Tajti az Újpesttel is elfoglalná a kupatrónt

2023. november 23.

Ha már a Magyar Kupa-serleggel megszerezte első felnőtt trófeáját Tajti Mátyás, nem állna le új csapatával sem: a tavaly a Zalaegerszeggel kupagyőzelmet szerző középpályás már az Újpest FC játékosa, és elég jónak érzi a lilákat, hogy minden fronton az érmekért harcoljanak. A tavalyi kupaszezon egyik legjobb középpályásával beszélgettünk. 

Hirdetés

Több potenciális címvédő is talpon van még a MOL Magyar Kupában - köztük természetesen magával a címvédővel, a Haladás elleni rangadón a 16 közé jutó Zalaegerszeggel -, az MTK-ba igazoló Demjén Patrik, illetve a Tiszakécskébe kölcsön adott Kiss Ágoston mellett ott van a nyolcaddöntőben a tavalyi ZTE egyik legfontosabb játékosa, az immár újpesti Tajti Mátyás.

Kiválasztott cikk: Tajti: Nem a szél hordta össze, amit elértünk

“Tavaly már a szezon elején mondtuk, hogy nagyon komolyan akarjuk venni a MOL Magyar Kupát, hiszen innen a legkönnyebb kijutni Európába. Szerencsére sikerrel jártunk a Zetével, és most hasonló célokat fogalmaztam meg új csapatomnál, az Újpestnél is” - mondta a molkupa.hu-nak a középpályás.

Az első trófea

A Barcelona egykori canteranója elmondta, nagyon sokat jelentett számára a kupagyőzelem, hiszen nemcsak európai kupaszereplést ért, de a zalaegerszegi történelembe is beírta magát a csapat, hiszen a Zete korábban még soha nem nyert kupát. De a játékosnak is fontos volt.

“A kupaserleg az első felnőtt trófeám, ezért természetesen kiemelt helyet foglal el a szívemben is. Jó kis brigádunk volt Zalaegerszegen, bár nagyon fiatal volt a csapat, sokszor hullámzó volt a játékunk. De az, hogy ilyen rutintalan, tapasztalatlan kerettel ilyen szépen tudtunk menetelni, az nagyon nagyon dolog!”

Tajti jól érezte magát Zalaegerszegen, de hiába sikerült a szezon végén mindkét célt (a kupagyőzelmet és a bennmaradást) bebiztosítani, a játékos a váltás mellett döntött, így került Újpestre.

Jól érezte magát Zalaegerszegen a Barca egykori canteranója

Kredit: molkupa.hu 

“Az új sportigazgató teljesen új alapokra akarta helyezni a csapatot és én is váltani szerettem volna. Úgy éreztem, kihoztam az egerszegi időszakból a lehető legtöbbet, és nagyon elégedett vagyok, hogy úgy távozhattam, hogy nemcsak az európai porondra léphettünk ki, de rangos trófeát is nyertünk a városnak, a klubnak és a szurkolóknak.”

Élcsapat a bajnokságban és a kupában

Tajti egy igazi kupamenőt választott, hiszen az Újpest hagyományosan kiválóan szerepel a MOL Magyar Kupában. Három éve meg is nyerte a sorozatot - ráadásul úgy, hogy a bajnokságban nagyon nem ment a csapatnak -, két éve elődöntőt játszhatott és tavaly is ott volt a 16 között a lila-fehér csapat.

“Élcsapat az Újpest, bár egy kis hullámvölgybe beleszaladtunk” - mondta a zsinórban három vereséget szenvedő csapat középpályása. “Ilyenek mindenkinek vannak, csak az a kérdés, hogy ki hogy áll fel belőlük. A játékunkkal nincs gond, rendkívül peches vereségeket szenvedtünk, de biztos vagyok benne, hogy az élmezőnyben maradunk” - mondta Tajti.

Minden fronton az érmekért küzdene 

Kredit: Újpest FC/Facebook 

“A kupa már más kérdés, hiszen döntő fontosságú lehet a sorsolás. Nem mondhatom, hogy nagyon szerencsések lennénk, mert még kaphattunk volna harmadosztályú, vagy akár megyei csapatot is, erre mi az NB I dobogóján álló Paksot kaptuk az ötödik fordulóban. De hát ez már csak ilyen: aki győzni akar, annak előbb-utóbb mindenkivel meg kell ütköznie.”

Hat meccsel Európában

A középpályás is tudja, nem az számít a kupában, hogy ki melyik ligában szerepel, vagy milyen formában van a saját bajnokságában. Csak az, hogy aznap ki tud jobban koncentrálni.

“Sokan talán legyintenének a Tatabányára, hiszen harmadosztályú a csapat, de nagyon jó kis meccset játszottunk velük. Beleálltak rendesen a párharcba, forró kis meccs volt, de jól reagáltunk, egyáltalán nem becsültük le az ellenfelet és végül megérdemelten jutottunk tovább.”

“A Paks ellen hazai pályán játszhatunk, ez nagy segítség, de így is nehéz párharcra számítok. Ahogy a bajnokságban, úgy a kupában is sok csapattal versenyzünk, hiszen a mezőny több csapata is hasonló célokat tűzött maga elé, mint mi. Kiélezett harcra számítok minden fronton, és bízom benne, hogy az Újpest az érmekért fog harcolni úgy a bajnokságban mint a MOL Magyar Kupában.”

Nagy tervekkel érkezett Újpestre

Kredit: Ujpestfc.hu 

“A célunk természetesen az, hogy Európában szerepeljünk jövőre, és a magyar bajnokság koefficiensének köszönhetően erre most már mindhárom UEFA-sorozatban megvan az esélyünk. A bajnok a BL-ben, a dobogósok a KL-ben, a kupagyőztes pedig az EL-ben szerepel, utóbbi ráadásul azt is jelenti, hogy a MOL Magyar Kupa győztese minimum két párharcot vívhat Európában. Ez nagyon nagy dolog!” 

Hirdetés