Böde Dani: Idén nincs előttünk lehetetlen feladat

2024. február 16.

Böde Daninak a szezon végén lejár a szerződése, de nem attól függ a visszavonulása, hogy elér-e idén valami nagy sikert a Paksi FC-vel, hanem attól, hogy talál-e motivációt és lesz-e olyan fizikai állapotban, hogy bevállalja a következő idényt is. A tolnaiak legendája elmondta, bármire képesnek tartja a Paksot, és bízik benne, hogy a csapat valamelyik sorozatból kijut Európába is. 

Hirdetés

“Ha nem sérülök meg, az már nekem sikeres felkészülési időszaknak számít” - mondta nevetve a molkupa.hu-nak Böde Dániel, amikor azzal a kérdéssel nyitottunk a 37 éves csatárnál, hogy bírta a téli felkészülést.

“Csupa jó dologról tudok beszámolni, játék szempontjából egészen jól alakultak az edzőmeccsek is, és ami még fontosabb, a tavaszt is nagyon jól kezdte a csapat, úgyhogy megvan az önbizalom és a hangulat is szuper az öltözőben. Röviden: minden a legnagyobb rendben van” - tette hozzá vidáman a veterán támadó.

Még egy rekord beleférhet

Böde szerződése a szezon végén kifut, és felvetettük, hogy nem lenne egy utolsó dolog valami nagy sikerrel visszavonulni a játéktól. Bár a Paks vezeti a bajnokságot, talán egy bajnoki cím túlzás lenne, de a MOL Magyar Kupában kiválóan szerepel a csapat az utóbbi években, és elnézve a paksiak játékerejét, egyáltalán nem lenne meglepetés, ha két év után visszatérne a döntőbe a csapat. A csatár egyetért, de csak a kijelentés második felével.

Még talán a következő szezon is belefér Böde Daninak 

Kredit: Paksi FC

“A visszavonulásom egyáltalán nem függ attól, hogy milyen sikereket ér el a Paks ebben az idényben. Ha lesz kedvem, motiváción, az egészségem is engedi és a klub is úgy ítéli meg, hogy még tudok segíteni, akkor a következő szezonban is ott lehetek még a pályán.”

“Voltam már bajnok, nyertem Magyar Kupát is, de a Pakssal egy ilyen sikert elérni egészen különleges élmény lenne számomra. Azon kívül van előttem egy rekord, amit a csapatunk gyúrója tart, azt még mindenképpen szeretném megdönteni. Varga Laci 38 évesen (és nem tudom pontosan, hány naposan) szerzett gólt a Paksban, ezzel ő a klub történetének legidősebb gólszerzője. Én októberben töltöm be a 38-at, így ha ezt a rekordot meg akarom dönteni, még jövőre is játszanom kell” - tette hozzá széles mosollyal az egykori válogatott csatár.

“De ennyi idősen nem szabad ilyen messzire tekinteni, és én is próbálok inkább arra koncentrálni, amit az idősebb játékosok mondtak nekem, amikor még fiatal csatár voltam: élvezd a játékot! Most próbálok így tenni, és bízom benne, hogy a fizikai állapotom ezt minél tovább lehetővé teszi.”

Ha Újpesten kell, akkor ott kell

Böde Dani háromszoros Magyar Kupa-győztes, a Ferencvárossal mindhárom kupadöntőjét sikerrel vette, és a Pakssal is bejutott a fináléba 2022-ben, ám - pont a Fradi ellen - ezt a döntőt nem tudta megnyerni. Elnézve a paksiak kiváló szereplését az idei szezonban, egyáltalán nem elrugaszkodott gondolat, hogy a csapat visszatérhet a Puskás Arénába.

Böde Dani idén bármire képesnek tartja a Paksot 

Kredit: Paksi FC

“A kupában lehetetlen jósolni, hiszen a sorsolás nagyon sok mindent meghatároz. Nekünk például egyáltalán nem mondható szerencsésnek az idei sorsolásunk, hiszen már a negyedik fordulóban a Honvéd otthonába kellett utaznunk, amikor még voltak versenyben megyei osztályú klubok is. Jól meg is szenvedtünk Kispesten, erre a következő körben meg Újpestre kell utaznunk.”

“Nagyon kemény meccsre számítok a Megyeri úton, mert szerintem az edzőváltással és az új tulajdonos bejelentésével kijött a gödörből az Újpest. A diósgyőri győzelmük is azt mutatja, hogy maguk mögött hagyták ezt a csúnya sorozatot, ami a mi szempontunkból nyilván nem jó hír, de ahogy mondtam, a kupa az kupa: itt nem lehet jósolni, egy meccsen tényleg bármi megtörténhet” - magyarázta a csatár.

“Egyébként nem rossz előjel, hogy a lilákkal játszunk, mert amikor 2022-ben bejutottunk a MOL Magyar Kupa döntőjébe, akkor is találkoztunk az Újpesttel, csak akkor az elődöntőben és hazai pályán. Most idegenben kell jó eredményt elérnünk, de a kupameccs már csak olyan, hogy a sípszó előtt mindig 50-50, senki nem mehet biztosra.”

Cél a legjobbak közé kerülni minden sorozatban 

Kredit: Paksi FC

A paksiaknak tavaly sem volt rossz szezonjuk, a bajnokságban is stabilak voltak és a MOL Magyar Kupában is bejutottak a legjobb nyolc közé, ám ott - mintegy alátámasztva Böde Dani szavait - a bajnokságból végül kieső Vasas megállította a tolnaiak menetelését.

“Nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, de azért azt hozzá kell tenni, hogy egy hatalmas játékvezetői hiba is komoly szerepet játszott a kiesésünkben. Idén már van VAR a kupameccseken is, úgyhogy ilyesmi nem fordulhat elő még egyszer, de nekünk továbbra is csak saját magunkra szabad figyelnünk. Például arra, hogy nem játszunk úgy, ahogy a Vasas ellen tavaly.”

“Úgy gondolom, idén tényleg nincs előttünk lehetetlen feladat. Tele vagyunk rutinos játékossal, jól reagálunk minden helyzetre, és mivel jönnek az eredmények, az önbizalmunk is a helyén van. Felesleges jósolgatni, hogy ez mire lehet elég akár a bajnokságban, akár a kupában, de az biztos, hogy mindkét sorozatban szeretnénk a legjobbak közé kerülni. Meg is van rá minden esélyünk” - zárta a gondolatait a csatár. 

Hirdetés