Az Újpest nyerte a kupaelődöntő főpróbáját

2022. április 11.

Bő egy hét múlva a MOL Magyar Kupa elődöntőjében is összecsap a Paks és az Újpest, a két csapat az NBI-ben melegített be a kupameccsre, és a remek tavaszt produkáló újpestiek - némi meglepetésre - idegenben is győzni tudtak. 

Hirdetés

OTP Bank Liga, 27. forduló: 
Paksi FC-Újpest FC 1-3 (1-1)
gólszerzők: Ádám (24., 11-esből), illetve Beridze (37.), Zivzivadze (56.), Osváth (69., öngól)
   
Mindkét együttes támadólag lépett fel, így folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk. Előbb az Újpest, aztán a Paks jegyzett egy kapufát, végül a hazaiak kerültek előnybe, miután az ex-újpesti Windecker harcolt ki egy büntetőt, amelyet a góllövőlistát vezető Ádám értékesített. A vendégek lendülete nem tört meg és a félidő hajrájában egyenlítettek.

Megvan a három pont a „kupafőpróbán”! Beridze mindhárom találatunk főszereplője volt! A Paks elleni bajnoki rövid összefoglalóját itt találjátok: https://bit.ly/3xhu0ib

Posted by Újpest FC on Sunday, April 10, 2022

A fordulást követően sem változott a játék képe, a második újpesti gólhoz viszont egy óriási paksi védelmi hiba kellett, a lila-fehérek gólszerzője Zivzivadze volt. A Paks Ádám közeli fejesével úgy tűnt, kiegyenlített, a VAR-vizsgálat azonban lest jelzett. A 69. percben az Újpest egy öngóllal növelte előnyét, ezt követően a Paks teljesítménye visszaesett, ugyanakkor a vendégek sem tudtak újabb gólt szerezni, pedig több lehetőségük is volt erre. A lila-fehérek legutóbbi hét élvonalbeli találkozójukból hatot megnyertek, idegenben pedig egymást követő harmadik fellépésükön diadalmaskodtak.

A két csapat április 19-én, szintén a paksiak pályaválasztása mellett a MOL Magyar Kupa elődöntőjében is összecsap. A negyeddöntők idején még úgy tűnt, bombafavorit lesz a hazai csapat, hiszen a Paks a dobogót ostromolta, az Újpest pedig a kiesőhelyek környékén állt, ám a tavasz eddig a liláknak sikerül sokkal jobban. Ez persze ugyanúgy nem jelent semmit a kupameccs szempontjából, ahogy a néhány hónappal ezelőtti állás sem jelentett volna. 

Hirdetés