Igazi veszprémi lett a VLS vajdasági gólvágója

2024. február 13.

A veszprémiek legeredményesebb játékosa a bajnokságban már 11 gólnál jár, és a MOL Magyar Kupában sem spórol a találatokkal, legutóbb pont Bartusz Dani duplája jelentette a továbbjutást a tavalyi döntős Budafok ellen. A harmadosztályú, de nagy célokat dédelgető csapat támadójával a szezonrajtról, a célokról és a lassan megoldódó stadionhelyzetről is beszélgettünk. 

Hirdetés

Nem mintha a tavalyi döntős Budafok kiejtése nem lett volna elég nagy bravúr, de a VSC 2015 Veszprémnél hisznek benne, hogy egy ennél is nagyobb eredmény is benne van a csapatban. A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében meg is lesz rá a lehetőség, hiszen az első osztály középmezőnyében tanyázó Kecskemét lesz a veszprémiek ellenfele.

Kiválasztott cikk: Alaposan bemelegít a kupafordulóra a mezőny

“Tudjuk, ki az ellenfél, milyen kvalitású csapat és mit ért el az utóbbi években, amikor évről évre ugráltak egyre feljebb a magyar futball ranglétráján. De mi hiszünk magunkban, egységesek vagyunk és nagyon meg akarjuk mutatni, hogy a minőség is megvan bennünk. Tovább akarunk jutni” - mondta a molkupa.hu-nak elszántana  veszprémiek gólvágója, Bartusz Dániel.

Talán jobb a kupameccsel rajtolni

A vajdasági születésű játékos jól elmorfondírozott az első kérdésünkön, ami az volt, hogy vajon jobb-e február végéig csak edzeni, és csak egy meccsre koncentrálni a felkészülés alatt, vagy meleg lábakkal, több tétmeccsel a csapat háta mögött szerencsésebb pályára lépni a MOL Magyar Kupában. A helyzet ugyanis úgy áll, hogy a kecskeméti lilák öt bajnoki meccset is lejátszanak a kupameccsig, a Practical VLS-nek pedig a nyolcaddöntővel indul a futballév.

Gőzerővel zajlik a felkészülés Veszprémben 

Kredit: Practical VSC

“Mindkettőnek van előnye, de talán a mi helyzetünk szerencsésebb, hiszen csak a Kecskemét ellen tudunk célzottan készülni, az ellenfelünknek pedig fontos és nehéz meccsei lesznek. Sőt, ha jól láttam, pont a kupameccs után jön nekik a Ferencváros elleni mérkőzés [jól látta - a szerk.], amire biztosan kettőzött erővel készülnek” - magyarázta a veszprémi csatár.

“Arra viszont nem számítok, hogy lekezelnek minket, vagy a cseresorral állnak ki, mert szerintem nem ilyen stílusú csapat a Kecskemét. Biztos vagyok benne, hogy komolyan vesznek minket, más kérdés, hogy nincs könnyű dolguk, hiszen nem könnyű egy harmadosztályú csapatról felvételeket szerezni. Ahogy a Budafoknak a 32 között, úgy a Kecskemétnek is nehéz dolga lesz, ha fel akar készülni belőlünk, mi viszont ugyanúgy fel fogjuk szívni magunkat az NB I-es ellenféllel szemben, ahogy a tavalyi döntős ellen tettük. Tovább akarunk jutni a nyolcaddöntőből is!”

Merész célok a Bakonyalján

Bartusz elmondta, a csapat egyetlen bravúr lehetőségéről sem mond le előre, de idén inkább a bajnokságban szeretnének nagyot dobni. Mindkét sorozatban komoly feladatok várnak a veszprémiekre, hiszen az NB III Észak-Nyugati csoportjában meg akarják védeni tavalyi bajnoki címüket, a kupában pedig addig akarnak menetelni, amíg csak futja a bravúrokból.

“Az biztos, hogy a kupasorozatban aratott győzelmeknek jó hasznát vesszük a bajnokságban, hiszen a sikerek komoly önbizalmat adnak a csapatnak. Minél jobb csapat ellen érjük el, annál nagyobbat” - mondta nevetve a csatár.

“Tavaly még más volt a lebonyolítás, hiszen az NB II utolsó négy helyezettje osztályozót játszott, és bár mi nem jártunk sikerrel, a Nyíregyháza elleni párharc komoly hitet adott a csapatnak. Rendkívül pechesek voltunk azon a két meccsen, hazai pályán [ez akkor Ajkát jelentette - a szerk.] legalább két góllal kellett volna nyernünk, és idegenben sem érdemeltünk vereséget, ám egy szerencsésen eltört lövéssel kikaptunk, és nem sikerült a feljutás.”

Pető Tamás vezetőedző kiváló munkát végez a veszprémiekkel 

Kredit: Practical VSC 

“Mivel most a Szpari vezeti a másodosztályt, már emiatt is joggal érezhetjük úgy, hogy a mi csapatunk közelebb van a másodosztályhoz, mint az NB III-hoz, és ezt az érzést erősítette meg bennünk a Budafok elleni kupabravúr is” - mondta Bartusz, aki két góllal vette ki a részét a tavalyi döntős kiejtéséből.

“Nagyon jó meccset játszottunk, végig szoros, izgalmas volt a találkozó, és elég sokan voltak a lelátókon is. Ez nagy szó, hiszen mi sajnos nem tudjuk hazai pályán, Veszprémben játszani a meccseinket, és a Kecskeméttel is Ajkán fogunk találkozni. Hozzáteszem, nincs a csapatban senki, aki ezt az áldatlan helyzetet kifogásnak használná. Tudjuk, mi a dolgunk, és mindent bele fogunk adni, mert nagyon komoly céljaink vannak idénre” - mondta elszántan a csatár.

“Szeretem a várost és a csapatot, nagyon szeretném, ha sikerülne elérni a céljainkat idén. Vajdasági srác vagyok, nem itt nőttem fel, de a magaménak érzem a Veszprémet, és tudom, hogy sokat jelentene a szurkolóinknak, ha sikerülne feljutnunk az NB II-be, és ezt hazai pályán tehetnénk meg” - mondta Bartusz, aki bízik benne, hogy a csapat hamarosan visszaköltözhet a városi stadionba, ami viszont csak a harmadosztályra van akkreditálva, az NB II-re nem megfelelő. “Ezzel a problémával majd akkor foglalkozunk, ha sikerül eljutni odáig” - mondta nevetve. 

Hirdetés