A Pakssal lett teljes a nyolcaddöntős mezőny

2023. november 02.

Izgalmas meccsel zárult a MOL Magyar Kupa negyedik fordulója, az utolsó játéknapon a Paks büntetőkkel győzte le a másodosztályú, de nagyot küzdő Budapest Honvédot. Kialakult a nyolcaddöntő mezőnye, egy megyei-, két harmad- és négy másodosztályú mellett kilenc NBI-es csapat alkotja a sorsolást váró mezőnyt.  

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa negyedik fordulójának zárómeccse nem kezdődött rossz iramban, a Paks ragadta magához a kezdeményezést és már a 19. percben megszerezte a vezetést. Könyves szép mozdulattal lőtt a Honvéd kapujába, majd nem sokkal később a tavalyi gólkirály Beke lekészített labdájából szerezhetett volna újabb gólt. Némileg váratlanul a másodosztályú kispestiek három perccel később válaszoltak, egy élesen a kapu felé lőtt szöglet után Szappanosról pattant a labda a saját kapujába. 

A második félidőben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán némi paksi fölénnyel, már talán mindenki a hosszabbításra készült lélekben, amikor Hahn két perccel a lefújás előtt megszerezte a vezetést a Paksnak. Úgy tűnt, ezzel le is zárta a meccset, de a Honvédnak megint elég volt pár perc az egyenlítéshez, Bobál a 95. percben 20 méterről, középről hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb oldalába.   

95. perces bombagóllal mentette hosszabbításra a Paks elleni meccset a Honvéd

Bobál Gergely 95. perces bombagóljával mentette hosszabbításra a Paks elleni kupameccset a Honvéd. 🤯🎯

Posted by M4 Sport on Thursday, November 2, 2023

A hosszabbításban nem sok érdemleges dolog történt, így a 4. fordulóban másodszor büntetők döntöttek. A játékosok egészen az utolsó párig nem hibáztak, az utolsó hazai rúgó próbálkozását Szappanos kivédte, ezzel a Paks jutott tovább. 

MOL Magyar Kupa, 4. forduló, 3. játéknap: 
Budapest Honvéd-Paksi FC 2-2 (1-1, 2-2) büntetőkkel: 4-5
gól: Szappanos 22. öngól, Bobál 90+5 ill. Könyves 19., Hahn 88. 

Címlapkép: Paksi FC/Facebook

Korábban játszották: 

Első játéknap: 

Kiválasztott cikk: Nagy csatában nyolcaddöntős a Debrecen

Második játéknap déli meccsek: 

Kiválasztott cikk: NB III-as hős búcsúztatta a tavalyi döntőst

Második játéknap délutáni meccsek:

Kiválasztott cikk: A címvédő ZTE nyerte a nyugati derbit

Második játéknap esti meccsek: 

Kiválasztott cikk: Maratoni futballdráma után nyolcaddöntős a Fradi
Hirdetés