Hoztunk néhány óriásölő gólt

2021. október 29.

Komoly bicepszet villantott több alacsonyabb osztályú csapat a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában. Valljuk, a kupasorozat sava-borsa a kiscsapatok bravúros továbbjutása a magasabb osztályban játszó csapatok ellen, ezért kimondottan élveztük a 4. fordulót, amikor összesen öt NBI-es csapat esett ki, de akadt másodosztályú klub is, amit NBIII-as csapat ejtett ki. Lássunk néhány szép gólt. 

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa negyedik fordulója több meglepetéssel is szolgált, hullottak az NBI-es csapatok, mint a legyek, de nemcsak első osztályú klubok estek ki alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben, hanem NBII-eseket is tréfáltak meg előzetesen esélytelennek tartott klubok. Kezdjük egy olyan meccsel, ahol távolról sem volt esélytelen a hazai csapat, hiszen a Kecskemét nagyszerű szezont fut az NBII-ben, a Debrecen pedig döcögősen szerepel az NBI-ben. A kecskemétiek győzelme végül Huszti Szabolcs állásába került a Lokinál. 

Tovább a 16 közé

Így "robbantotta" fel a Széktói Stadiont Szalai Józsi és Tóth Dani. #HajraKTE #kte #ktedvsc

Posted by Kecskeméti TE on Thursday, October 28, 2021

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia szintén első osztályú klubot ejtett ki, ráadásul a Mezőkövesd elleni csörte nemhogy hosszabbításba, de egyenesen büntetőpárbajba torkolt. A hazai csapat megmutatta, hogy nagyon is méltó ellenfele az NBI-es kövesdieknek, fizikailag és mentálisan is jól bírta a 120+ percig tartó csatát, és végül megérdemelten jutott tovább. 

💙🖤Így ejtettük ki a Mezőkövesdet a MOL Magyar kupából 😎

Posted by Szeged-Csanád Grosics Akadémia on Wednesday, October 27, 2021

Egy újabb másodosztályú bravúr, és ez már az igencsak fajsúlyos fajtából: a Merkantil Bank Liga középmezőnyében szereplő Győri ETO az első osztály egyik élcsapatát, a Puskás Akadémiát ejtette ki. A felcsútiak három éve döntőt játszottak, tavaly pedig a bajnokságban végeztek a második helyen, és jelenleg is dobogósok az OTP Bank Ligában, így a győriek győzelme váratlan meglepetés volt. 

Így jutottunk tovább tegnap este a Puskás Akadémia ellen a kupában! Nézzétek újra ti is a legjobb pillanatokat!

Posted by ETO FC Győr hivatalos oldala on Thursday, October 28, 2021

Az osztálykülönbség stimmelt a Kazincbarcika-Diósgyőr párharcban is, bár a BAZ megyei rangadót NBIII-NBII leosztásban játszotta le a két csapat. A DVTK harcban áll a feljutásért a másodosztályban, a Kazincbarcika viszont a három harmadosztályú csoport kiemelkedő csapata, a legtöbb gólt rúgta és a legkevesebbet kapta, ezért egyáltalán nem tűnt lefutottnak a párharc. Az ötgólos meccset végül a hazai csapat nyerte meg. 

Meglepetés! 😮

Posted by M4 Sport on Thursday, October 28, 2021

A negyedik fordulóban az egyik kedvenc jelenetünk a Fradi meccséhez köthető. Igaz, a megyei osztályú Tököl nem tudta megnehezíteni a Ferencváros dolgát, a bajnoki címvédő hetet rúgott a kiscsapatnak, de Nagy-Jager Davidnak biztosan emlékezetes marad a kupameccs, hiszen szemtelenül bőrbe húzta a vendégek középhátvédjét. 

Amikor megye I-es csatárként bebőrözöd a Fradi védőjét 👀🔥

Az érzés, amikor megye I-es csatárként kiosztasz egy kötényt a rekordbajnok Ferencváros védőjének. 👀🔥

Posted by M4 Sport on Wednesday, October 27, 2021

A mérkőzésekről készült összefoglalók: 

Első játéknap, délutáni meccsek: 

Kiválasztott cikk: A 4. fordulóban beérte héttel a Fradi

Első játéknap, esti meccsek: 

Kiválasztott cikk: Hullottak az NBI-es csapatok a 4. fordulóban

Az ötödik forduló sorsolása: 

Kiválasztott cikk: Sorsolás: Egy NBI-es párharc lesz az 5. fordulóban

 

Hirdetés