Az amatőrfoci ünnepe a Sóstói Stadionban

2024. július 05.

Frenetikus hangulatban, csaknem négyezer néző előtt zajlott a Fejér megyei kupadöntő, amit végül büntetőkkel nyert meg a Sárbogárd a Mór ellen. A megye öt csapatot ad a főtáblára, így kétmeccses playoff után derült ki, hogy a két döntős mellett az Ercsi, a Pátka és a Bakonycsernye lesz ott a MOL Magyar Kupa országos szakaszában. 

Hirdetés

Fejér megyei kupa, döntő: 
Sárbogárd SE – Móri SE 2-2 (0-1) – büntetőkkel 4-3
Székesfehérvár, 3900 néző
Gól: Reizinger (58.), Gráczer Bence (78.) ill. Bezerédi (12.), Paulik (89.)
Sárga lap: Horváth A., Reizinger, Gráczer Bence, ill. Loi, Mészáros B.

Sárbogárd SE: Nyári – Szalai Á., Vagyóczki, Tölgyesi, Horváth A. (Joó, 46.) – Gráczer Bence, Farkas G., Horváth Á. – Reizinger, Mayer D. (Simon Gy., 73.), Bencze (Kindl, 87.). Vezetőedző: Pajor László.
Móri SE: Zámbó – Loi, Mészáros B., Végvári, Á., Tar B. – Szekeres M. (Sötét, 58.), Tetzl, Kocsis D. (Paulik, 83.) – Varga B. (Hajdu, 69.), Bezerédi, Lehota. Vezetőedző: Németh Bálint - via FEOL.hu

Fejér megye öt csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, ezért a negyeddöntők után még egy hely kiadó volt az országos kupafőtáblán. Azt már tudtuk, hogy a Pátkát 4-0-ra legyőző Sárbogárd, illetve az Ercsi Kinizsi ellen büntetőkkel továbbjutó Mór játssza a döntőt, és a két vesztes is a főtáblára jut, ahhoz viszont kétkörös helyosztó kellett, hogy kiderüljön, a - playoffban a Sárosdot 2-1-re legyőző - Bakonycsernye lesz az ötödik Fejér megyei csapat. 

A fináléban két élcsapat találkozott Székesfehérváron, hiszen a bajnoki címért (végül sikertelenül) harcoló Sárbogárd, illetve a bronzérmes Mór csapatai futottak ki a székesfehérvári Sóstói Stadion gyepére. A FEOL tudósítása szerint megmozdult a megye északi és déli része, hiszen csaknem négyezer néző gyűlt össze a lelátón - ennyien a Vidi első osztályú meccsein sem sokszor vannak. 

MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság📸 🟢⚪️ CSAK A BOGÁRD🟢⚪️

Posted by Sárbogárd SE on Friday, May 24, 2024

A finálé végül nem okozott csalódást, nagy csata dúlt a pályán. A móriak szerezték meg a vezetést, de a második félidő derekán a Sárbogárd húsz perc alatt megfordította a döntőt, és úgy tűnt, ki is húzza a végéig, ám a rendes játékidő utolsó percében a Mór kiegyenlített. Mivel a versenykiírás értelmében nincs hosszabbítás, egyből büntetőket rúgtak a csapatok, és mivel a móriak kétszer is hibáztak, a Sárbogárdé lett a trófea. 

Címlapkép: Nagy Norbert/FMH

Korábbi cikkeink a megyei kupákról: 

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Budapest főváros, Csongrád-Csanád megye

Következik

Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Hirdetés