapest főváros, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye

Következik

Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Hirdetés