A hajrában fordítva kupadöntős a Fradi

2024. április 24.

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a MOL Magyar Kupa döntőjébe, miután szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban. A Szpari hatalmasat küzdött és nem lett volna érdemtelen a továbbjutása, ám a hajrára elfáradt, a Ferencváros pedig két klasszis góllal fordítani tudott. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Nyíregyháza Spartacus FC-Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)
Balmazújváros, Városi Stadion, v.: Bogár
gólszerzők: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (89.)
sárga lap: Alaxai (57.), illetve Marquinhos (43.), Abu Fani (64.), Varga B. (79.), Szevikjan (90.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér - Baki, Alaxai, Gengeliczki - Farkas, Kesztyűs (Sigér Á., 77.), Nagy D. (Temesvári, 91.), Nagy B. - Kovácsréti, Beke, Gresó (Novák, 74.)
Ferencvárosi TC: Varga Á. - Botka (Loncar, a szünetben), Abena, Cissé, Civic (Ramirez, 80.) - Maiga (Szevikjan, 74.), Abu Fani - Traoré (Kodro, 74.), Zachariassen (Makreckis, 16.), Marquinhos - Varga B.

Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza a Ferencvárost is Balmazújvárosban fogadta, ahol a közönség végig szurkolva jó hangulatot teremtett.
A várakozásnak megfelelően a fővárosi csapat lépett fel kezdeményezőbben, de a hazai együttes is szervezetten futballozott. A vendégek már a negyed óra elteltével cserére kényszerültek, egy középre passzolásnál megsérült Zachariassen, és nem tudta folytatni a játékot. A hazaiak, akik időnként letámadták ellenfelüket, több alkalommal komoly helyzetet tudtak kialakítani egy-egy labdaszerzés után. Többet birtokolta a labdát az FTC, de a nagyobb lehetőségek a Nyíregyháza előtt adódtak. Szabálytalanságok, sérülések miatt sokat állt a játék az első félidőben.

FEJÉR BÉLA BÜNTETŐT HÁRÍTOTT!

Posted by Nyíregyháza Spartacus FC on Wednesday, April 24, 2024

A szünet után is gyorsan alakított ki helyzetet a Nyíregyháza, de a legnagyobb lehetőség a Ferencváros előtt adódott: egy beadásnál Alaxai megfogta, visszatartotta Varga Barnabást, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Mivel ezen a pályán nincs kiépítve a VAR-rendszer, a válogatott támadó oda is állhatott a labda mögé, félmagasan lőtt jobbra, Fejér Béla azonban látványos vetődéssel védett. Jól teljesített a másik kapus is, Varga Ádámnak sok dolga akadt, többször bravúrral mentett, a 68. percben azonban, Kovácsréti Márk lövésénél már nem tudta megakadályozni a gólt. 

Kovácsréti Márk gólja a Ferencváros ellen

Vezetést szerzett a Nyíregyháza: Kovácsréti Márk vette be a Fradi kapuját! 🤯🎯

Posted by M4 Sport on Wednesday, April 24, 2024

A hazai vezetés után cserék jöttek a Ferencvárosnál, és a vendégcsapat nagy tempót diktálva próbált meg egyenlíteni, ami a hajrában össze is jött neki a remek testcsel után pontosan lövő Cissé jóvoltából. Pár perccel később pedig a fordítás is összejött, Szevikjan tekert védhetetlenül a hazai kapu jobb oldalába.

Szevikjan győztes gólja a Nyíregyháza ellen

Edgar Szevikjan a 89. percben kupadöntőbe lőtte a Ferencvárost! 🤯🎯

Posted by M4 Sport on Wednesday, April 24, 2024

A Nyíregyháza, amely először szerepelhetett kupaelődöntőben, a mérkőzés nagy részében szervezetten és veszélyesen futballozott, megnehezítette a Ferencváros dolgát, amely azonban - a kihagyott büntető ellenére - kicsikarta a győzelmet. A Puskás Arénában május 15-én sorra kerülő döntőben - akárcsak két éve - a Paks lesz az ellenfele, amely kedden ugyancsak 2-1-re győzte le hazai pályán a Kisvárdát.

Kedden játszották:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)

Kiválasztott cikk: Hátrányból fordítva jutott kupadöntőbe a Paks
Hirdetés