Horváth Krisz a KTE-re koncentrál, nem a Torinóra

2023. december 01.

Még tinédzserként mutatkozott be a Serie A-ban, két olasz csapatban is pályára lépett Horváth Krisztofer, aki a Torino kölcsönjátékosaként szerepelt tavaly Szegeden, idén pedig Kecskeméten. A kiváló képességű támadó nem tagadja, a célja az Olaszországba való visszatérés, de amíg a lilák mezét viseli, nem koncentrál semmi másra, csak a KTE sikerére. Válogatottról, MOL Magyar Kupából és légióskodásról beszélgettünk a 21 éves tehetséggel. 

Hirdetés

Talán nem túlzás úgy fogalmazni, Horváth Krisztofer az egyik legizgalmasabb játékos a magyar futballban. A 21 éves támadó tulajdonképpen egyike a topligás magyarok különítményének, hiszen a Torino FC kölcsönjátékosaként szerepel Kecskeméten, és bár azt egy percig sem tagadja, hogy legfőbb célja a Serie A-ba történő visszatérés, nagyon fontos számára, hogy épüljön és fejlődjön a kecskeméti liláknál is.

Horváth két felkészülési meccsen is betalált a Toro színeiben 

Kredit: Torinofc.it

“Szerencsére nem vagyok kesergő típus, jól tudok koncentrálni az éppen a kezem ügyében lévő feladatra. Nem azon emésztem magam, hogy a kiválóan sikerült felkészülési időszak után nem maradhattam Torinóban, hanem csak a Kecskemétre fókuszálok. Abba sem ragadtam bele, hogy a lilákkal volt egy hullámvölgyünk, minden energiámmal azon voltam, hogy kijöjjünk belőle. A MOL Magyar Kupában pedig nem nézek messzebbre a következő fordulónál” - mondta vidáman a játékos.

Döcögős a kecskeméti kupasztori

A tavaly káprázatos szezont produkáló KTE-nek nem indult igazán jól a szezonja, a Horváth által is említett hullámvölgy egészen a kiesésőhelyek szélére sodorta a csapatot, és a MOL Magyar Kupában is döcögősen indult az idény. A Kecskemét ott van a nyolcaddöntőben, de két másodosztályú ellenfelét is komoly nehézségek árán tudta csak legyőzni, és a fiatal támadónak mindkét meccs igen fontos volt.

“Egyáltalán nem tartalékoltunk a Soroksár ellen, úgy voltunk vele, hogy mindenképpen tovább akarunk jutni, és bár tény, hogy nem ment könnyen, a hajrában csak sikerült érvényesíteni a papírformát” - mondta Horváth a harmadik fordulóban lejátszott meccsről, ami 1-1-es állással közeledett a hajrához, amikor a Toro kölcsönjátékosa eldöntötte a párharcot.

A következő fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia más szempontból volt fontos meccs Horváth számára: a játékos a tavalyi szezonját a szegedieknél töltötte, és kiváló teljesítményt nyújtott.

Kulcsjátékossá vált Kecskeméten 

Kredit: Kecskeméti TE

“Bár eléggé kicserélődött a csapat, azért bőven akadtak ismerősök, akiket nagyon jó volt újra látni, és meg kell mondanom, egyszerűen imádtam a Szent Gellért Fórumot, szuper érzés volt újra ebben a gyönyörű stadionban pályára lépni, még ha ellenfélként is.”

“Két meccs, két győzelem, ezen nincs mit magyarázni, ráadásul mindkét meccsen megérdemeltük a győzelmet. Koncentráltak voltunk, nyerni akartunk és ugyanígy fogunk pályára lépni az ötödik fordulóban Veszprémben is. Vagyis, ha jól tudom, Ajkán lesz a meccs.”

“Nem becsülünk le senkit, egy meccsen csak akkor tudjuk érvényesíteni a papírformát, ha rendesen koncentrálunk. Még messze van a Veszprém elleni mérkőzés, de tisztában vagyunk vele, hogy a lazázás nem fér bele, mert nem elég esélyesnek lenni, jobban is kell játszani az ellenfélnél.”

A Kecsóra koncentrál, nem Torinóra

Horváth nem tagadja, van benne csalódottság amiatt, hogy a Torinónál azt közölték vele a felkészülés végén, egyelőre úgy látják, még nem áll készen, ezért kölcsönadják. Ez azért is furcsa, mert már 18 évesen Serie A-meccseket játszott a SPAL, majd a Toro színeiben, ráadásul a felkészülés alatt a Torinóban is szerzett gólt, adott gólpasszt.

“A szerződésem a Torinóhoz köt, de nem tehetem meg, hogy Kecskeméten azon jár a fejem, mi lesz nyáron, vagy a következő szezonban. Nyilván az a célom, hogy nyáron újra egy jó felkészülést csináljak a Torinóval és megint harcba szálljak a kerettagságért, de tőlem teljesen idegen, hogy már most ezen kattogjak. Minden idegszálammal a Kecskemétre koncentrálok.”

A liláknál alapember és már Marco Rossi próbálgatja 

Kredit: Kecskeméti TE

No meg a válogatottra is, hiszen Marco Rossi nemcsak ismerkedni hívta be a keretébe a támadót, az őszi selejtezőkön már pályára is küldte. Horváth elmondta, nagyon jól esik neki a bizalom, és önbizalmat is ad, hogy számít rá a kapitány.

“Ebben a csapatban játszani óriási megtiszteltetés, életem egyik nagy élménye, hogy átélhettem például a Montenegró elleni meccset, ráadásul úgy, hogy már a pályán voltam, amikor megfordítottuk a párharcot. Ahogy a Kecskemétben, úgy a válogatottban is azt nézem, kitől mit tudok ellesni, hol tudok még fejlődni, miben kell előrelépnem.”

A még mindig rendkívül fiatal játékos nem idegesíti magát a jövőn, hiszen fontos feladatok állnak előtte a következő időszakban, és ezek egyike sem kötődik a Torino FC-hez.

“A legfontosabb feladatunk a bennmaradás biztosítása, aztán ha az megvan, akkor kezdhetünk nagyobb álmokat szövögetni. Tavaly kijutott Európába a csapat, nagyszerű eredmény lenne ezt megismételni akár a bajnokságból, akár a MOL Magyar Kupából. Elég erősnek érzem a csapatot ahhoz, hogy akár a kupasorozat végéig is elmenjen, bárki ellen képesek vagyunk továbbjutni. Az pedig, hogy az Európa Ligában indulhat a kupagyőztes, csak még nagyobb motivációt ad” - tette hozzá Horváth. 

Hirdetés