Böde megőrizné makulátlan kupadöntős mérlegét

2022. május 04.

Böde Dani a Ferencvárosnál és a Paksnál is legendának számít, de pályafutása végéhez közeledve most mindent bevet azért, hogy a Fradival megnyert három kupadöntője után a paksiakkal is felemelhesse a trófeát. A csatár szerint a bajnokikból nem szabad kiindulni, nem tartja esélyesnek a Paksot, de képesnek tartja a csapatát, hogy megnyerje a MOL Magyar Kupát a bajnok ellen.  

Hirdetés

Ha azt mondom, Paksi FC, te azt mondod, Böde Dani. Van ebben némi túlzás, hiszen a tolnai csapat rendkívül szimpatikus klubfilozófiája (miszerint csak magyar játékosai vannak) mellett Bognár György csapata nagyszerű támadófutballal szórakoztatja közönségét, de az vitán felül áll, hogy a csatár rendkívül sokat tett azért, hogy a paksi csapat felkerüljön a futballtérképre.

Az egykori válogatott csatár a Pakstól egy kőhajításra lévő Madocsa szülötte, és a paksi utánpótlásból került fel az első csapathoz, ahol előbb másodosztályú bajnok, majd Ligakupa-győztes és bajnoki ezüstérmes lett. Innen került a Ferencvároshoz, ahol hét éven át szerepelt, bajnoki címeket és kupagyőzelmeket szerzett, 2019 óta pedig újra a paksiakat erősíti az immár 35 éves támadó.

Újra az egykori játszótársak ellen léphet pályára 

Kredit: MTI Archív

“Bármilyen leosztásban játszanak is Paks-Ferencváros mérkőzést, az nekem soha nem lesz közömbös. Így volt ez az utóbbi években, és így lesz a MOL Magyar Kupa döntőjében is” - mondta a molkupa.hu-nak Böde Dani.

Lezárásnak egy tökéletes ajándék

“Van bajnoki ezüstérmem a Pakssal, nyertünk Ligakupát is, és így a pályafutásom vége felé közeledve nem is álmodhatnék szebb ajándékról, mint egy kupagyőzelem. A játékostársakkal is beszéltük még ősszel, hogy nem lenne rossz egy kupaérem. Hát, az már megvan” - mondta mosolyogva Böde.

“Egyébként nem volt számszerű célunk a Magyar Kupára, persze azt megfogalmaztuk, hogy jó lenne minél messzebb jutni a sorozatban. Sok csapatnál láttam, hogy a fakóval álltak ki a kupameccsekre, és bár mi is rotáltunk, nagyon is komolyan vettük a Magyar Kupát. Sokszor olyan vegyes csapattal álltunk ki, amiben voltak stabil kezdők is, és fiatalok is, és az, hogy ott vagyunk a döntőben, azt mutatja, hogy igen erős keretünk van.”

A csatár elmondta, az erős kerettől függetlenül tisztában van az esélyekkel a döntőt illetően, és azt sem tagadta, hogy a Paks nem panaszkodhat az idei kupasorsolására sem. “Csak az elődöntőben találkoztunk első osztályú csapattal, szóval nem volt rossz a sorsolásunk, de azt azért hozzá kell tenni, hogy az alacsonyabb osztályú csapatok a kupasorozatban mindig nagyon felszívják magukat. Elég csak a Kazincbarcika elleni meccsünkre gondolni, alaposan megszenvedtünk a harmadosztályú ellenféllel szemben.”

A Fradi ellen is igaz, hogy bármi lehet

Böde Dani háromszoros Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát, a Fradival zsinórban háromszor nyerte meg a trófeát. A három győzelem közül egyértelműen kiemelkedik a középső: 2016-ban nemcsak a kupát, hanem a bajnokságot is megnyerték a zöld-fehérek, Böde pedig gólkirály lett, és szerepet kapott a nyári Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutó magyar válogatottban is.

A szurkolók is imádták a Fradiban 

Kredit: MTI Archív

“Makulátlan a mérlegem a kupadöntőben, háromból hármat megnyertem” - mondta széles mosollyal a csatár. “Most nem mi leszünk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni, hogy boldoggá tegyük a várost, sőt az egész megyét is.”

A Ferencvárossal szemben vegyesek a közvetlen paksi emlékek, hiszen alig két héttel a kupadöntő előtt a Fradi egy hajrában esett góllal legyőzte a Paksot a bajnokságban. Ugyanakkor a bajnok zöld-fehérek az egész szezon legcsúnyább vereségét pont a paksiak keze által szenvedték el: Böde Daniék 3-0-ra gázolták le az FTC-t a Groupama Arénában.

Kiválasztott cikk: A Fradi nyerte a kupadöntő főpróbáját

“A 0-3-ból biztosan nem indulhatunk ki, hiszen elég sok problémája volt akkoriban a Fradinak, és az afrikai játékosai is a kontinenstornán voltak. De azt sem gondolom, hogy a paksi vereségből kellene messzemenő következtetéseket levonni, mert a bajnokság egészen más, mint egy kupameccs. Mi is kikaptunk az Újpesttől a bajnokságban, aztán néhány nappal később simán megnyertük ellenük az elődöntőt.”

A cél: Európa

Böde elmondta, a paksi csapatnál minden bajnokság előtt az elsődleges cél a bennmaradás, és ha az már biztos, akkor lehet elkezdeni nagyobbakat álmodni. A tavalyi szezonhoz hasonlóan ezek az álmok könnyen valóra válhatnak.

A MOL Fehérvár tavaly kikaparhatta volna a gesztenyét a Paksnak

Kredit: MTI Archív

“A tavalyi 4. helyünk is érhetett volna európai kupaszereplést, ha a MOL Fehérvár nyeri meg a kupát, de úgy látszik, nekünk csak akkor jönnek össze a nagy dolgok, ha mi megoldjuk őket, senki nem kaparja ki nekünk a gesztenyét. Idén is harcban vagyunk a negyedik helyért, nincs sokkal előttünk a Vidi, ezért azt sem tehetjük meg, hogy csak a kupadöntőre figyelünk, mert nagyon fontos bajnokik vannak még hátra.” 

A másik csapatkapitánnyal, Dibusz Dénessel készült interjúnk: 

Kiválasztott cikk: Dibusz Dénes elvárja a Fraditól a duplázást
Hirdetés