Éhezik a sikert a baranyai csodatevők

2023. október 19.

Talán az egész magyar futballősz legkellemesebb meglepetését szolgáltatja a HR-Rent Kozármisleny, amely a másodosztály mezőnyét sokkolva jelenleg a dobogón áll a Merkantil Bank Ligában, és a MOL Magyar Kupában is ott van a legjobb 32 csapat között. Gajág Gergő csapatkapitány elmondta, a baranyaiak a szezon kezdete óta lovagolják a hullámot, továbbra is éhesek a sikerre és mernek nagyot álmodni.  

Hirdetés

“Egyszer csak ott találtuk magunkat a dobogón” - mondta széles mosollyal a HR-Rent Kozármisleny csapatkapitánya, Gajág Gergő a molkupa.hu-nak, amikor arról érdeklődtünk, mi történt Baranyában az elmúlt hónapokban. A mislenyiek tavaly csak osztályozón tudták megtartani másodosztályú tagságukat, idén azonban hatalmas menetelésben vannak, az egész Merkantil Bank Ligát sokkolva a harmadik helyen állnak és a MOL Magyar Kupában is bejutottak a legjobb 32 közé.

Gajág Gergő a csapattal együtt lovagolja a hullámot 

Kredit: HR-Rent Kozármisleny

“A legutóbbi szezon fényében talán valóban meglepő a szereplésünk, de egyrészt elég sokat változott a csapatunk a nyáron, másrészt aki ismeri Aczél Zoltán vezetőedzőt és az ő futballhoz való hozzáállását, az annyira talán nem lepődik meg, hogy nemcsak eredményes, de szép focit is játszik a csapata” - tette hozzá vidáman a mislenyi cséká.

A jó rajt elvisz karácsonyig

Kozármisleny gyakorlatilag Pécs elővárosa, csak a baranyai megyeszékhely gyűrűje választja el a várostól, Gajág szerint ez a klub identitását, a csapat összetételét és szurkolótáborát is meghatározza.

“Jól megférünk egymás mellett a PMFC-vel és természetesen megvan a rivalizálás is, pedig sokan - köztük én magam is - a pécsiek utánpótlásából kerültek ki. Mislenyt úgy kell elképzelni, mint egy hangulatos elővárost, ahova a pécsiek is szívesen költöznek ki, de megvan a saját identitása a helynek, és így a futballklubnak is. Nemcsak most játszunk tömött lelátók előtt, hogy fut a szekér, hanem tavaly is, amikor egész évben elég nehéz helyzetben voltunk.”

“Persze most, hogy ilyen jól kaptuk el a rajtot, még inkább megnőtt az érdeklődés. A célunk a bennmaradás kiharcolása volt, ehhez képest a dobogón állunk és ki merem jelenteni, hogy jó nézni a csapatot, hiszen proaktív támadófocit játszunk. Szokták mondani, hogy egy jó rajt elvisz egész karácsonyig, és úgy néz ki, lehet ebben valami, de azért igyekszünk nem túlságosan előre tekinteni.”

Gajág elmondta, az NB II rendkívül kiegyenlített, nagyon szoros bajnokság, ezért sok csapat játszik célfutballt. A Misleny viszont nem, a csapat igyekszik a földön tartani a labdát, a passzjátékot és a támadófocit helyezi előtérbe a rakkolós, fizikai játékkal szemben.

Nincs célfoci, csak látványos támadójáték

Kredit: HR-Rent Kozármisleny

“Nem kellett könyörögnie Aczél Zolinak, hogy a csapat felsorakozzon az ő futballfilozófiája mögé, mert a legtöbbünkhöz egyébként is ez a fajta játék áll a legközelebb. A csapat fele kicserélődött a nyáron, és ha neveket nézve nem is lettünk erősebbek, a mostani keret jobban passzol ahhoz a játékhoz, amit az edzőnk kér tőlünk. Jó felkészülést csináltunk végig, aztán felültünk a hullámra és lovagoljuk azóta is” - tette hozzá nevetve a csapatkapitány.

Nem mumus, nem barát

A HR-Rent Kozármisleny a MOL Magyar Kupában is áll még, a harmadik - számukra első - fordulóban a harmadosztályú DEAC otthonában nyert a vártnál kicsit talán nehezebben.

“Számunkra nagyon fontos tényező az utazás, hiszen Pécs mellől indulva szinte minden messze van. A debreceni kupameccs után Mosonmagyaróváron játszottunk, és látszik, hogy a sok utazás nagyon fontos szempont egy ilyen feszített szezonban. Ezért is örülök, hogy a kupában hazai pályán játszhatunk.”

Egy hónappal a kupameccs előtt a mislenyiek kikaptak Kazincbarcikán

Kredit: Kolorcity Kazincbarcika SC/Facebook

Részben szerencse, részben pech, hogy a Kozármisleny a Kazincbarcikát kapta ellenfélnek a negyedik fordulóban. Egyrészt jó, hogy nem magasabb osztályban játszó csapattal találkozik, ráadásul hazai pályán fogadja a csaknem 450 km-es távolságból érkező ellenfelét, ugyanakkor a Kazincbarcika igencsak kellemetlen ellenfél, és ezt pontosan egy hónappal a kupameccs előtt a bőrén érezhette a mislenyi csapat is.

“Jó szezonunk van, mégsem meglepő, hogy kikaptunk Kazincbarcikán. A borsodiak játéka egyáltalán nem fekszik nekünk, nem véletlen, hogy a barcikai volt az első idei meccsünk, ahol nem találtunk be. Csípnek-rúgnak, nagyon kemény, fizikai játékot játszanak, és ha őszinte akarok lenni, nemcsak mi, senki nem játszik velük szívesen. Rendkívül kellemetlen ellenfél, de emiatt csak még jobban felszívjuk magunkat ellenük” - ígérte Gajág.

“A MOL Magyar Kupa egy nagyon jó sorozat. Biztosítja az esélyegyenlőséget, és bár közhelyes, de igaz, hogy egy meccsen bárkit meg lehet verni, sokkal könnyebb borítani a papírformát, mint egy oda-visszavágós rendszerben. Ezt tavaly pont egy másodosztályú csapat biztonyította be, és a Budafok menetelése a fináléig minket is inspirál.”

“Lendületben vagyunk, megvan a kellő önbizalmunk is, miért is ne álmodhatnánk nagyot? Bár a kupára csak annyi volt a célunk, hogy jussunk el addig, hogy el tudjunk hozni egy NBI-es csapatot Mislenybe, most már azt mondom, a tavaszt mindenképpen szeretnénk megélni. Éhesek vagyunk a sikerre, és hazudnék, ha azt mondanám, nem jutott eszembe a budafokiak tavalyi menetelése” - tette hozzá a mislenyi csapatkapitány. 

Hirdetés