A favoritot ismerjük, a győztest viszont nem

2024. április 29.

Ha hosszabbításokról, sőt büntetőpárbajokról van szó, a kupasorozat főmágusai a Paks és a Ferencváros: előbbi háromszor, utóbbi kétszer játszott hosszabbítást és egyszer még a tizenegyesekig is eljutott a két finalista. Ezek alapján nem rossz tipp a döntetlen a kupadöntőre, de a Tippmixpro oddszai azért arról tanúskodnak, hogy a favoritot meg tudjuk nevezni. A győztest azonban nem. 

Hirdetés

Kialakult a MOL Magyar Kupa döntőjének párosítása, a Ferencváros komoly nehézségek árán a Nyíregyházát, a Paksi FC (szintén nem unalmas meccsen) a Kisvárdát győzte le az elődöntőkben. Ezzel létrejött a két évvel ezelőtti döntő visszavágója: 2022-ben is a Fradi és a Paks játszotta a finálét, akkor a zöld-fehérek könnyedén győztek a Puskás Arénában. 

Kiválasztott cikk: Nem volt kérdés, kupagyőztes a Ferencváros

Az idei finálé is a budapestiek sikerét igéri, bár távolról sem olyan egyértelmű a helyzet, mint két évvel ezelőtt. A Paks méltó kihívónak bizonyult a bajnoki szezonben, sőt Bognár György csapata zárta az élen a naptári évet. A tavasz már a címvédő Ferencváros fölényét hozta, végül utcahosszal nyerte meg a bajnoki címet Dejan Sztankovics csapata, amely a MOL Magyar Kupa negyeddöntője után le is győzte a Paksot. Tegyük hozzá, a tolnaiak a nagyszerű ősz után előbb döcögésre váltottak, majd rendkívül gyenge sorozatba kezdtek, ahol szinte képtelenek voltak meccset nyerni. 

A favoritot ismerjük, a győztest nem!

Az utóbbi években egészen döbbenetes dolgok történtek a MOL Magyar Kupában, sőt mióta a MOL a névadó szponzora a sorozatnak, tulajdonképpen csak egyszer, 2022-ben érvényesült a papírforma a sorozatban. Tavaly a ZTE és a Budafok úgy játszott kupadöntőt, hogy egyikük sem lehetett biztos benne, hogy bennmarad saját osztályában, két évvel korábban pedig úgy nyerte meg a sorozatot az Újpest, hogy télen kiesőhelyen állt, és a döntőben legyőzött Vidi minden bajnoki találkozójukat magabiztosan nyerte meg. 

Az utóbbi években sok jó meccset játszott a Paks és a Fradi 

Kredit: Paksi FC/Facebook

A szokásos közhelyszerű mantrák között válogatva elmondhatjuk, hogy a “labda gömbölyű” és hogy “egy meccsen bármi megtörténhet”, de a Szerencsejáték Zrt. oddszmesterei kénytelenek ennél konkrétabb esélyeket megfogalmazni, amikor kiadják a kupagyőztesre vonatkozó outright fogadási ajánlataikat, illetve a kupadöntőre vonatkozó oddszokat. Nos, nagy meglepetés nem ért minket: a kupagyőztes kilétére leadható fogadásoknál a Ferencváros győzelmét 1,17-es, a Paksét 3,9-es oddsszal lehet fogadni. 

Egy döntőben persze sok minden megtörténhet, és ez tükröződik a fináléra kínált fogadási ajánlatokból is. A Fradi és a Paks egyébként is nagy kedvvel adott ráadást a kupakoncertek végén: a budapestiek kétszer, a paksiak háromszor játszottak hosszabbítást és mindkét csapatnak volt egy-egy büntetőpárbaja is. Most a döntetlent 3,9-es oddsszal lehet fogadni, a Ferencváros rendes játékidőben aratott győzelméért 1,5-szörös, a paksiak sikeréért 5,25-szörös pénz jár. 

Hirdetés