A kedvenc góljaink a kupaszezonból

2024. június 03.

Nehéz egy egész kupaszezonból (amelynek 166 csapat kezdett neki augusztusban) kiválasztani a legszebb gólokat, ezért nem is vállalkozunk ilyesmire. Itt van viszont egy gyűjtés néhány önmagában szép, esetleg fontos, vagy valamilyen szempontból jelentős gólról - természetesen a teljesség igénye nélkül. 

Hirdetés

Szép, technikás, bomba, fontos - természetesen mindenféle gól született az idei kupaszezonban, és természetükből fakadóan lehetetlen küldetés rangsorolni őket. Ezért nem is tesszük, inkább csak ideömlesztünk párat a MOL Magyar Kupa 2023/24-es szezonjának emlékezetes találatai közül. Se kronológia, se sorrend, csak gólok szép sorban. 

4. forduló: Bobál Gergely (Honvéd) vs. Paks 

A paksi hosszabbításmánia nem tavasszal kezdődött, a kupagyőztes már ősszel is ráadásba, sőt büntetőpárbajba torkolló harcot vívott a Budapest Honvéddal. A paksiak jobban játszottak, talán meg is érdemelték volna a továbbjutást a rendes játékidőben, ám a 95. percben érkezett Bobál Gergely és irgalmatlan nagy gólt ragasztott Szappanos kapujába. A találat gyönyörű volt, de továbbjutást nem ért: büntetőkkel a Paks jutott tovább. 

95. perces bombagóllal mentette hosszabbításra a Paks elleni meccset a Honvéd

Bobál Gergely 95. perces bombagóljával mentette hosszabbításra a Paks elleni kupameccset a Honvéd. 🤯🎯

Posted by M4 Sport on Thursday, November 2, 2023

Nyolcaddöntő: Könyves Norbert (Paks) vs. Újpest 

Egy újabb paksi dráma, ám ezúttal nem ment el büntetőkig a csata, mert a hosszabbításban a paksiak behúzták az újpesti rangadót. Nem is csak az volt az érdekes a meccsben, hogy a paksiak a 92. percben büntetőt rúghattak, amit kivédett Banai Dávid, és így lett hosszabbítás. Hanem az, hogy a több rutinos játékossal felálló vendégek két, a jó borhoz hasonlóan a korral nemesedő csatárjuk, Böde Dániel és Könyves Norbert koprodukciójával jutottak tovább: előbbi káprázatos labdáját utóbbi lőtte az újpesti kapuba a 110. percben. 

Könyves Norbert továbbjutást érő gólja az Újpest ellen

Könyves Norbert a 110 percben megszerezte a győztes gólt az Újpest ellen, és továbblőtte a negyeddöntőbe a Paksot! 😮‍💨🎯

Posted by M4 Sport on Thursday, February 29, 2024

Elődöntő: Edgar Szevikjan (Ferencváros) vs. Nyíregyháza 

Nem volt messze a világraszóló bravúrtól a Nyíregyháza Spartacus FC, hiszen a 85. percben még vezezetett az ekkor már bajnok Ferencváros ellen. A hajrára azonban egyre nagyobb fölénybe került a Fradi, amely előbb egyenlített, majd a 89. percben Szevikjan egészen parádés lövésével a továbbjutást is kiharcolta még a rendes játékidőben. Nem volt éppen csúnya gól! 

Szevikjan győztes gólja a Nyíregyháza ellen

Edgar Szevikjan a 89. percben kupadöntőbe lőtte a Ferencvárost! 🤯🎯

Posted by M4 Sport on Wednesday, April 24, 2024

Negyeddöntő: Aleksandar Jovicic (Kisvárda) vs. MTK 

A meccs idején már szinte biztos kiesőnek tűnő Kisvárda kiváló meccset játszott az MTK-val, de úgy nézett ki, a hajrában kiegyenlítenek a vendégek, és elkerülhetetlen lesz a hosszabbítás. Stieber Zoltán a 87. percben szerezte meg az MTK egyenlítőgólját, de a várdaiak nem sokáig keseregtek: a mérkőzés utolsó percében Körmendi nagyszerű felívelését Jovicic - igen technikás mozdulattal - fejelte a vendégek kapujába. A gól továbbjutást ért, ám a Kisvárda a döntőbe már nem tudott bejutni. 

Jovicic továbbjutást érő fejes gólja az MTK ellen

Körmendi remek ívelése után Jovicic másodszor volt eredményes – a Kisvárda ötgólos meccsen búcsúzotatta az MTK-t a MOL Magyar Kupától. 👀

Posted by M4 Sport on Tuesday, April 2, 2024

4. forduló: Abu Fani (Ferencváros) vs. Puskás Akadémia 

Egészen elképesztő meccset hozott a 4. forduló rangadója, ahol a Ferencváros fogadta a Puskás Akadémiát. Az egyébként is fordulatos, hihetetlenül izgalmas meccs végül drámai hosszúságúra hízott, a mindent eldöntő 11-es (hosszas VAR-ozás után) a 120+12. percben helyezte a vendégek kapujába Abu Fani. Nem is maga a büntető volt nagy szám, hanem ahogy maga a meccs alakult, hiszen a Fradi a hosszabbításban is megszerezte a vezetést, ám a 120. percben a Puskás újra válaszolni tudott. Ezután jött a dráma, és - talán - a kupasorozat történetének legkésőbbi gólja. 

Abu Fani 132. percben lőtte a győztes gólt a Ferencvárosnak

Abu Fani a 132. percben (!) lőtte tovább a Ferencvárost a MOL Magyar Kupában. 😳👇

Posted by M4 Sport on Wednesday, November 1, 2023

Döntő: Haraszti Zsolt (Paksi FC) vs. Ferencváros 

A döntőben minden felnagyítódik, minden mozzanatnak különös jelentősége van, és ez a gól sem azért kapott helyet a listán, mert olyan káprázatos lett volna. Viszont azt jelentette, hogy a Paksi FC történelmet ír, és megnyeri a MOL Magyar Kupát, teszi ezt úgy, hogy nemcsak a meccs előtt tűnt jóval esélyesebbnek a Ferencváros, de az FTC csaknem 40 percet emberelőnyben játszott és egy büntetőt is kapott a rendes játékidőben. Haraszti, aki megfordult a Fradiban is, boldogsága a gólöröm közben mindent elárul!

Haraszti Zsolt mindent eldöntő gólja a Ferencváros ellen

Őrületes jelenetek a Puskás Arénában: a 122. percben a paksi Haraszti Zsolt végleg eldöntötte a kupadöntőt! 😮‍💨🎯

Posted by M4 Sport on Wednesday, May 15, 2024

+1 bónusz: Polgár Róbert (Murakeresztúr) vs. Semjénháza 

Az egyik kedvenc sztorink volt idén, pedig még csak nem is a főtáblán történt az eset. A megye II-es Murakeresztúr a Zala megyei kupa 5. helyéért kiírt helyosztón csapott össze a Semjénházával, a tét pedig a MOL Magyar Kupa főtáblája volt. Öt perccel a lefújás előtt pályára lépett a falu egykori plébánosa, jelenlegi polgármestere, Polgár Róbert, és ahogy kell, a derék városvezető góljával a Murakeresztúr győzött, és feljutott a főtáblára. Itt olvasható a polgival készült interjúnk: 

Kiválasztott cikk: Ahol a polgármester lövi a fontos gólokat
Hirdetés