A Fradi nyerte a kupadöntő főpróbáját

2022. április 30.

A címvédését már múlt héten bebiztosító Ferencváros egy 93. percben szerzett góllal 2-1-re nyert Pakson az OTP Bank Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. Ez a kupadöntő szempontjából nem sokat jelent, hiszen a paksiak az elődöntő előtt pár nappal a bajnokságban kikaptak az Újpesttől, de a kupameccsen simán lelépték a lilákat. 

Hirdetés

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Paks, 4201 néző, v.: Berke
gólszerzők: Lenzsér (7.), illetve Besic (20.), Auzqui (93.)
sárga lap: Kovács N. (29.), Kinyik (38.), Kesztyűs (83.), illetve Laidouni (40.), Vécsei (77.)

Paksi FC: Rácz - Medgyes, Szabó J., Lenzsér, Kinyik, Kovács N. - Szabó B. (Haraszti, 62.), Windecker, Kocsis (Kesztyűs, a szünetben) - Böde (Nagy R., 71.), Sajbán (Vas G., 91.)

Ferencvárosi TC: Bogdán - S. Mmaee, Blazic, Kovacevic (Botka, 66.), Pászka (Civic, 66.) - Vécsei, Besic (Sigér, 77.), Laidouni - Auzqui, Marquinhos (Marin, 63.), Bassey (Boli, 77.)

A fővárosiak legutóbb éppen a Pakstól kaptak ki a bajnokságban, amikor Bognár György együttese februárban 3-0-ra nyert a Groupama Arénában. A szakember ugyanakkor most nem számíthatott a góllövőlistát 29 találattal vezető Ádám Martinra, aki sárga lapjai miatt hagyta ki az összecsapást. A paksiak díszsorfallal köszöntötték a sorozatban negyedik, összességében 33. bajnoki címét bebiztosító Ferencvárost, amely dominált az első félidőben, ugyanakkor egy szöglet után már a hetedik percben hátrányba került.

A paksiak díszsorfalat álltak a bajnok FTC-nek 👏

A PAKSI FC sorfalat állt a 33. bajnoki címét az előző fordulóban, az Újpest ellen bebiztosító Ferencvárosi Torna Clubnak. 👏

Posted by M4 Sport on Friday, April 29, 2022

A fővárosi együttes hátrányban még inkább gólra törően futballozott, egyenlítéséhez Rácz nagy hibája is kellett. Nem sokkal a szünet előtt úgy tűnt, fordítanak a vendégek, de a játékvezető a videobíró segítségével úgy döntött, szabálytalanság miatt nem adja meg a találatot.

A fordulást követően kissé leült a mérkőzés, nem alakultak ki komolyabb helyzetek a kapuk előtt. A Ferencvárosban 276 nap után újra pályára lépett a 14-szeres válogatott Sigér Dávid, aki tavaly júliusban szenvedett térdszalagszakadást. Az utolsó néhány percre megélénkült a játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A játékvezető két perc ráadást jelzett a végén, ezt mindössze hat másodperccel lépte túl, amikor Auzqui fejes góljával megszerezte a három pontot a Ferencváros.

(Címlapkép: Fradi.hu)

Hirdetés