Demjén kupagyőzelemmel törlesztene az MTK-nak

2024. február 01.

Ahogy tavaly a Zalegerszeggel, úgy idén az MTK Budapest kapuját védve érne fel a MOL Magyar Kupa csúcsára Demjén Patrik, aki tudja, mi kell ahhoz, hogy akár egy nem különösebben jó bajnoki szezonban is kupadöntőt játsszon egy csapat. Az MTK-nak nincs rossz bajnoki idénye, a bennmaradás abszolút elérhetőenk tűnik, a kupában pedig a jó sorsolás és az akarat repíti a budapesti kék-fehéreket. 

Hirdetés

“Ámen” - mondta tömören Demjén Patrik, amikor felvetettük neki egy címvédés lehetőségét. A tavaly a ZTE-vel kupát nyerő kapus a nyáron visszatért nevelőegyesületébe, és most az MTK-val rugaszkodik neki ugyanannak a feladatnak, amit tavaly sikerrel teljesített a Zetével.

“Óriási dolog volt a kupagyőzelem, ha pedig az MTK-val is sikerülne elhódítanom a trófeát, az nagyon boldoggá tenne, hiszen itt kóstoltam bele a felnőtt futballba, és olyan lenne, mintha törlesztenék a nevelésemért” - mondta mosolyogva a válogatott kerettag kapus.

Fontos, hogy komolyan vegyék

Demjén szerint a MOL Magyar Kupa egy olyan sorozat, amit bárki megnyerhet, aki elég komolyan veszi a sorozatot. Sok csapatnak ugyanis gondot okoz a kétfrontos harc, így azok vannak előnyben, akik hajlandóak száz százalékot adni a kupagyőzelemért.

Demjén Patrik tudja, hogy komolyan kell venni a MOL Magyar Kupá t

Kredit: MTK Budapest 

“Ez bebizonyosodott tavaly is, hiszen az első pillanattól kezdve hangoztattuk, hogy a célunk a kupagyőzelem. És tettünk is érte, mert ha valaki végignézi, láthatja, hogy mindenhova erős csapattal utaztunk, nem rotáltuk szét a kezdőcsapatot a kupameccsekre, és ennek meglett az eredménye.”

“Az MTK-val a bennmaradás a legfontosabb célunk, de ez nem jelenti azt, hogy a kupában ne tennénk oda magunkat. Tavaly is úgy alakult, hogy a bajnokság legvégén, a kupadöntő idején még nem volt biztos, hogy meg tudjuk őrizni az első osztályú tagságunkat a Zetével, ennek ellenére szét tudtuk választani a két sorozatot, és mindkettőben mindent bele tudtunk adni.”

“Az a büszkeség, amit a kupagyőzelem adott, a bajnokságban is jól kamatozott, tehát igenis lehet úgy tekinteni a kupára és a bajnokságra, mint egymást erősítő sorozatokra. Ha az egyikben jól megy, az ott megszerzett önbizalom a másikban is nagy segítséget jelent” - szögezte le Demjén.

Eddig szerencsés kézzel húztak

A kapus elmondta, minden szándék ellenére a szerencsének nagyon is van jelentősége, hiszen akár az ellenfelek játékereje, akár a pályaválasztói jog is döntő lehet egy olyan kiegyenlített sorozatban, mint a MOL Magyar Kupa.

“Minél közelebb jutsz a döntőhöz, annál elkerülhetetlenebb, hogy erős csapattal találkozz. Mi eddig szépen ugrálunk végig a szinteken, hiszen egy megyei osztályú csapattal kezdtünk, aztán egy harmadosztályú következett, most pedig egy másodosztályú jön. Nem bánnám, ha most megtörne ez a sorozat” - mondta nevetve a kapus arra utalva, hogy biztosan lesz a nyolc között alacsonyabb osztályú csapat, így továbbra sem biztos, hogy a negyeddöntőért első osztályú csapattal kell játszania az MTK-nak.

Eddig jól alakult a sorsolás az MTK Budapestnek 

Kredit: MTK Budapest

Persze mindez csak akkor több puszta számolgatásnál, ha a kék-fehérek sikerrel veszik a nyolcaddöntőt. Bár a Kozármislennyel szemben az MTK a favorit, a baranyaiak káprázatos szezont futnak, és Demjén is pontosan tudja, hogy nem becsülhetik le a másodosztály dobogója környékén telelő mislenyieket.

“Jó kis vízilabdameccset játszottunk velük január közepén” - idézte fel nevetve a kilenc gólt hozó felkészülési mérkőzést a kapus. Bár a barátságos meccseken az eredmény nem sokat számít, az MTK számára figyelmeztetés lehet, hogy a Kozármisleny szűk félóra után 2-0-ra vezetett, és az NB I-es csapatnak komoly erőfeszítésre volt szüksége, hogy 5-4-re megnyerje a meccset.

“Nem adjuk meg azt az előnyt a Kozármislenynek, hogy lebecsüljük őket. Nem is tehetjük, hiszen nagyszerű őszt produkáltak, és nem csak az eredmények alakultak jól számukra, de szemre is szép focit játszottak. Kicsit hasonlót, mint amit mi is a magunkénak érzünk. Szóval nagyszerű csapat, kiváló edzővel és biztosan jó a hangulat most az öltözőben, hogy ilyen jól megy a csapatnak. Óvatosnak kell lennünk, de önbizalommal kell pályára lépnünk, meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat” - mondta elszántan Demjén.

“Az, hogy másodosztályú az ellenél, a kupában semmit nem jelent. Tavaly a kupadöntőben a Budafok is alaposan megnehezítette a dolgunkat, nagyon szervezettek voltak, hosszú ideig nem találtuk rajtuk a fogást és csak a hosszabbítás végén sikerült eldöntenünk a finálét” - mondta a kapus, majd hozzátette, igazi vakrepülés lett volna számára a büntetőpárbaj, mert azok a budafoki játékosok, akiket le tudott videózni, már nem voltak a pályán.

Csak nyugalom, jó kezekben van a labda! 

Kredit: MTK Budapest

“Tudjuk, mik a mislenyiek erősségei, felkészülten fogunk megérkezni hozzájuk. Addig még jó néhány bajnoki meccset lejátszunk, és ha azok jól alakulnak, meglesz az önbizalmunk is hozzá, hogy a pályán is bizonyítsuk, mi vagyunk a jobb csapat. Nehéz meccsre, de továbbjutásra számítok” - tette hozzá. 

Hirdetés