Dibusz Dénes elvárja a Fraditól a duplázást

2022. május 05.

Bár az Újpesttel szívesebben döntőzött volna Dibusz Dénes, a Paks ellen is győzelemre tör majd a Fradi csapatkapitánya, aki hiába háromszoros kupagyőztes, öt éve még döntőt sem játszhatott. A válogatott kapussal az idei Paks-Fradikról, Ádám Martinról és a duplázás fontosságáról is beszélgettünk. 

Hirdetés

Dibusz Dénes nem tagadja, jobban örült volna, ha az Újpesttel játssza a kupadöntőt a Ferencváros. A zöld-fehérek válogatott kapusa érthetően jó hangulatban idézte fel a bajnoki derbit, ahol bebiztosította első helyét a Fradi, és hozzátette, a hazai duplázást csak az tehetné még szebbé, ha mindkét címet az ősi rivális ellen gyűjtené be. Van azonban még egy oka, hogy a kapus nem örül a Paksnak.

⚽ Elindult a jegyértékesítés a MOL Magyar Kupa-döntőre, a Ferencváros-Paks mérkőzésre 2500-6500 forintért négy...

Posted by MOL Magyar Kupa on Monday, May 2, 2022

“Nem mondanám kiszámíthatatlannak a paksiak játékát, fel lehet rájuk készülni, de kezelni nagyon nehéz őket. Az a fajta megalkuvás nélküli, direkt támadójáték, amit Bognár György csapata játszik, már nekünk is okozott idén komoly gondokat, ezért maximális tisztelettel készülünk a Paksra” - mondta a molkupa.hu-nak a Ferencváros csapatkapitánya.

Több kell, mint a bajnokin

Érdekesen alakul a kupaszezon és a bajnoki idény találkozása, hiszen ahogy a Paks-Újpest elődöntőt is lejátszották előtte az NBI-ben, úgy a kupadöntőnek is megvolt a főpróbája a bajnokságban. A babonás szurkolók kedvéért szögezzük le, az újpestiek a bajnokságban simán nyertek Pakson, pár nappal később a kupában viszont a tolnaiak lépték le a lila-fehéreket. Ehhez képest mit jelent, hogy április 29-én, szűk két héttel a kupadöntő előtt a Fradi egy 92. percben szerzett góllal nyerni tudott Pakson?

“Egy kupameccset egyébként sem lehet összehasonlítani egy bajnokival, egy döntőről már nem is beszélve!” - jelentette ki Dibusz. “Egy dolgot tudok biztosan: hogy a kupadöntőben több kell tőlünk, mint amennyit a paksi bajnokin mutattunk. A győzelem az önbizalom miatt fontos volt, de tudunk annál sokkal jobban is játszani, és a fináléban szükségünk is lesz rá.”

“Mióta az Újpest ellen bebiztosítottuk a bajnoki címet, a fókuszban a kupadöntő áll. Meg akarjuk szerezni a Magyar Kupát, ez az abszolút prioritás, sőt elvárom a csapattól, mert hiába írtunk történelmet a zsinórban negyedik bajnoki címünkkel, jó szívvel csak duplázás esetén mondanám azt, hogy elégedett vagyok a szezonnal.”

A csapatkapitány győzelemre készül! 

Kredit: MTI Archív

Ezt a kérdést mi is boncolgattuk Hajnal Tamás sportigazgatóval, hiszen egyfelől bajnok és kupadöntős a csapat, amely a BL-playoffból lett Európa Liga-főtáblás ősszel, másfelől a csapat játéka kevésbé volt meggyőző, mint az utóbbi években, és még egy edzőváltáson is átesett a Fradi.

Kiválasztott cikk: Hajnal Tamás történelmi Fradi-szezont remél

“Egy szezonon belül sok minden történik, és most csak az számít, hogy egyre jobban értjük és tesszük, amit Csercseszov mester kér tőlünk. Régen jártunk már a kupagyőzelem közelében, itt az ideje, hogy öt év után újra mi emeljük a magasba a trófeát.”

A legcsúnyább folt

Az edzőváltás után, különösen a 2022-es év elején a Fradi és az orosz edző még keresgélték a közös hangot, ráadásul jó néhány kulcsjátékos az Afrika Kupán szerepelt, ám ettől még hidegrázós élmény Dibusz számára a kupadöntős ellenfél látogatása a Groupama Arénában.

“Nagy pofon volt, az a 0-3 a legcsúnyább folt az idei szezonunkon. Szerencsére ez nem gyakran fordul elő, azóta a meccs óta nemhogy 3-0-ra, de egyáltalán nem kaptunk ki senkitől. Az ilyen mélypontok azért fontosak, mert lehetőségünk van megmutatni, hogy elég erősek vagyunk felállni belőle. Mi pontosan ezt tettük.”

Azon a bizonyos meccsen nem akármilyen gólt lőtt Dibusznak az azóta a válogatottban is bemutatkozó Ádám Martin, aki toronymagasan vezeti az NBI-es góllövőlistát is. Az egész szezonban elképesztő formát mutató csatárra a Fradi védelmének is nagyon kell figyelnie a kupadöntőben.

“Jó néhányszor játszottunk egymás ellen, a válogatottban pedig csapattársak vagyunk, jól ismerjük egymást. Videózással és személyes tapasztalatokkal is kiegészítem a felkészülésemet, mert Martin tényleg olyan játékost, akit nem szabad szem elől téveszteni. De a Paks nem egy játékosból áll. Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, nagy dolgot tettek már a döntőbe jutással, és biztosan mindent beleadnak majd a fináléban, hiszen a teher inkább rajtunk lesz.”

A Paks és a Fradi meccsei idén sok gólt hoztak

Kredit: MTI Archív

Dibusz elmondta, a Fradi öltözőjében sok nagy bajnok van, így a játékosok pontosan tudják, mi kell egy ilyen ki-ki meccs megnyeréséhez, majd arról is szót ejtett, hogy neki személy szerint milyen motivációja van a finálé előtt.

“Háromszoros kupagyőztesnek mondhatom magam, de 2017 óta még a döntőbe sem sikerült bejutnunk. Nem az akaraton múlt, ugyanolyan komolyan vettük a kupasorozatot, mint amikor megnyertük. Őszintén szólva nem tudom, mi lehetett a gond, apróságokon csúsztunk el. Nekem még eddig csak a Groupama Arénában volt szerencsém kupát nyerni, remélem, szerdán a Puskás Arénában is én emelhetem magasba a trófeát” - zárta a gondolatait a Fradi csapatkapitánya. 

A másik csapatkapitánnyal, Böde Danival készült beszélgetésünk itt olvasható: 

Kiválasztott cikk: Böde megőrizné makulátlan kupadöntős mérlegét
Hirdetés