A BAZ megyei Dávid legyőzte Góliátot

2021. október 28.

A harmadosztályú Kazincbarcika 3-2-re legyőzte csütörtökön az NB II-ben szereplő Diósgyőrt a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában. A kupában is lecsapott a Kazincbarcelona. 

Hirdetés

MOL Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Kolorcity Kazincbarcika (III.)-Diósgyőri VTK (II.) 3-2 (2-1)

Nem alaptalanul tartott a barcikai meccstől a másodosztályban a feljutást célul kitűző Diósgyőr, hiszen a BAZ megyei rivális óriási formát fut az NBIII-ban. A Kazincbarcika kapta a legkevesebb, és rúgta a legtöbb gólt mindhárom harmadosztályú csoportot figyelembe véve, és a csapat ezúttal sem okozott csalódást, hiszen három gólt lőtt az egy osztállyal felette szereplő nagy testvérnek.

A barcikaiak gyorsan megszerezték a vezetést Székely révén, ezt Horváth kiegyenlítette, de a szünetre újra a harmadosztályú csapat ment előnnyel. A második félidő hajrájában a hazaiak Vladul révén úgy nézett ki, eldöntötték a meccset, de Horváth duplázott, így az utolsó percig nyílt maradt a mérkőzés. Több gól azonban nem született, a Kazincbarcika jutott a legjobb 16 közé. A meccs előtt a barcikai csapat edzőjével, Varga Attilával beszélgettünk: 

Kiválasztott cikk: Senkitől nem fél a gólesőt hozó Kazincbarcelona

A Kazincbarcika már a harmadik NB III-as csapat, amely idén eljutott a sorozat legjobb 16 csapata közé,  bár a Nagykanizsa szintén harmadosztályú csapatot ejtett ki, a Ceglédi VSE pedig megyei osztályú ellen jutott tovább. Noha két mérkőzést csak jövő szerdán rendeznek, a nyolcaddöntő sorsolását még csütörtök este megtartják.

(Címlapkép: DVTK.eu)

4. forduló, első játéknap, délutáni meccsek: 

Kiválasztott cikk: A 4. fordulóban beérte héttel a Fradi

4. forduló, első játéknap, esti meccsek: 

Kiválasztott cikk: Hullottak az NBI-es csapatok a 4. fordulóban
Hirdetés