Csongrádban megvédte a címét a SzVSE

2024. július 03.

Letarolta Csonrád-Csanádot a Szegedi Vasutas: az SzVSE G-Falc Kft a bajnokság után a megyei kupát is megnyerte, sőt feljutott az NB III-ba is, így a 2022-es Amatőr Kupa-győztes jövőre biztosan nem védheti meg a címét. A szegediek a megyei másodosztály bajnokát győzték le a kupadöntőben. 

Hirdetés

Nemes István Csongrád-Csanád megyei kupa, döntő:
Sándorfalva–SZVSE-G-Falc Kft. 2–3 (1-1)
Algyő, 400 néző. Vezette: Kiss Richárd (Csöngető, Kiss D.)
Gólszerzők: Pécsi (3.), Godó (94.), ill. Beretka (42., 63.), Amariutei (88.)
Sándorfalva: Garamvölgyi (Sági, 31.) – Borgulya, Bácsi, Gulyás, Oláh, Varga R. (Godó, 59.)., Vajna, Törköly (Ézsiás, 72.), Széll, Bánóczki, Pécsi (Gémes R., 67.). Edző: Kurucsai András.
SZVSE: Baji – Kormányos (Mészáros, 82.), Fodor (Ábrahám-Fúrús, 76.), Csamangó, Rádai, Beretka, Albert, Mezei, Lévai, Kelemen (Pócs, 68.), Amariutei. Edző: Kelemen Balázs. - via Délmagyar

Csongrád-Csanád megye négy csapatot ad a MOL Magyar Kupa főtáblájára, tehát itt nem kellett külön helyosztókat kiírni, a negyeddöntők után kialakult a kupasorozat országos szakaszába jutott csapatok mezőnye. Az elődöntőben aztán a SzVSE G-Falc Kft 4-3-ra legyőzte az M-Perfect Home Algyő SK-t, amellyel a bajnokságban is a bajnoki címért küzdött, a bronzérmes Tiszaszigeti SE azonban 2-1-re kikapott a megyei másodosztály bajnokától, a Sándorfalvi SKE-től. 

A finálét tehát a megye I és a megye II bajnoka vívta, ám a mérkőzés nem volt olyan egyoldalú, mint arra számítani lehetett. Az algyői fináléban a másodosztályú csapat került előnybe, és a SzVSE-nek minden erejére szüksége volt, hogy fordítani tudjon. A második félidőben már érvényesült a papírforma, 3-1-es előnyre tett szert a szegedi Vasutas, ám a mérkőzés legszebb gólját a Sándorfalva szerezte a lefújás előtti pillanatokban.   

https://www.delmagyar.hu/helyi-sport/2024/05/forditott-es-ismet-kupagyoztes-az-szvse-fotok

Posted by Szegedi Vasutas Sportegyesület - Labdarúgó szakosztály on Thursday, May 30, 2024

Nem túlzás kijelenteni, hogy mindent vitt idén a SzVSE Csongrádban, hiszen a 2022-es Amatőr Kupa-győztes megnyerte a bajnokságot, a megyei kupát, majd az NB III-as osztályozót is "sikerrel vette", sőt a gólkirályt is a szegedi Vasutas adta a 29 gólig jutó Sorin-Ionut Amariutei személyében. A harmadosztállyal évek óta szemezgető csapat tavaly még nem járt sikerrel, idén azonban a szerencse a szegediek mellé állt, mert több bajnokcsapat nem vállalta az osztályozót, ezért sorsoltak, és a SzVSE végül játék nélkül jutott fel az NB III-ba, ahol három éve járt utoljára. 

Címlapkép: Karnok Csaba/Délmagyar

Korábbi cikkeink a megyei kupákról: 

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Budapest főváros

Következik

Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Hirdetés