A Budapest Kupa is az Unione vitrinjébe került

2024. július 01.

Igen komoly trófeahalmozásba kezdett az Unione FC, amely a tavalyi szezon legjobb amatőrcsapata lett az Amatőr Kupa megnyerésével, majd néhány nappal később a Budapest Kupát is megnyerte, így biztosította a helyét a következő MOL Magyar Kupa-kiírás főtábláján. Az Unione ráadásul a Budapest bajnokság I. osztályának bajnokát győzte le a fináléban.  

Hirdetés

Budapest Kupa, döntő: 
Csepel TC-Unione FC 1-3 (0-2)
gólszerzők: Bende 76. ill. Szabó 26., Aribi 41., Czvitkovics 78. 
kiállítva: Csernák (Csepel) 46.  

Az Amatőr Kupa-győztes Unione elvben a legjobb amatőrcsapat az országban, ám a BLSZ tabellája másról árulkodik, hiszen a Budapest Kupa fináléjában az óbudaiak azzal a Csepel TC-vel találkoztak, amely utcahosszal nyerte meg a budapesti bajnokságot. A csepeliek mindössze egy vereséget szenvedtek el idén, és 21 pontot vertek az Unionéra, így a kupadöntőt is a XXI. kerületiek várhatták esélyesként. 

A Budafoki MTE pályáján rendezett döntő azonban másként alakult, az Unione már a 26. percben megszerezte a vezetést, és az első félidő végén szinte el is döntötte a meccset. Történt, hogy egy kapuba tartó lövést a csepeli Csernák kézzel hárított, ezért piros lapot kapott, a büntetőt pedig Aribi magabiztosan értékesítette. A szépítés összejött a bajnoknak a szünet után, de a meccs legjobbjának választott Czvitkovics a hajrában visszaállította a kétgólos különbséget. 

Budapest hat csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, így a negyeddöntők után már ismert volt a fővárosi kupacsapatok kétharmada. A két döntős mellett az elődöntők vesztesei, az Inter 04 (1-8 vs. Unione), illetve az 1908 SZAC Budapest (1-4 vs. Csepel) is ott lesznek a főtáblán, a fennmaradó két helyért pedig helyosztókat írt ki a BLSZ. Ezeken a Testvériség Újpalota SE 2-2-es rendes játékidő után büntetőkkel győzte le a Csepel UFC-t, a Duna SK és az MLTC mérkőzése pedig szintén döntetlennel zárult, ám mivel a vendégek a BLSZ II-ben, a hazaiak pedig a harmadosztályban szerepelnek, a döntetlen a Duna SK továbbjutását jelentette. 

Korábbi cikkeink a megyei kupákról: 

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Következik

Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Hirdetés