Sorsolás: Egy NBI-es párharc lesz az 5. fordulóban

2021. október 28.

A rengeteg kieső első osztályú csapat helyét kicsik vették át, összesen három harmadosztályú csapat volt érdekelt az ötödik forduló sorsolásán, de akad még bőven a legjobb 16 között másodosztályú csapat is. Egyetlen NBI-es párharcot sorsoltak ki, ezen megismétlődik a tavalyi elődöntő, ám a címvédő Újpest ezúttal fogadja a Kisvárdát, nem utazik hozzá.   

Hirdetés

A Kazincbarcika-Diósgyőr tévés meccs után az MLSZ azonnal lebonyolította az ötödik forduló sorsolását. Mivel az előző játéknapokon szinte a fél NBI-es kontingens elbúcsúzott a kupasorozattól (a tizenkét csapatból öt, és ketten még pályára sem léptek), nem is akkora meglepetés, hogy mindössze egy első osztályú párharcot rendeznek a nyolcaddöntőkben: a címvédő Újpest fogadja a Kisvárdát, azaz a két csapat megismétli a tavalyi elődöntőt. 

 

A nagyok helyét a kicsik vették a MOL Magyar Kupában, hiszen három harmadosztályú csapat is érdekelt volt a sorsoláson, és közülük ketten össze is kerültek: a Cegléd lesz a pályaválasztó a Kazincbarcika elleni meccsen, a harmadik NBIII-as csapat, a Nagykanizsa pedig a másodosztályú Győrt fogadja. 

Az NBI-es csapatok közül a Fradi a Vasashoz látogat, a Gyirmót Békéscsabára utazik, a Honvéd pedig az előző körben a Debrecent kiejtő Kecskemét vendége lesz az ötödik fordulóban. 

MOL Magyar Kupa, 5. forduló (nyolcaddöntők): 

Kecskemét-Budapest Honvéd
Vasas-Ferencváros
MOL Fehérvár - Szeged-Csanád GA
Paks - Csákvár
Cegléd - Kazincbarcika
Békéscsaba - Gyirmót FC Győr
Újpest FC - Kisvárda
FC Nagykanizsa - ETO FC Győr

4. forduló, első játéknap, délutáni meccsek: 

Kiválasztott cikk: A 4. fordulóban beérte héttel a Fradi

4. forduló, első játéknap, esti meccsek: 

Kiválasztott cikk: Hullottak az NBI-es csapatok a 4. fordulóban
Hirdetés