Nikolicsot hergeli, hogy nincs a neve mellett egy Magyar Kupa

2021. január 10.

Nikolics Nemanja akárhol játszott, mindenhol komoly sikereket ért el, és szinte minden sorozatban volt már gólkirály Magyarországon, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is. Csak egy szívfájdalma van: hogy a neve mellett nem szerepel, hogy Magyar Kupa-győztes. 

Hirdetés

Nikolics Nemanja nem akármilyen gólvágó: a MOL Fehérvár csatára akárhova megy, szinte biztos, hogy gólkirály lesz belőle, ráadásul a csapatai is gazdagon kamatoztatják az újvidéki születésű csatár góljait: lengyel és magyar bajnoki címet szerzett úgy, hogy mindkét országban volt gólkirály is, és miután az amerikai MLS-be igazolt, a változatosság kedvéért Chicagóban is a góllövőlista élén végzett.

“Nekem minden meccs, minden gól, minden megnyerhető trófea ugyanolyan fontos. Ilyen vagyok: imádok győzni” - mondta nevetve Nikó, amikor a molkupa.hu megkereste a válogatott csatárt. A baráti csevegést azonban kénytelenek voltunk lehűteni egy kellemetlen statisztikával: Nikó a számtalan egyéni, illetve csapatokkal elért elismerése ellenére sem vallhatja magát Magyar Kupa-győztesnek. 

A MOL Magyar Kupában a Gárdony otthonában elért 4-1-es sikert ünneplik a MOL Fehérvár játékosai (középen Nikó)

Fotó: MOL Fehérvár/Facebook

“Nem véletlen, hogy amikor visszatértem Fehérvárra, az első nyilatkozatomban kiemeltem, hogy Magyar Kupa-győztes szeretnék lenni. Megmondom őszintén, kimondottan szomorúvá tenne, ha úgy kellene visszavonulnom, hogy nincs a nevem mellett egy MK-győzelem is” - szögezte le határozottan a válogatott csatár. 

Nem kárpótol a Lengyel Kupa 

“Magyarországon csak két vesztes kupadöntőt tudok felmutatni” - mondta szomorkásan Nikó, aki a Vidivel 2011-ben és 2015-ben is beverekedte magát a fináléba, de egyiket sem tudta megnyerni: a Kecskeméttől 3-2-re, a Ferencváros 4-0-ra kapott ki a döntőben a MOL Fehérvár.  

“Természetesen ezekért nem kárpótolhat semmi más, csak egy Vidivel megszerzett kupagyőzelem, de ha visszagondolok, a sors azért adott egy kis jóvátételt Lengyelországban. 2016-ban a Legiával megnyertük a sorozatot, és a Lech Poznan elleni döntő örök emlék marad számomra. A varsói nemzeti stadionban 50 ezer néző előtt nyertük meg a trófeát” - mondta Nikó, aki nem mellesleg a sorozat gólkirálya is lett hat góllal. 

“Tavaly is úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy kell a Magyar Kupa is. Számunkra mindig az a cél, hogy trófeákat szerezzünk, ám sajnos tavaly az elődöntőben kiestünk a Mezőkövesd ellen, ami nagyon bosszantott. Bevallom, kifejezetten hergel, hogy még nem vallhatom magam kupagyőztesnek, és mindent bele fogok adni, hogy idén összejöjjön a győzelem.” 

A MOL Fehérvár idén is esélyes 

Ahogy Nikó is említette, a Vidi tavaly az elődöntőben bukott el, és idén is a legnagyobb favoritok között tartják számon. A főtáblán két alacsonyabb osztályú csapattal találkoztak Nikolicsék, két magabiztos győzelem lett belőle, amikből - természetesen - a válogatott csatár is góllal vette ki a részét. Nikónak van egy érdekes gondolata is a kupacsatákkal kapcsolatban. 

Egy megyei csapat pályáján mindennapos eset (MK: Gárdony-MOL Fehérvár 1-4) 

Fotó: MOL Fehérvár/Facebook

“Sokan gondolják azt, hogy a tisztelet jele, ha egy erősebb csapat nem ad bele mindent egy gyengébb ellen. Szerintem ez butaság. Én úgy gondolom, pont azzal tisztelem meg az ellenfelet, ha mindent beleadok ellene.” 

“Arról nem is beszélve, hogy a szurkolókat is kell szolgálni. Ha rúgsz gyorsan két gólt egy kupameccsen, aztán lelazsálod a hátralevő időt, azzal kinek teszel jót? A szurkolók nem fogják élvezni, ráadásul az ellenfélnek és neked is kellemetlen lesz. Én azt mondom, mindig annyi gólt kell lőni, amennyit lehet” - foglalta össze a véleményét a két idei kupameccsén három gólnál járó támadó. 

A MOL Fehérvár a 16 közé jutásért másodosztályú ellenfelet kapott, és a csatár egyáltalán nem boldog a sorsolás miatt. “A Vasas ugyan a másodosztályban játszik jelen pillanatban, de aki ismeri a magyar futballt, az tudja, hogy nem második vonalbeli ellenféllel találkozunk. A Vasas nagy klub, kiválóan erősített, és egyáltalán nem másodosztályú a játékosállománya. Kemény csatára készülök az angyalföldiek ellen.” 

Hirdetés