Nikolicsnak elege van a vesztes döntőkből

2022. január 10.

Nem kevesebb, mint három vesztes döntőt tudhat maga mögött Nikolics Nemanja, akit kifezetten bosszant, hogy a számtalan megnyert címe és trófeája között nincs ott a Magyar Kupa. A MOL Fehérvár válogatott csatára elmondta, a másodosztályú Szeged-Csanád elleni nyolcaddöntőben az lesz a legfontosabb, hogy fejben ott legyen a csapat a pályán. 

Hirdetés

A MOL Fehérvár az elmúlt évek legsikeresebb csapata a Magyar Kupában. Bár a fehérváriak csak egyszer nyerték meg a sorozatot (2019-ben), egy évvel később elődöntőt, tavaly pedig újra döntőt játszhattak, azaz a legjobb négy közé a legutóbbi három szezonban mindig eljutott a Vidi.

Nikolics csapatkapitányként vezeti ki a Vidit a BVSC elleni meccsre

Kredit: MOL Fehérvár FC/Facebook 

A fehérváriak idén eddig könnyen vették az akadályokat, a harmadik fordulóban Sopronban nyertek 6-2-re, a negyedikben pedig a BVSC otthonában 5-2-re, de a zuglói meccsen mesterhármast vágó Nikolics Nemanja szerint a nyolcaddöntőben már nem lesz ilyen könnyű dolga a csapatnak.

Kiválasztott cikk: Nem osztottak kegyelmet az NBI-es csapatok

“Maximális tisztelettel fordulunk a Szeged-Csanád felé, kiváló csapat lesz az ellenfelünk, amely nagyszerű szezont produkál. Stabilak és szervezettek, nem lesz könnyű ellenük, hiszen már idén is bizonyították, hogy állják egy első osztályú csapat tempóját” - utalt Nikolics a szegediek bravúros továbbjutására, amit az NBI-es Mezőkövesd ellen büntetőkkel értek el.

Három vesztes döntő

Nikolics elmondta, a nyolcaddöntőben már csak óriási mázlival lehet könnyű ellenfélbe botlani, így természetesen a Szeged elleni összecsapásra is teljes erőbedobással készül majd a csapat.

“Alacsonyabb osztályú csapattal szemben egy NBI-es klub csak veszíthet. Ha legyőzi, akkor az kötelező feladat, ha kikap tőle, akkor pedig komoly blamázs. Mivel a továbbjutás egy meccsen dől el, sokkal nehezebb a jobb csapatoknak érvényre juttatni a papírformát, ezért a legfontosabb az, hogy mentálisan jó állapotban, éhesen lépjünk pályára Szegeden.”

“Nekem személy szerint is nagyon fontos, hogy a Vidi jól szerepeljen a Magyar Kupában, mert nagyon hiányzik a vitrinemből ez a trófea. Sajnos a kupával eddig nem volt szerencsém, hiszen bár három döntőben is pályára léphettem, mindhármat elveszítettük” - mondta a válogatott támadó, aki 2011-ben a Kecskemét, 2015-ben a Ferencváros, majd 2021-ben az Újpest ellen volt az ezüstérmes csapat tagja.

Kiválasztott cikk: Nikolicsot hergeli, hogy nincs a neve mellett egy Magyar Kupa

“A motivációm persze elsősorban nem a saját kupagyőzelmem, hanem a Vidié, és már csak azért is nagyon fontos lenne, hogy idén jól szerepeljünk a kupasorozatban, mert egy ideje nem nyertünk semmit, és nálunk minden évben az a cél, hogy egy trófeát a klub vitrinjébe helyezzünk” - zárta a gondolatait Nikó. 

Hirdetés