Sokan tartanak főpróbát a kupameccs előtt

2024. február 01.

Ketten barátságos meccsen játszották le a kupaforduló főpróbáját, de akadnak olyan csapatok is, amelyek tétmeccsen mérik le magukat a kupapárharc előtt. Ilyen például a forduló rangadója, a Loki-Fradi. 

Hirdetés

A legjobb tizenhat között járnak az állva maradt csapatok a MOL Magyar Kupában, a nyolcaddöntőig még csaknem egy hónap hátra van, de akadnak, akik olyan türelmetlenek, hogy nem bírják ki a február utolsó napjaiban esedékes párharcokig, és főpróbát tartanak - vagy már túl is vannak rajta.

Kiválasztott cikk: Sorsolás: A Loki-Fradi az 5. forduló slágere

A nyolc párosítás felén, négy párharcban a csapatuk úgy futhatnak majd ki a pályára, hogy nagyon is közeli emlékeik vannak az ellenfélről. Kinek tétmeccsről, kinek felkészülési mérkőzésről, de a mezőny fele ismerősként köszönti majd a másik csapatot.

Barátságos vagy felkészülési meccs?

A tizenkét csapatos NB I-ben mindenki három meccset játszik mindenkivel, ezért a három első osztályú párharcban nem akkora meglepetés, hogy összefutnak a felek. Az viszont annál inkább, hogy a MOL Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé jutott klubok olyan más osztályban játszó csapatokkal kötnek le edzőmeccseket, akikkel nemsokára a kupasorozatban is összefutnak.

A sort a Kisvárda nyitotta, amely január elején hazai pályán fogadta a Tiszakécskét. Az NB I utolsó helyén álló csapata sokáig nem talált fogást az NB II-ben szintén elég nehéz helyzetben álló vendégén, végül egy 75. percben szerzett góllal megnyerte a találkozót. A kupában - természetesen - fordított pályaválasztással találkozik a két keserves szezont futó csapat.

Gólzáport hozott az MTK-Kozármisleny felkészülési meccs 

Kredit MTK Budapest

Egy másik NB I-es csapat is másodosztályú riválisával kötött le edzőmeccset, és ez sem alakult éppen simán. Az MTK-Kozármisleny mérkőzésen - ahogy a Demjén Patrikkal készült interjúnkban a kapus fogalmazott - jó kis vízilabdás eredmény született: kilenc gól esett a találkozón, amit végül 5-4-re nyert meg az NB I-es csapat.

Kiválasztott cikk: Demjén kupagyőzelemmel törlesztene az MTK-nak

Persze más az alapállása a két csapatnak, hiszen a Kozármisleny parádés, az MTK pedig egészen jó szezon fut saját osztályában. Ebből a szempontból nem is volt meglepő, hogy a mislenyiek szűk félóra után 2-0-ra vezettek, innen fordított az MTK a rendkívül gólgazdag mérkőzésen.

Lesz NB I-es főpróba is  

A forduló egyik legnagyobb slágere lesz a Debrecen-Ferencváros összecsapás, akár a csapatok játékerejét, akár a párharc presztízsét nézzük. Ahogy korábban is írtuk, a Fradi egy gránitkemény sorozat közben találkozik kétszer is a Lokival, a bajnoki és a kupameccs két debreceni túrája között jön az Olympiakosz elleni Konferencia Liga-párharc, illetve az Újpest elleni derbi is.

Kiválasztott cikk: Alaposan bemelegít a kupafordulóra a mezőny

Az FTC február 10-én látogat Debrecenbe a bajnokságban, két és fél héttel később, február 28-án pedig a kupasorsolás szólítja a Hajdúságba a budapesti zöld-fehéreket. Ahogy írtuk: alaposan bemelegít a kupafordulóra a mezőny.

Ha nem is hasonló közelségben, de a két fennmaradó NB I-es párharcban sem telik el sok idő a bajnokik és a kupapárharcok között. Az Újpest-Paks, illetve a Diósgyőr-Zalaegerszeg mérkőzések főpróbáit decemberben tartották a csapatok az OTP Bank Ligában, és bár ebből kiindulni nem érdemes, de jegyezzük fel: mindkét meccsen vendégsiker született. 

Hirdetés