Ebben a csapatban benne van a csoda

2023. november 16.

Baranyában kell keresni a futballszezon üstökösét, HR-Rent Kozármisleny továbbra is menetel a bajnokságban és a MOL Magyar Kupában is folytatta káprázatos szereplését. A csapat balhátvédjével, Turi Tamással a szóba jöhet célokról, a mislenyiek sikereinek titkáról és a mumus ellen sikerrel vett akadályról is beszélgettünk. 

Hirdetés

Nem lassít a magyar futballősz egyik legkellemesebb meglepetését szolgáltató csapata: a Kozármisleny továbbra is a másodosztály dobogója környékén pulzál és sikerrel vette a MOL Magyar Kupa negyedik fordulóját is, így nyolcaddöntős a kupasorozatban.

Kiválasztott cikk: Sorsolás: A Loki-Fradi az 5. forduló slágere

“Fut a szekér, és amikor ilyen egység van az öltözőben, akkor minden könnyebbnek tűnik a pályán is. Tényleg úgy érzi az ember, hogy minden a helyére került, nem csoda, hogy a szezon harmadánál tényleg úgy tűnik, sikerül meglovagolnunk a hullámot” - mondta büszként a Kozármisleny egyik legrégebbi játékosa, Turi Tamás.

Mumustalanítás: teljesítve!

Néhány hete, még a 4. forduló előtt beszélgettünk Gajág Gergő csapatkapitánnyal, aki elmondta, egyáltalán nem örült a sorsolás idején a Kazincbarcikának, mert a borsodiak nemcsak a futballfilozófiai paletta ellentétes oldaláról érkeznek, de kicsit a mumusai is a baranyai kék-fehéreknek.

“Ez így is van, ráadásul amennyire meg tudom állapítani, Barcikán is nagyon jó egység alakult ki a csapaton belül, egységesek és jó szezont futnak. Ezek után semmi meglepő nincs abban, hogy nagyon szoros, igazi kupameccset vívtunk velük.”

Bár végül a Kozármisleny 4-2-re nyert, abszolút nem volt sima a párharc. A hazaik vezettek, de a Kazincbarcika szívósan küzdött és egészen az utolsó percekig nyílt volt a találkozó. A 83. percben aztán nem más zárta le az izgalmas meccset, mint a csapat balhátvédje, Turi Tamás.

Idén a gólokkal sem spórol Turi Tamás 

Kredit: HR-Rent Kozármisleny FC 

“Természetesen nem én vagyok a legnagyobb gólvágója a csapatnak, bár idén többször is alakult úgy, hogy jó helyzetbe hoztak a társak” - mondta szerényen a bajnokságban már három gólnál járó Turi. “Nagyon kellett, hogy mi szerezzük meg a vezetést a meccs elején, mert így a Kazincbarcika nem tudta a saját játékát játszani, kijjebb kellett jönniük. Szerencsésen is alakultak a dolgok, a meccs kulcspillanataiból mi jöttünk ki jobban, hiszen amikor közelebb jöttek, pár percen belül mindig tudtunk válaszolni.”

A Csákvár elleni bajnoki előtt Turi Tamást díjazta Feleki Attila tulajdonos és Magyar Márk klubigazgató balhátvédünk 175. mislenyi bajnoki mérkőzése elismeréseként 💙🤍

Posted by Kozármisleny FC on Tuesday, November 14, 2023

Igaz, amit Gajág Gergő mondott: nem igazán fekszik nekünk a barcikaiak játéka, tavaly is ők ejtettek ki minket a kupából és az idei bajnokinkat is ők nyerték. Viszont hazai pályán, a remek közönségünk támogatásával most bizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, és amilyen formában vagyunk, nem is volt meglepő, hogy ezúttal sikerült legyőznünk őket.”

Egy gigász következik

Turi egyelőre elhessegette a kérdést, hogy meddig tarthat a Kozármisleny óriási menetelése, legyen szó akár a bajnokságról, akár a MOL Magyar Kupáról. A balhátvéd szerint ugyanis a csapat egyik nagy erénye, hogy nem tekint túl messzire előre, mindig csak a következő feladatra koncentrál. Egy másik fontos letéteményese a remek szereplésnek pedig nem más, mint Aczél Zoltán.

“Egy kisváros csapatánál egyébként is sokkal valószínűbb, hogy remek csapategység jön létre, mint egy nagyvárosban, de ahhoz, hogy tényleg minden összeálljon Mislenyben, kellett Aczél Zoltán is. A vezetőedző érkezésével került a helyére minden, és bár nem változott sokat a csapat a nyáron, mégis sokkal erősebbnek érezzük magunkat. Persze kellett az is, hogy tavaly felszedtük azt az NB II-es rutint, amire feltétlenül szükségünk volt, és a csapat magja is együtt maradt, Zoli érkezése nagyon sokat adott nekünk.”

“Az öltözőn belüli kohézió szerintem azért nagyon fontos, mert a Merkantil Bank Liga egy rendkívül kiegyenlített bajnokság, ahol tényleg bárki megverhet bárkit. Nagyon kicsik a különbségek a csapatok között, ezért felértékelődnek az olyan tényezők, mint a csapategység és a küzdeni tudás, márpedig ezekkel igencsak jól áll a csapatunk” - mondta büszkén a mislenyiek egyik legrégebbi játékosa.

Leírás

Kredit

Hogy ez a szárnyalás meddig tarthat, arról végképp nem akart beszélni Turi, hiszen a bajnokságból nagyon sok van még hátra, a MOL Magyar Kupában pedig egy igazi nagyhal akadt a Kozármisleny horgára.

“Patinás, nagy múltú csapat az MTK, amely ellen természetesen nem mi számítunk favoritnak, mégis örülünk, hogy velük játszhatunk. A kupasorozat lényege mindig is az volt, hogy a kiscsapatok megmutassák a nagyoknak, igenis képesek nekik gondot okozni, és mi is pontosan erre készülünk. Szerencsére a MOL Magyar Kupa lebonyolítása is minket segít, ami persze nem jelenti azt, hogy esélyesek lennénk, de hazai pályán, egy meccsen bárkit le tudunk győzni.”

“Ebben a csapatban benne van a csoda! Már az is káprázatos, amit eddig elértünk, hiszen a dobogó környékén állunk a bajnokságban és ott vagyunk a kupa nyolcaddöntőjében, de nem látom okát, miért ne folytathatnánk ugyanígy a szezont. De két lábbal a földön járunk, a célunk a Merkantil Bank Ligában továbbra is a bennmaradás, a kupában pedig az, hogy helyt álljunk. Ezek a reális célkitűzések, ám mindig készen állunk rá, hogy borítsuk a papírformát. Ezt tesszük eddig egész évben.” 

Hirdetés