Vida Krisz: A jó sorsolás még semmit nem jelent

2024. január 17.

A bajnokságban nehéz helyzetben van, a MOL Magyar Kupában viszont nemcsak nyolcaddöntős, de ott is jó esélye van a továbbjutásra a Kisvárda Master Good FC-nek. A csapat támadójával, Vida Kristopherrel arról beszélgettünk, mi kell ahhoz, hogy a csapat elérje a célját, a bennmaradást, és ebben mennyit segíthet, ha közben a kupasorozatban is jól szerepel a csapat. 

Hirdetés

Az utóbbi években a bajnokságban, illetve a MOL Magyar Kupában is a tabella élmezőnyében, illetve a kupasorozat végjátékában találtuk a Kisvárda Master Good nevét. A szabolcsiak 2022-ben ezüstérmet szereztek a bajnokságban, és 2021 óta mindig eljutottak a legjobb tizenhatig a kupasorozatban, sőt legutóbb a legjobb nyolcig meneteltek. Utóbbival idén sincs probléma, a tabella azonban nem mutat szép képet: a Kisvárda az utolsó helyen áll.

Sikerült szépen zárni a 2023-as évet, de még sok munka vár a várdaiakra

Kredit: Kisvárda FC

“Nekünk sem tetszik a látvány” - mondta a molkupa.hu-nak Vida Kristopher, a várdaiak támadója. “Valami az év eleje óta nem akar összeállni, pedig a felkészülés jól sikerült, a világon semmi nem utalt rá, hogy ilyen problémáink lesznek.”

Meglovagolták a jó sorsolást

Bár a bajnokságban kevés sikerélmény jut, a MOL Magyar Kupában bejutott a nyolcaddöntőbe a Kisvárda. Igaz, ehhez nem kellett sorozatos bravúrokat bemutatni, sőt az összes csapatot tekintve a várdaiaké volt a legszerencsésebb sorsolás. Vidáék úgy jutottak el a legjobb tizenhatig, hogy mindkét ellenfelük megyei osztályú volt, a harmadik fordulóban a Pilist (0-5), a negyedikben az Unionét (0-6) győzték le könnyedén.

“A kupában mindig fontos a jó sorsolás, de nem garancia semmire. Tavaly is úgy nézett ki, hogy jó ellenfeleket kapunk, a negyeddöntőig jutottunk úgy, hogy nem játszottunk NB I-es ellenféllel, ám a másodosztályú Budafok kiejtett minket. Emlékszem, nagyon dühösek voltunk a kiesés után, mert jó lehetőség lett volna messzire jutni a MOL Magyar Kupában, de el kellett fogadnunk, hogy a kupasorozat már csak ilyen. Egy meccsen tényleg bármi megtörténhet.”

A két megyei csapat könnyed kiejtése nem okozott gondot a kisvárdaiaknak, és ebben komoly szerepe van Vidának, aki a második meccsen mesterhármast vágott. Ezzel jelenleg a támadó a csapat legeredményesebb játékosa a kupasorozatban.

Vida (10-esben) gólra éhesen várja a labdát 

Kredit: Kisvárda FC

“Ha sokan legyintenek is rájuk, a megyében igenis kiváló csapatok vannak, rengeteg volt NB I-es játékos vezet le alacsonyabb osztályban, és az élcsapatok abszolút képesek zártan védekezni. Szerencsére nekünk mindkét kupameccsünk jól alakult, és nekem is jól ment a játék, nagyon boldog voltam, hogy mesterhármast tudtam szerezni.”

Nagy menetet zár le a tiszakécskei kupameccs

A támadó elmondta, egyáltalán nincsenek olyan helyzetben, hogy akár egyetlen meccset is félvállról vegyenek, és bár a csapat legfontosabb célja a bennmaradás kiharcolása, a kupameccsre is készülnek. De ennek még nem jött el az ideje, mert a Tiszakécske elleni párharcig brutális sorozat vár Vidáékra.

Kiválasztott cikk: Alaposan bemelegít a kupafordulóra a mezőny

“A komplett élmezőnnyel megütközünk a február végi kupameccs előtt. A Ferencváros ellen kezdjük meg a tavaszt, de a tiszakécskei kupapárharcig találkozunk még a tabella első négy helyezettjével is, úgyhogy semmiképpen nem tűnik könnyűnek a rajt. Viszont nagyon fontos lesz, hogy kapjuk el a tavaszi startot, mert ha jönnek a pontok, akkor gyorsan lehet előre lépni a tabellán, és több önbizalmunk lesz mind a bajnoki-, mind a kupafolytatáshoz” - magyarázta a támadó.

“Bár a bajnoki szereplés minden mást felülír, és nagyon kemény feladat vár ránk a bennmaradásért folyó harcban, azért az is ott van a fejekben, hogy az utóbbi években többször is nyert (vagy jutott döntőbe) olyan csapat, amelynek a bajnokságban nem volt éppen jó szezonja. Ahogy mondtam: a sorsolás sok mindent meghatároz, és ugyan nincs velünk szemben megfogalmazott elvárás a kupasorozatra, szeretnénk minél messzebbre jutni a MOL Magyar Kupában.”

Vida elmondta, az őszi szezon végén már mutatott életjeleket a csapat, az utolsó négy meccsre meghatározott pontszámot sikerült is hoznia a Kisvárdának, amely bár továbbra is sereghajt, 2-3 győzelmen belül van a bennmaradást jelentő helyektől.

Lassan talán összeállnak a dolgok Kisvárdán

Kredit: Kisvárda FC

“Tíz pontot szerettünk volna az utolsó négy fordulóból, de a héttel sem lehetünk elégedetlenek. Arattunk két fontos győzelmet, a játékunk is rendben volt, és erre már tudunk építeni” - tette hozzá a csatár, aki pályára lépett a kisvárdaiak idei második edzőmeccsén, amit történetesen éppen a Tiszakécskével vívott. A vége 1-0 lett a Kisvárda javára. 

Hirdetés