Két büntetőpárbaj zárta a 3. fordulót

2023. szeptember 17.

Csak egy csapat tudott meglepetést okozni a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának harmadik játéknapján: a Szentlőrinc - az NBII-es osztályozó visszavágóján - legyőzte a BVSC-t. Nem volt messze a bravúrtól másik két harmadosztályú csapat sem, de a Körösladány a Gyirmóttal, a Tiszaújváros a Nyíregyházával szemben maradt alul büntetőpárbajban. 

Hirdetés

Jobbár érvényesült a papírforma a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának zárásaként, a kilenc vasárnapi meccs közül csak egyen borultak az esélyek. A Szentlőrinc, amely májusban sikertelen osztályozót vívott a BVSC-vel az NBII-es tagságért, ezúttal visszavágott a zuglóiaknak a kiesésért, hiszen nagy csatában, hosszabbításban legyőzte vendégét, ezzel bejutott a legjobb 32 közé. A lőrinciek csapatkapitányával a forduló előtt beszélgettünk:

Kiválasztott cikk: Nem a bosszúvágy hajtja a lőrincieket

Ugyanebben a leosztásban - NBIII-as NBII-es ellen - még két párharcban a levegőben lógott a komoly meglepetés, hiszen a Körösladány és a Tiszaújváros is végig őrizte a döntetlent egy osztállyal magasabban játszó ellenfelével szemben, sőt a tiszaújvárosiak még vezetni is tudtak a Nyíregyháza ellen. Végül mindkét párharc büntetőkkel dőlt el, a magasabb osztályú csapatok jutottak a legjobb 32 közé, a Gyirmót végül sem a meccsen, sem a büntetőkből nem kapott gólt.  

Az NBI-es csapatok könnyedén vették a játéknapot, a DVTK, az MTK és a Kisvárda is simán jutott a következő körbe. A két harmadosztályú rangadón a Kelen a Bonyhád-Majos, a Kaposvár a PEAC ellen tudott nyerni, a másodosztályt vezető ETO FC pedig a megyei osztályú Zsámbékot győzte le.  

Mivel a vasárnapi párosításokban nem jutott tovább egyetlen megyei osztályú csapat sem, már azt is tudjuk, hogy az Amatőr Kupáért a Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörs, illetve a budapesti bajnokságban (BLSZ) szereplő Unione csap majd össze. 

MOL Magyar Kupa, 3. forduló, 3. játéknap: 

III. Kerületi TVE (NB III.)-Diósgyőr (NB I.) 2-6 (1-3)
Gesztely (Borsod-Abaúj-Zemplén, megye I.)-MTK (NB I.) 1-6 (1-1)
Pilis (Pest, megye I.)-Kisvárda (NB I.) 0-5 (0-4)
Körösladány (NB III.)-Gyirmót (NB II.) 0-1 (0-0, 0-0) büntetőkkel 0-3
Szentlőrinc (NB III.)-BVSC (NB II.) 1-0 (0-0, 0-0) hosszabbításban
Tiszaújváros (NB III.)-Nyíregyháza (NB II.) 1-2 (1-0, 1-1) büntetőkkel 3-5
PEAC (NB III.)-Kaposvár (NB III.) 0-2 (0-2)
Kelen SC (NB III.)-Bonyhád-Majos (NB III.) 1-0 (0-0)
Zsámbék (Pest, megye I.)-Győri ETO (NB II.) 0-2 (0-1)

Pénteken játszották: 

Kiválasztott cikk: Válogatott csatára lőtte a 32 közé a KTE-t

Szombaton játszották: 

Kiválasztott cikk: NB III-as csapat ejtette ki a Vidit

Címlapkép: Eto.hu

Hirdetés