Nem a bosszúvágy hajtja a lőrincieket

2023. szeptember 12.

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában lesz egy párharc, amelyet az előző szezon végén is megrendeztek, ám akkor oda-visszavágós rendszerben és egészen más jellegű tétért, mint a hétvégi kupameccset. Tamás Lászlóval, a szentlőrinci csapatkapitánnyal arról beszélgettünk, mennyire megfordult minden tényező az osztályozó óta a Szentlőrinc és a BVSC-Zugló esetében. 

Hirdetés

Ha nem is a legmagasabb presztízsű, de előzetesen biztosan a legdrámaibb párharcnak tűnik a MOL Magyar Kupa 3. fordulójának párosításai közül egy harmad- és egy másodosztályú csapat összecsapása. A Szentlőrinc és a BVSC-Zugló négy hónap után találkoznak újra, és májusban még fordított volt a szereposztás: a baranyaiak voltak NB II-esek, a zuglóiak pedig NB III-asok, ám a két csapat osztályozóját (nagy csatában) a BVSC nyerte, így helyet cseréltek.

“Nem úgy sikerült az osztályozó, ahogy szerettük volna, hiszen nem kellett volna kiesnünk, mégis ez történt. Hozzá kell tennem, a két meccs alapján megérdemelten jutott fel a BVSC” - mondta őszintén a lőrinciek csapatkapitánya, Tamás László.

“Óriási sokk volt számunkra a hazai vereség” - idézte fel a védő a párharcot, amelyben a budapesti első meccsen 0-0-s eredmény született, a zuglóiak idegenbeli 2-1-es győzelmükkel harcolták ki az NB II-es tagságot. “Sok minden történt, ami a kiesésünket eredményezte, túlestünk tavaly két edzőváltáson és nem is a legjobb hangulatban készülődtünk az osztályozóra, miközben ellenfelünk mögött egy veretlen szezon állt. Ezek a dolgok sokat számítanak egy ilyen párharcban.”

Ugyanaz a leosztás, de más tét

A két csapat a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában lőrinci pályaválasztással csap össze, ami az osztályozóból kiindulva nem biztos, hogy a Szentlőrinc számára jó jel, de a rutinos védő szerint más az alapállás.

Tamás László, a Szentlőrinc csapatkapitánya

Kredit: Szentlőrinc SE/Facebook 

“Most mi jövünk a párharcba sok sikerélménnyel, hiszen vezetjük az NB III. Dél-Nyugati csoportját, a játékunk is rendben van és egyre inkább összeérünk, miközben a BVSC eszi azt a keserű kenyeret, amit mi tavaly” - utalt a zuglóiak 16. helyére a Merkantil Bank Ligában Tamás. “További hasonlóság, hogy most a zuglóiak vannak túl egy edzőváltáson, amit szermély szerint nagyon sajnálok. Nem a kupameccs, hanem Urbán Flóri miatt. Nagyon kedvelem Flórit, a munkásság is elismerésre méltó és szerintem a magyar futball egyik leghitelesebb arca.”

A 35 éves védő elmondta, megváltozott a Szentlőrinc kerete a tavalyi szezonhoz képest, de ez nem azt jelenti, hogy a szoros osztályozós párharc után most esélytelen lenne a harmadosztályba süllyedt csapat.

“Azt nem merem állítani, hogy az idei csapatunk megverné a tavalyit, de nekem valahogy mégis jobb érzéseim vannak az egységünkkel kapcsolatban, mint tavaly. Aki most itt van, az itt is akar lenni, egy irányba húz az egész csapat, és persze az osztályváltás miatt most mást is játszunk.”

“Idén úgy vagyunk vele, mindenkit le kell győznünk, ha vissza akarunk jutni a másodosztályba, ezért nagyon magasan letámadjuk az ellenfeleinket, magasan kezdünk védekezni és gólratörően játszunk. Eddig nem is megy rosszul, volt egy felejthető meccsünk, a többin rendben voltunk.”

Nagy lökés lenne a továbbjutás

Tamás elmondta, egyáltalán nincs benne revánsérzés, még kevésbé bosszúvágy, hiszen elmondása szerint ha meglepő is volt az osztályozó eredménye, egy szimpatikus, jó focit játszó ellenfelet ismert meg a BVSC-ben.

A kapitány és a legénység 

Kredit: Szentlőrinc SE/Facebbok

“Nem azért akarok nyerni, mert bármi bajom lenne a zuglóiakkal, hanem hogy a szurkolóinknak örömet okozzunk, hiszen a kiesés nekik is legalább akkora sok volt, mint nekünk. A legfontosabb célunk természetesen a feljutás, de a kupatovábbjutás mentálisan sokat jelentene” - mondta Tamás, aki erősen kötődik a klubhoz.

“Pécsi gyerek vagyok, de 18 évesen kölcsönben már játszottam a Szentlőrincben öt évet” - mondta a megyeszékhelytől egy kőhajításnyira fekvő településhez fűződő viszonyáról a védő. “Szeretem az ittenieket, sokan azóta itt vannak, hogy én is itt játszottam még fiatal futballistaként. Most a rutinommal próbálom segíteni a Szentlőrincet, és mindent beleadok, hogy a Magyar Kupában és a bajnokságban is sikeresek legyünk.” 

Hirdetés