Nem volt kérdés, kupagyőztes a Ferencváros

2022. május 11.

A bajnok Ferencváros nyerte a MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, a Fradi végig vezetve, megérdemelten legyőzte a Paksot szerdán a Puskás Arénában rendezett döntőben. Sztanyiszlav Csercseszov csapata öt év után tudta újra megnyerni a kupasorozatot, a Paks már a döntőbe jutással is története legjobb eredményét érte el. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, döntő:
Ferencvárosi TC-Paksi FC 3-0 (1-0)
Puskás Aréna, 38 979 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Zachariassen (16.), Boli (83., 86.)
sárga lap: Loncar (68.), Botka (75.), illetve Windecker (60.), Lenzsér (66.), Ádám (92.)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Vécsei, 81.), Blazic, S. Mmaee - Esiti, Laidouni - Auzqui (Wingo, 76.), Zachariassen, Pászka (Civic, 76.) - Boli, Marquinhos (Loncar, 59.)

Paks: Nagy G. - Szélpál, Lenzsér, Szabó J. (Osváth, 85.) - Windecker, Balogh B. (Sajbán, a szünetben) - Kovács N. (Nagy R., 80.), Haraszti (Böde, 66.), Szabó B. (Tamás O., 66.), Medgyes - Ádám

A mérkőzés előtt lejátszották a Himnuszt, amely alatt az óriási túlsúlyban lévő ferencvárosi szurkolók egy-egy piros, fehér és zöld füstbombát hoztak működésbe, ez pedig néhány perces csúszást eredményezett, mert a pályára szálló füstben semmit nem lehetett látni.

Ez viszont cseppet sem zavarta meg a csapatokat, mindkét fél lendületesen vetette magát a küzdelembe. A két együttes felváltva vezetett veszélyes akciókat, többnyire a védelem mögé belőtt labdákkal próbálkoztak a játékosok. Az első gólt bő negyedóra után a fővárosiak szerezték, de ez sem szegte kedvét a paksiaknak, akik labdaszerzés esetén ugyanúgy bátran megindultak előre. Az idő múlásával viszont veszélyesebbé vált az immár sorozatban négyszer bajnok FTC, amely csak azért nem tudta megduplázni az előnyét, mert Nagy kétszer is nagy bravúrral hárított, egy ízben - Auzqui távoli bombájánál - pedig a keresztléc segítette ki.

A Fradi végig jobb volt 

Kredit: MTI 

A második félidőt a fővárosi drukkerek pirotechnikai bemutatóval nyitották, de ezúttal a labda időben útjára indulhatott. A játék képe nem változott, a Ferencváros irányított, Nagynak ismét védenie kellett, ám ezt követően inkább meddő volt az esélyesebb fővárosi csapat fölénye, mert a befejezések rendre pontatlanok voltak.

A Paks az utolsó húsz percben kezdett nagyobb kockázatot vállalni az egyenlítés reményében, ez pedig azonnal veszélyesebbé tette a játékát, volt is lehetősége, azonban valamennyit elpuskázta. A hajrában viszont a Ferencváros csatára, Boli kétszer sem hibázott, így a Ferencváros végül megérdemelt és magabiztos győzelmet aratott.

Hirdetés