Bravúrra készülnek a Szpari ellen Szentlőrincen

2023. december 14.

Tavaly a másodosztályban a Szentlőrinc legyőzte a Nyíregyházát, és bár azóta sok minden történt (például a baranyaiak kiestek, a szabolcsiak pedig vezetik az NB II tabelláját), Keresztes Bence szerint már hosszú ideje benne van a lőrinciekben egy komoly bravúr a MOL Magyar Kupában. Talán pont most jött el az ideje, amikor egyébként is veretlenül hozta le az egész őszt a csapat. 

Hirdetés

Az egész magyar futballpalettán végigtekintve sem lát az ember sok olyan csapatot, ami veretlenül hozta le az őszi szezont. Az üdítő kivétel a Szentlőrinc, amely az utolsó - igen fájdalmas - vereségét az NB II-es osztályozón szenvedte el a BVSC-vel szemben még tavasszal. Azóta a harmadosztályba pottyanó csapat nemhogy nem kapott ki, de a MOL Magyar Kupában még a zuglóiaknak is vissza tudott vágni az osztályozós vereségét.

Kiválasztott cikk: Két büntetőpárbaj zárta a 3. fordulót

“Több sebből vérzett a tavalyi szezon, bár még így is bennmaradhattunk volna. A sors azonban másképp akarta, de most már úgy vagyunk vele, a feladatra koncentrálunk és nem is állunk rosszul vele. Sokan maradtak a tavalyi csapatból és az újak is kivétel nélkül jó igazolásnak bizonyultak, így jogosan célozzuk meg a feljutást” - mondta a molkupa.hu-nak Keresztes Bence, a lőrinciek védője.

A kupában sem fékez a baranyai gyors

A Szentlőrinc egyike a két harmadosztályú csapatnak, amelyek megélték a nyolcaddöntőket, így nem véletlenül büszkék magukra a baranyai piros-feketék, ám Keresztesnek van még egy oka, amiért örül a csapat kiváló kupaszereplésének.

“Hét éve vagyok Lőrincen, de még egyszer sem sikerült megélnünk a tavaszt a MOL Magyar Kupában. Idén ez a cél is teljesült, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy a kupában nagyon sokat számít a sorsolás, mi pedig eddig szerencsések voltunk” - mondta a védő, aki a legtöbb állva maradt csapattal ellentétben nem két, hanem már négy fordulót teljesített az idei kupasorozatban. Ezekről beszélgettünk korábban a csapatkapitánnyal, Tamás Lászlóval is.

Kiválasztott cikk: Nem a bosszúvágy hajtja a lőrincieket

“Bevallom, egy ideje már izgatottan figyelem a sorsolást minden körben, mert nagyon szeretnék egy komoly bravúrt elérni a csapattal. Közel jártunk már hozzá többször is, hiszen kétszer is csak hosszabbításban kaptunk ki NB I-es csapatoktól, idén pedig ejtettünk már ki másodosztályú csapatot, de egy igazi nagy durranás még hiányzik” - mondta bizakodva a védő.

“Most már jópár éve fut az új lebonyolítás a MOL Magyar Kupában, és meg kell mondanom, nekem nagyon szimpatikus ez a rendszer. Úgy gondolom, a kupasorozatok - nemcsak a magyar, hanem mindegyik - a kiscsapatokról kell, hogy szóljanak. Itt mutathatják meg magukat a hátország csapatai, akik sokszor csak a kupában kapnak esélyt, hogy a legjobbakkal megmérkőzzenek, és szerintem nagyon is fair dolog, hogy hazai pályán, egy meccsen dől el a továbbjutás” 

- szögezte le Keresztes.

A Szparinál is tudják, hogy nehéz lesz

A lőrinciek végigmennek a futballpalettán, volt megyei osztályú (Marcali 1-5), BLASZ-ban szereplő (Csepel-Csep Gól, 1-2), másodosztályú (BVSC 1-0) és harmadosztályú (Kelen SC 3-0) ellenfelel is. Nem tűnik rossz sorsolásnak, főleg ha hozzátesszük, hogy a nyolcaddöntőben is sikerült elkerülni az NB I-es csapatokat. Könnyű azért nem lesz.

Meglovagolták a jó sorsolást a lőrinciek 

Kredit: Szentlőrinc SE/Facebook 

“Kiváló csapat a Nyíregyháza, remekül szerepelnek a másodosztályban, szerintem a feljutás egyik fő esélyesei, de őszintén mondhatom, hogy én örültem nekik és nemcsak azért, mert elkerültük az első osztály csapatait. Tavaly a bajnokságban legyőztük hazai pályán a Nyíregyházát, és bár idén más alapállásban találkozunk velük a MOL Magyar Kupában, a csapatnak önbizalmat ad, hogy az egész őszt veretlenül hoztuk le.”

“Abban biztos vagyok, hogy a Nyíregyháza nem fogja félvállról venni a kupameccset, még ha hozzánk hasonlóan az elsődleges célja a bajnoki osztályváltás is. Nem hiszem, hogy a hosszú utazás problémát okozna a Szparinak, az viszont talán kicsit a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy három nappal a lőrinci kupameccs előtt a Győrrel játszanak sorsdöntő bajnokit” - utalt a Merkantil Bank Liga sorsolására a védő.

Keresztes büszke rá, hogy a Szentlőrinc az egyik állva maradt harmadosztályú csapat, sőt fél szemmel nézegeti a másik NB III-as kupacsapatot, a Veszprémet is, mert nem kizárt, hogy idén lesz még dolguk egymással. A bajnokság átszervezése miatt idén nem NB II-es csapatokkal játszanak osztályozót a harmadosztály négy osztályának bajnokcsapatai, hanem egymás között döntik el a két feljutó kilétét. Ebben a csatában kiválóan áll a két állva maradt NB III-as kupacsapat.

Ha gond van, néha felmegy csatárnak is 

Kredit: Szentlőrinc SE/Facebook 

“Gyakorlatilag pontosan ugyanúgy állunk, mint az Iváncsa, pontszámban és gólkülönbségben is döntetlen, csak ők többet rúgtak, mi meg kevesebbet kaptunk, és csak azért vagyunk másodikak, mert nekik eggyel több győzelmünk van. A Veszprém helyzete is hasonlóan szoros, több játékosukat is ismerem és szoktunk beszélgetni. Nem kizárt, hogy összefutunk velük a bajnokságban, de persze azt sem bánnánk, ha kupameccsen találkoznánk, mert az azt jelenti, hogy mindkét csapat bejut a negyeddöntőbe.”   

Hirdetés