Hátrányból fordítva jutott kupadöntőbe a Paks

2024. április 23.

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát. A paksiak meccsein megszokott dráma most elmaradt, mert a 91. percben a kapufát találták telibe a vendégek. Bognár György csapata két év után tér vissza a kupadöntőbe.  

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)
Paks, 1798 néző, v: Erdős
gólszerzők: Papp (27.), Hahn (52.), illetve Matic (21.)
sárga lap: Tóth (58.), Vécsei (70.), illetve Melnyik (8.), Jovicic (55.), Mesanovic (57.), Ötvös (64.)

Paks: Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér - Osváth, Papp, Windecker (Mezei, 71.), Vécsei (Balogh B., 80.), Silye (Kovács, 71.) - Hahn (Böde, 86.), Tóth (Haraszti, 80.)
Kisvárda: Petkovic - Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.)- Matic, Makowski (Ötvös, 62.), Melnyik (Nikolov, 72.) - Navratil (Filipovic, 72.), Mesanovic, Spasic (Camaj, 62.)
   
Zuhogó eső fogadta a csapatokat a paksi gyepen, ahol kiegyenlített játékot hozott az első félóra. A házigazdák nem tűntek veszélyesebbnek, mint a Kisvárda, sőt, a félidő derekához közeledve egy szöglet után a vendégek kerültek előnybe Matic fejesgóljával. Nem kellett azonban sokat szomorkodniuk a hazai szurkolóknak, az iramot váltó Paks ugyanis hat perccel később Papp remekül helyezett lövésével egyenlített. Lendületben maradt a Tolna vármegyei alakulat, ennek következményeként bő 10 percig szinte csak a várdai térfélen zajlott a játék, a vendégeknek nagy erőt kellett mozgósítani védekezésben. A szünetig újabb gól viszont már nem esett, az egyenlő állás nagyjából igazságosnak volt mondható.

Gyors gólváltás az első félidőben Pakson

Gyors gólváltás Pakson a kupaelődöntőben: Matic góljára Papp válaszolt pár percen belül. 🤝

Posted by M4 Sport on Tuesday, April 23, 2024

Fordulás után a Paks igyekezett irányítani, és ezt már valamivel nyugodtabban tehette az 52. perctől kezdve, akkor ugyanis Hahn lépett ki Tóth nagyszerű kiugratásával és 12 méterről könnyedén gurított a kapuba a kimozduló kapus mellett. A folytatásban mindkét együttesnél egyre fáradtabbá váltak a játékosok, így megszaporodtak a szabálytalanságok és jelentősen nőtt a pontatlan megoldások száma is. 

Hahn gólja a Kisvárda ellen

Két passzal jutott át az egész pályán a Paks, majd Hahn meglőtte a - mint később kiderült - mindent eldöntő gólt. 🎯

Posted by M4 Sport on Tuesday, April 23, 2024

A Kisvárda foggal-körömmel küzdött az egyenlítésért, de próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak, a hazaiak pedig rutinosan őrizték az eredményt, olykor-olykor pedig gyors ellentámadásokkal veszélyeztettek. A 91. percben Mesanovic nagyszerű lövéssel a keresztlécet találta el, a várdaiak előtt viszont több lehetőség már nem adódott, így búcsúztak a kupából.

A paksi csapat 2022 után másodszor játszhat döntőt a kupasorozatban. A fináléban a másodosztályban éllovas Nyíregyháza, vagy a sorozatban hatodik élvonalbeli bajnoki címét szombaton bebiztosító Ferencváros lesz a paksiak ellenfele. A döntőt május 15-én rendezik a Puskás Arénában.

szerdán játsszák:
Nyíregyháza Spartacus FC-Ferencvárosi TC, Balmazújváros 20.00

Címlapkép: Kisvárda FC

Hirdetés