15-szörös pénzt hoz az oldalszerkesztők favoritja

2022. január 26.

Összeült a molkupa.hu stábja, és a szakmai konzílium önerőből - partnerünk, a Szerencsejáték Zrt. szakértői segítsége nélkül - találta ki, hogy ha a nyolcaddöntők előtt kellene fogadnia a győztes kilétére, melyik csapat lenne az. Elöljáróban legyen elég annyi, hogy tizenötszörös pénzt lehet nyerni a Tippmixprón, ha igazunk lesz. A cikk az oldal szerkesztőinek véleményén alapul, nem a Tippmix oddszmestereinek véleményét tükrözi.  

Hirdetés

A MOL Magyar Kupa ötödik fordulójának oddszait egyelőre nem tudhatjuk, mert a tizenhat csapatból tizenhárom bajnoki meccseket is fog játszani a nyolcaddöntők előtt, a bukik pedig értelemszerűen megvárják 2022 első tétmeccseit, hogy kialakíthassák a fogadási ajánlatukat. De egy valamire már most is lehet fogadni, méghozzá a végső győztes kilétére. 

Kiválasztott cikk: Az oddsmester sem lehet biztos a Fradi győzelmében

Ahogy a legutóbbi cikkünkben is írtuk, jelenleg a Fradira fizeti a legkisebb oddszot a Tippmixpro (2.10), és nem is véletlenül: a Ferencváros kiemelkedik a magyar mezőnyből, és még úgy is vezeti a bajnokságot, hogy a sikertelenül megvívott Európa Liga-csoportkör után egy kis botladozás, valamint egy edzőváltás is belefért az őszbe.

Tényleg az esélyesekre érdemes fogadni?

Már a Fradi győzelméért kínált 2.10-es oddsz is erős, hiszen meg lehet vele duplázni a feltett összeget, a többiekről nem is beszélve: már a második legesélyesebbnek vélt MOL Fehérvár győzelméért is három és félszeres pénzt fizet a Tippmix, a Paks és a Honvéd kupagyőzelme pedig hét és félszeres nyereménnyel kecsegtet, aki pedig a címvédésben hisz, tizenötszörös osztalékkal számolhat, ha célba ér az Újpest.

Íme a teljes oddszlista, benne a harmadosztályú csapatokkal, akiknek a győzelméért 500-szoros pénzt kínál a Tippmixpro. Megfontolandó, hogy az ember feldobáljon néhány száz forintot például a Kazincbarcikára, mert óriásit lehet fogni vele, és elnézve a barcikaiak eddig kupaszereplését, nem is tűnik annyira elrugaszkodott ötletnek.

Aki bátor, a Barcikára tesz! 

Kredit: Tippmixpro - screenshot 

Adott tehát a kérdés, amire nem létezik tuti válasz, csak megérzések: ki lesz az, aki a magasba emelheti a MOL Magyar Kupa trófeáját. A Ferencvárost nem véletlenül tartják sokan esélyesnek, csakhogy az utóbbi években a kupa jellemzően nem a Fradi vadászterülete volt. A 2020-as kiírásban a másodosztályú Békéscsaba ejtette ki őket, tavaly pedig a bajnokságban utcahosszal megelőzött MOL Fehérvár az Üllői úton verte ki a későbbi bajnokot. A Fradi öt éve nyert utoljára kupát (érdekes, hogy pont mostani nyolcaddöntős ellenfele, a Vasas ellen), azóta az elődöntőig sem jutott el a csapat.

A MOL Fehérvár ellentétes úton jár, a bajnokságban kevés sikerélmény jut mostanában a Vidi-tábornak, a kupában viszont rendszerint jól szerepelnek a fehérváriak. A legutóbbi három kiírásból kétszer is döntőbe jutottak, egyszer meg is nyerték a sorozatot, és az elődöntőbe a két döntős szezon között is bejutottak, ám akkor idegenben lőtt góllal kiestek a Mezőkövesd ellen.

Kiválasztott cikk: Nikolicsnak elege van a vesztes döntőkből

A fehérváriaknak a bajnoki címre az ősz alapján nincs sok esélyük, ezért vélhetően komoly erőket mozgósítanak a kupasorozat megnyerése érdekében, csakhogy a csapatnak idegenben nem megy - egész ősszel mindössze egyszer tudtak nyerni idegenben -, és a kupában vélhetően sokszor kell majd Fehérvártól távol játszaniuk. És ha már itt tartunk: a Vidi a játékoskerete alapján a második legerősebb magyar csapatnak tűnik, de a tabellán csak a negyedik helyen várja a tavaszi rajtot.

A Paks kicsit rapszodikus, az Újpest teljesen kiszámíthatatlan és még edzőt is váltott, a Honvéd pedig képtelen elkapni a fonalat az NBI-es csapatok közül, és nem elfeledve, hogy a kupasorozat abszolút speciális dolog, mindegyik kupasikere komoly meglepetés lenne.

Akkor kire tegyünk?

Nem több puszta hangosan gondolkodásnál, de ha most kellene fogadnunk, a molkupa.hu szerkesztősége a Kisvárdára tenne. Egyrészt ugyebár kecsegtető a Tippmixpro által kínált 15-szörös nyerési lehetőség, másrészt a kisvárdaiak egészen káprázatos szezont produkálnak, és úgy fest, Joao Janeiro távozását is kihordták lábon a keleti végeken.

A Kisvárda könnyedéne ejtette ki az MTK-t a két NBI-es párharc egyikén 

Kredit: MTI Archív 

A Kisvárda egyébként már tavaly is jól szerepelt a kupában, hiszen az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Újpest állította meg. Az aktuális kiírásban még nem kellett igazán megmutatnia az erejét a csapatnak - bár pont az eddig két NBI-es párharc egyikében voltak érdekeltek -, de látva, milyen szép és eredményes focit játszik a csapat, abszolút az esélyesek közé kell sorolnunk őket.

A Kisvárdának az Újpest otthonában kellene kiharcolnia a negyeddöntős helyét (érdekesség, hogy a két csapat három nappal a kupameccs után a bajnokságban is összecsap), és ez nem tűnik lehetetlen feladatnak az NBI-es tabella alapján, hiszen a várdaiak a második helyen állnak, az Újpest pedig a kiesőhelyek fölött egyensúlyoz.

A cikkben foglaltak nem a Tippmixpro-t működtető Szerencsejáték Zrt. véleményét tükrözik, hanem a honlap szerkesztőinek sportfogadástól független meglátásait!

Hirdetés