Nyolcba jutott az Újpesten nyerő Paks

2024. február 29.

A Paksi FC-vel lett teljes a MOL Magyar Kupa negyeddöntős mezőnye, a tolnaiak izgalmas meccsen, hosszabbításban győztek Újpesten, ezzel ott vannak a legjobb nyolc között. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Újpest FC-Paksi FC 1-2 (0-1, 1-1, 1-1)
gól: Radosevic (47.), illetve Skribek (21.), Könyves (110.)
piros lap: Könyves (114.)

A vendéglátó újpestiek - az eltiltott Mészöly Géza vezetőedző nélkül - kezdték aktívabban a mérkőzést, így aztán némileg váratlan volt, hogy a bajnokságban éllovas Paks a 21. percben az első komolyabb támadásából gólt szerzett. A szünetig a hazaiaknak nem sikerült áttörniük a paksi védelmet, fordulás után viszont hamar, két perc alatt összejött nekik az egyenlítés.

A folytatásban a hármas cserével felfrissített vendégek többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényük azonban meddő volt. A hajrában aztán egyre inkább beszorult a saját tizenhatosára az Újpest, amelynek szurkolói a ráadás perceiben izgulhattak, videobírós ellenőrzés után ugyanis tizenegyeshez jutott a Paks. Mezei büntetőjét viszont a 96. percben a jó irányba vetődő Banai kapus kivédte, ezzel hosszabbításra mentette a találkozót.

Banait ünneplik a társak a kivédett büntető után 

Kredit: Újpest FC 

A kétszer 15 perces ráadás második felében egyszer villant a rutinos, csereként beállt Böde-Könyves duó, előbbi jól ugratta ki utóbbit, aki ugyan nem tudta pontosan átvenni a labdát, de így is megtartotta, és védője mellől laposan a hosszú sarokba lőtt 15 méterről. A fővárosi lila-fehérek nagy energiákat mozgósítottak az újabb egyenlítésért, de nem jártak sikerrel, így búcsúztak a kupasorozatból.

Címlapkép: Újpest FC

Hirdetés